Malbee Lipik 3x3 Challenger

Veza između ulične košarke i Lipika?

compas

FIBA (International Basketball Federation) je napokon prepoznala kvalitetu i dugo očuvanu tradiciju ulične košarke u Lipiku.

               Malbee Lipik 3x3 Challenger je jedini Challenger na prostoru naše regije , a Lipik grad koji ulazi u top 14 destinacija s Challenger statusom u društvu (čvrsto stojimo uz Moskvu, Bukurešt, Sao Paolo, Buenos Aires , Abidjan, Kopenhagen, Tallin, Den Haag, Abu Dhabi, Sibiu, Penang, Lugano i Chendgu). No, kako je jedan mali Lipik s nekoliko tisuća stanovnika to sve postigao?

Do ideje za osnivanjem turnira u Lipiku  došlo je nekoliko vrlo dobrih prijatelja koji su pokušali prebroditi poslijeratnu krizu koja je zahvatila Lipik. Sam turnir seže daleko u razdoblje između 1998.i 1999.godine. Na svojim početcima bilo je poprilično teško probiti i iskazati se za mladu ekipu ljubitelja streetball-a u Lipiku.  Ali uz velike napore i trud, dečki su se dokazali i izborili za sebe.
Danas njihov turnir posjećuju ponajbolje hrvatske streetball ekipe, ali i one regijske.

Turnir podržavaju brojne poznate grupe kao što su Plavi Orkestar i Zabranjeno Pušenje, no tu je i obitelj Dražena Petrovića koja već devet godina sudjeluje u nagrađivanju pobjednika. Naime,  uz odobrenje majke, gospođe  Biserke Petrović, dodjeljuje se Trofej Dražen Petrović.

Turnir se održao 8. i 9.srpnja. Međutim, cijeli tjedan uoči 8.srpnja počinje natjecateljsko-revijalni sadržaj popunjen brojnim događanjima. Ove godine bio je koncert Plavog Orkestra i to za sam završetak turnira kao spektakularni vrhunac. Također, osmišljena je i mala škola košarke za one najmlađe, turnir za amatere, ali i uvijek zanimljivi antologijski afterpartyi.

Nastupilo je 16 ekipa iz 11 država , a u Lipiku igrale su tri. u ovom trenutku, najviše rangirane svjetske ekipe ; 1. Al Wahda Novi Sad ( Srbija) , 2. Ljubljana i 3. Trobovlje ( Slovenija). Uz njih će se za mjesto u finalima, koje se održava u Pragu, boriti još i ekipe iz Francuske , Rusije, Španjolske, Litve, Poljske, Italije, još jedna ekipa iz Srbije, te dvije bosansko-hercegovačke ekipe. Hrvatske boje će predstavljati ekipa Statist Iz Splita, te General Vasilije Mitu iz Zagreba.
 

 

16.sudionik turnira bio je pobjednik kvalifikacijskog satelita koji se igrao u Prištini 25.lipnja, a prijavljene ekipe bile su iz Kosova, Albanije , Turske , Rumunjske i Bugarske. Osim toga,  sudionikom je mogla postati bilo koja oformirana ekipa s 4 igrača koja je pobjedila na 3x3 planetu.

U svakom slučaju , turnir je bio spektakl namjenjem svim uzrastima i baš po mjeri za sve generacije.

Komentari na članak

Vezani članci

POPIS SREDNJOŠKOLSKIH SERVISA

POPIS SREDNJOŠKOLSKIH SERVISA

POPIS SREDNJOŠKOLSKIH SERVISA

dada

Čakovečki srednjoškolci marljivim radom došli do izvrsnih rezultata

Predstava ZOO! Dramskog studija Dada najbolja je u Hrvatskoj

Privlačnom, zanimljivom i aktualnom predstavom za mlade Dramski studio Dada iz Čakovca osvojio je publiku i kritičare ne samo u svom gradu, nego i u cijeloj Hrvatskoj, a i u susjednim zemljama. Rezultati rada članova dramske skupine ujedno su i dokaz koliko se djelovanje u kazališnim vodama isplati i pozitivno utječe na mlade i njihove interese.

d

Psihološki i fiziološki učinci

Škola vam uzrokuje stres? Isprobajte vježbe meditacije i koncentracije

Meditacija i koncentracija najbolji su putevi k duševnoj stabilnosti i tjelesnom zdravlju. Uz njih možemo postići i stanje više razine, nirvane, odnosno prosvjetljenja.

Josip Naslovna

Saznaj koje su prednosti bavljenja sportom

Važnost bavljenja sportom

Bavljenje sportom glavni je faktor uspješnog psihofizičkog odrastanja u životu jedne mlade osobe. U ovome članku pročitajte intervju s Josipom Vukovcem, mladim perspektivnim sportašem koji je također potvrdio da je bavljenje sportom jako važno.

USRED logo - bijeli

Rezultati ankete o destinacijama za maturalno putovanje

Rezultati ankete o destinacijama za maturalno putovanje

Rezultati ankete o destinacijama za maturalno putovanje