Kupovina preko interneta ili staro dobro obilaženje trgovina

Zašto posežemo za e-kupovinom?

˝šoping˝

Otići u trgovinu ili otići na internet stranicu i sve riješiti putem nekoliko klikova - pitanje je sad.

Vikend... Jedna od najboljih riječi. Vikend je, svakako, najbolje vrijeme za priuštiti si nešto novo. Ako si jedna od onih osoba koje jedva čekaju doći doma i zagriti svoj krevet, svakako će ti biti jasno moje trenutno stanje i apsolutno favoriziranje e-kupovine. 

Svi mi imamo popise želja. Neke od stvari s popisa možemo pronaći u trgovinama, a neke možemo naručiti preko internetske stranice te trgovine, a što s brendovima koji nemaju svoje podružnice u našoj domovini - njih naručujemo preko interneta. U kojim je segmentima online shopping dobra stvar, a u kojima ne? 

DA!

1. Kupnja iz naslonjača

Slikovni rezultat za instagram kupnja iz naslonjača

 Znaš ono kada ti se poklope lazy dayshopping day? Stvarno želiš otići u shopping i kupiti onu predivnu crvenu košulju, ali ti se stvarno ne da odijevati i ići na autobus i hodati. U takvim je situacijama internet spasonosni izum. Uzmeš laptop, dekicu i kavu, sjedneš u fotelju i kupiš sve što ti treba ili što želiš, a da niti ne izađeš iz topline svoga doma. Genijalno, zar ne?!

2. Veća ponuda
Internet je golemo prostranstvo mogućnosti i izbora. Možemo pronaći svima dostupne sadržaje i stvari, ali i one malo manje dostupne stvari. Sve nam je na dlanu. Svakako u e-trgovinama postoji veći izbor. Mislim da je sasvim jasno zašto i kako.

Slikovni rezultat za izgled stranice sa odjećom

3. Jednostavnost narudžbe
Narudžba se svodi na nekoliko klikova i čekanje. Većina brendova koji imaju svoje podružnice u Lijepoj Našoj isporučuju pakete unutar nekoliko dana, a za one druge brendove može se dogoditi i čekanje po nekoliko mjeseci.

Slikovni rezultat za izgled košarice na internetu

NE!

1. Poštarina

Nitko ne voli dodatne troškove. Poštarina je svakako jedan od njih. Razumijemo da ništa nije besplatno, ali zar je stvarno moguće da poštarina nekad stoji i više od sadržaja našeg paketa?! Ne smijemo ni zaboraviti koliko nekada trebamo čekati taj isti paket. Nekada i odustanemo od kupovine zbog toga.

Slikovni rezultat za poštar predaje paket

2. Mogućnost prevare

Svakodnevno čitamo o prevarama. Koliko puta smo samo pročitali o nekoj osobi koja je naručila neki odjevni predmet, a dobila samo omot. Što je zapravo i bolja situacija. Zamislite samo da naručite neku skupocjenu tehnološku napravu, a dobijete samo kutiju. Svakako trebamo biti oprezni i kupovati na provjerenim i pouzdanim stranicama, na stranicama za koje sigurno znamo da nam neće producirati takav film. Važno je i biti oprezan kod unosa načina plaćanja ili bankovnog račun te paziti na iste stvari. Sekunda dekoncentracije potrebna je da se nešto krivo popuni, a kasnije je cijela procedura za popravak istoga. Ako uopće postoji mogućnost za popravak... 

Slikovni rezultat za internet prevare

3. Nemogućnost isprobavanja 

 Svatko ima drugačiji oblik tijela i trebamo biti svjesni da majica na nama neće stajati kao na modelu sa slike. Kod online kupovine potrebno je biti svjestan svog izgleda, oblika tijela i prednosti i nedostataka istoga. U protivnome može se dogoditi da nam određeni predmet neće pristajati kako smo mi to zamislili ili nam se jednostavno neće svidjeti ili smo naručili krivu veličinu/nijansu/model... Sve su to problemi koji nastaju zbog izostanka fizičkog kontakta s predmetom prije plaćanja.

Slikovni rezultat za žena isprobava odjeću

 

Komentari na članak

Vezani članci

1

Što se to sluša, svira i pušta?

Glazbeni ukus srednjoškolaca

Kakav ukus za glazbu imaju mladi, je li ih previše zahvatio val mainstreama i je li potrebno uvesti više nastavnog sadržaja o modernoj glazbi?

https://www.google.hr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.thepugdiary.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F07%2FDollarphotoclub_73151926.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.thepugdiary.com%2F7-movies-to-watch-starring-pugs%2F&docid=x6xkULJHUcdBfM&tbnid=IJTWSglAkCVuuM%3A&w=800&h=533&bih=599&biw=1366&ved=0ahUKEwjF_LXHlrXOAhWJ3CwKHTRnDL4QMwhFKCAwIA&iact=mrc&uact=8

Zabava za kraj ljeta

25 najboljih filmova svih vremena

Ljeto je pravo vrijeme za zabavu. Iskoristite preostalo vrijeme i pogledajte neke od najvećih filmskih klasika.

http://chatoff.by/content/news/%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4.jpg

Iskustva studenata

Pitamo studente: Kako je Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu?

Matura je sve bliže, a mnogi nisu još odlučili koji fakultet žele upisati. Ovaj intervju možda mnogima pomogne u odabiru i pronalaženju svog životnog poziva...

x

Razgovor s Ivanom Jurlinom iz udruge Osijek Software City

INTERVJU Ivan Jurlina - Istražujte ono što u vama budi strast i ne odustajte unatoč preprekama

Nakon uspješno provedenih projekata koji su okupili inovatore i mlade poduzetnike iz cijele regije, udruga Osijek Software City organizirala je projekte za srednjoškolce. Velik odaziv učenika dokazuje da nam je potrebno više takvih kvalitetnih događaja. Razgovarali smo s Ivanom Jurlinom, koordinatorom projekata Udruge.

split

Studentski život u Splitu

Što Split može ponuditi studentima?

Zagreb slovi za najbolji studentski grad u Hrvatskoj i o njemu se najviše priča, no dokaz da ostali gradovi ne zaostaju za materopolom jest upravo Split! Što je to što Grad pod Marjanom može ponuditi studentima?