Udžbenici i radne bilježnice čekaju školarce na klupama

Udžbenici i radne bilježnice čekaju školarce na klupama

Otvorena knjiga

Udžbenici i radne bilježnice čekaju školarce na klupama

Sve učenike i učenice zagrebačkih osnovnih škola s prvim danom nastave na školskim će klupama dočekati udžbenici s pripadajućim radnim bilježnicama. Besplatne knjige u školama će dobiti i učenici srednjoškolci koji dolaze iz obitelji s troje i više djece.

Osiguravanje besplatnih knjiga gradsku je blagajnu koštalo 61 milijun kuna, a gradonačelnik Bandić obećao je kako će sljedeće školske godine besplatne knjige dobiti i svi učenici srednjih škola na području Zagreba.

Dobivene udžbenike učenici ne moraju vraćati, poručio je tako Bandić, rekavši kako bi bilo dobro da ih čuvaju, jer će ih možda moći pokloniti djeci iz drugih gradova u čijoj blagajni nema dosta novaca za nabavu knjiga.

 

Preuzeto s vecernji.hr

Komentari na članak

Vezani članci

n

Povijest piše priče

Zanimljiva strana povijesti: hrvatske legende

Otkad su stupili na povijesnu scenu, oko Hrvata stvaraju se legende koje pokušavaju objasniti različite prilike i događaje, prepričavaju se i čine onaj zanimljivi dio povijesti. Provjerite kako smo dobili danas vrlo prepoznatljivu šahovnicu, kakva se to legenda veže uz kralja Zvonimira i nastanak Plitvičkih jezera, što je to bilo s crkvom u Kastvu i još neke zgodne povijesne pričice.

nas

Crveno donje rublje, zašto?

Novogodišnji običaji i vjerovanja u Hrvata

Pripreme za "najluđu noć u godini" već su u punom jeku, a svima nam je cilj da nadolazeća godina bude uspješna i da nam se ostvari bar dio očekivanja. Kako bi si to osigurali, često se znamo poslužiti ponekim narodnim vjerovanjem. Stoga vam donosimo pregled običaja i vjerovanja od kojih neki ne odustaju ni danas, u nadi da će si stvarno osigurati najljepše i najuspješnije dane u godini koja dolazi.

y

Moć pjesništva

Pjesnici čiju poeziju moraš pročitati

Kakva su bila djela i životi nekih od najutjecajnijih suvremenih pjesnika?

x

Uistinu.

5 "must-see" koncerata!

Iako je Hrvatska poznata po mnogobrojnim koncertima različitih izvođača, ovo je ovogodišnja velika petorka koja apsolutno mora biti viđena. Što radi spektakla koji nude, a što radi otkrivanje nove, manje poznate glazbe.

http://www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr/

Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače

Može i drukčije!

Školske uniforme, vlastiti plastenik, eko-praktikum, norijada u prirodi - nespojivo sa srednjom školom? Ne i u Pitomači!