Malbee Lipik 3x3 Challenger

Veza između ulične košarke i Lipika?

compas

FIBA (International Basketball Federation) je napokon prepoznala kvalitetu i dugo očuvanu tradiciju ulične košarke u Lipiku.

               Malbee Lipik 3x3 Challenger je jedini Challenger na prostoru naše regije , a Lipik grad koji ulazi u top 14 destinacija s Challenger statusom u društvu (čvrsto stojimo uz Moskvu, Bukurešt, Sao Paolo, Buenos Aires , Abidjan, Kopenhagen, Tallin, Den Haag, Abu Dhabi, Sibiu, Penang, Lugano i Chendgu). No, kako je jedan mali Lipik s nekoliko tisuća stanovnika to sve postigao?

Do ideje za osnivanjem turnira u Lipiku  došlo je nekoliko vrlo dobrih prijatelja koji su pokušali prebroditi poslijeratnu krizu koja je zahvatila Lipik. Sam turnir seže daleko u razdoblje između 1998.i 1999.godine. Na svojim početcima bilo je poprilično teško probiti i iskazati se za mladu ekipu ljubitelja streetball-a u Lipiku.  Ali uz velike napore i trud, dečki su se dokazali i izborili za sebe.
Danas njihov turnir posjećuju ponajbolje hrvatske streetball ekipe, ali i one regijske.

Turnir podržavaju brojne poznate grupe kao što su Plavi Orkestar i Zabranjeno Pušenje, no tu je i obitelj Dražena Petrovića koja već devet godina sudjeluje u nagrađivanju pobjednika. Naime,  uz odobrenje majke, gospođe  Biserke Petrović, dodjeljuje se Trofej Dražen Petrović.

Turnir se održao 8. i 9.srpnja. Međutim, cijeli tjedan uoči 8.srpnja počinje natjecateljsko-revijalni sadržaj popunjen brojnim događanjima. Ove godine bio je koncert Plavog Orkestra i to za sam završetak turnira kao spektakularni vrhunac. Također, osmišljena je i mala škola košarke za one najmlađe, turnir za amatere, ali i uvijek zanimljivi antologijski afterpartyi.

Nastupilo je 16 ekipa iz 11 država , a u Lipiku igrale su tri. u ovom trenutku, najviše rangirane svjetske ekipe ; 1. Al Wahda Novi Sad ( Srbija) , 2. Ljubljana i 3. Trobovlje ( Slovenija). Uz njih će se za mjesto u finalima, koje se održava u Pragu, boriti još i ekipe iz Francuske , Rusije, Španjolske, Litve, Poljske, Italije, još jedna ekipa iz Srbije, te dvije bosansko-hercegovačke ekipe. Hrvatske boje će predstavljati ekipa Statist Iz Splita, te General Vasilije Mitu iz Zagreba.
 

 

16.sudionik turnira bio je pobjednik kvalifikacijskog satelita koji se igrao u Prištini 25.lipnja, a prijavljene ekipe bile su iz Kosova, Albanije , Turske , Rumunjske i Bugarske. Osim toga,  sudionikom je mogla postati bilo koja oformirana ekipa s 4 igrača koja je pobjedila na 3x3 planetu.

U svakom slučaju , turnir je bio spektakl namjenjem svim uzrastima i baš po mjeri za sve generacije.

Komentari na članak

Vezani članci

Kampiranje

Terenska nastava

Terenska nastava

Terenska nastava

Cure čitaju

Ljeto nam se vratilo u grad

Kako iskoristiti višak slobodnog vremena?

Definicija slobodnog vremena je ta da pojedinac iskorištava vrijeme koje ima izvan posla za aktivnosti koje ga ispunjavaju ili zadovoljavaju. Slobodno vrijeme zapravo služi u razvijanju ličnosti i osobnosti i pridonosi društvu ako se pravilno iskoristi. Iako učenici imaju sve manje slobodnog vremena jer se od njih očekuje zadovoljavanje užasno visokih kriterija koje je postavio obrazovni sustav i to malo vremena se može kvalitetno iskoristiti.

33

Tajna uspjeha

37 navika uspješnih ljudi

Svatko teži uspjehu, ali rijetki ga ostvaruju. Zašto? Potrebna je samokontrola. Ovo su samo neke od navika uspješnih ljudi.

https://www.google.hr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjI46_E29XOAhWBmywKHaV9BBgQjRwIBw&url=%2Furl%3Fsa%3Di%26rct%3Dj%26q%3D%26esrc%3Ds%26source%3Dimages%26cd%3D%26cad%3Drja%26uact%3D8%26ved%3D0ahUKEwjI46_E29XOAhWBmywKHaV9BBgQjRwIBw%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.crosswalk.com%252Ffamily%252Fparenting%252Fteens%252Fengaging-teens-who-question-their-faith.html%26bvm%3Dbv.129759880%2Cd.bGg%26psig%3DAFQjCNGrDbu2fDlcNRlKaN4mGNuSuXYosw%26ust%3D1471979076120969&bvm=bv.129759880,d.bGg&psig=AFQjCNGrDbu2fDlcNRlKaN4mGNuSuXYosw&ust=1471979076120969

Savjeti za maturante

Kako najbolje provesti zadnju godinu u srednjoj

Uživajte u zadnjoj godini bez 'odraslih' obaveza, u kojoj ćete definitivno imati vremena na pretek, bilo za prijatelje ili za učenje. Pokažite se i dokažite u najboljem svjetlu, rado ćete se prisjećati profesora, a s nekima se družiti i nakon srednje škole.

Laptop, bilježnica, učenje

Digitalne tehnologije ili pretrpane školske torbe

Laptop umjesto knjiga u školu - zašto da, zašto ne?

Tehnologija neprestano napreduje i pronalazi nove načine na koje će nam olakšati svakodnevni život, no kada će njene prednosti biti prepoznate i u obrazovanju?