Studentski život i mnogo više

Što Zagreb može ponuditi studentima

http://s2.pticica.com/foto/0001310845_l_0_a2si9p.jpg

Zagreb je opravdano pravi studentski grad. Bilo da živite u nekom od domova ili u stanu, korisno je poznavati ove informacije i znati kvalitetno provesti slobodno vrijeme - ako ga imate.

Rujan je i zagrebačke ulice, koje su bile prazne tijekom ljeta, opet vrve ljudima i raznim događajima. Ovo je posebno uzbudljivo razdoblje za brucoše koji dolaze u Zagreb, ali i za starije studente koji se vraćaju u već poznati im grad. Bilo da živite u domu ili u stanu, ono što će vam obilježiti naredno razdoblje upravo je studentski život. Studentski život neki vežu samo uz fakultet, neki samo uz provode, a oni organiziraniji znaju spojiti to dvoje.

Uskoro ćete na ulicama početi sretati mnoštvo studenata, koji će se uspješno ili možda manje uspješno snalaziti po gradu. Kako bismo vam olakšali privikavanje na Zagreb, izdvojit ćemo nekoliko stvari koje Zagreb nudi studentima, a mogu vam biti od pomoći pri snalaženju u studentskom životu.

Sveučilište u Zagrebu

Najstarije hrvatsko sveučilište s neprekidnim djelovanjem smjestilo se u Zagrebu. U sklopu Sveučilišta djeluje 29 fakulteta i tri akademije.

Studentski domovi

Zagreb nudi četiri studentska naselja: Stjepan Radić (Sava), Lašćina, Cvjetno naselje i Dr. Ante Starčević. Nije nepoznato da se upravo na Savi njeguje najbolji društveni život.

Studentski centar

Studentski centar smjestio se na Savskoj cesti broj 25. To je mjesto na kojem možete pronaći sve važne informacije o studentskom smještaju, poslovima za studente, prehrani, projektima, sportskim aktivnostima, upisu u školu stranih jezika, plesne tečajeve i još mnogo toga. Možete posjetiti kino ili galeriju koji se nalaze u prostorima Centra.

Menze

Najisplativije je hraniti se u menzama, tj. restoranima koji se nalaze pri fakultetima ili studentskim domovima. Izbor je velik, na vama je da izaberete. Menze se nalaze: u Savskoj, SD Stjepan Radić,  SD Lašćina,  SD Cvjetno naselje,  ZUK Borongaj, na Ekonomiji, Medicini, Veterini, Šumarstvu, FSB-u, ALU i blagavaona TTF-a.

Knjižnice

Iako fakulteti i studentski domovi imaju svoje knjižnice, odnosno učionice, uvijek možete posjetiti Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

Brucošijade

Party dobrodošlice za brucoše. Ovo će vam barem malo olakšati ulazak u studentski život - mnogo ljudi, dobra zabava, koncerti, stariji studenti koji su vam spremni pomoći...

Izlasci

Tkalča je postala kultno mjesto zagrebačkih izlazaka. Ako se uputite tamo, možete birati kafiće, clubove, barove s različitim ponudama glazbe, pića, jela... Još neka mjesta na koje studenti izlaze: Krivi put - Savska 14, odmah prekoputa SC-a, odlično mjesto za chilllanje; Mojo bar - wine, rakija & co. - Martićeva 5, u strogom centru grada, Mojo je odlično mjesto za druženje; History caffe club - Tkalčićeva 68,  kultno zagrebačko mjesto; Vintage Industrial Bar - Savska 60 , live svirke, blizina studentskih domova.

Shopping

Zagreb je pravi raj za shopping - holičare. Mnoštvo trgovačkih centara, malih butika po centru i Ilici, Vlaškoj - ponešto za svakoga!

Sportske aktivnosti

Bilo da ste tip osobe koja vježba u teretani ili na otvorenom, Zagreb vam nudi mnogo mogućnosti za odabir. Sve je više teretana i fitness centara, kao i biciklističkih staza, igrališta na otvorenom ili prostora za vježbanje.

 

Uživajte!

Komentari na članak

Vezani članci

http://eug2016.com/

Besplatne ulaznice za ceremoniju otvaranja Europskih sveučilišnih igara 2016.

Požuri po besplatne ulaznice za EUG2016!

Zaljubljenici u sport, ali i u dobru zabavu, bliži nam se 13.srpnja - ceremonija otvaranja Europskih sveučilišnih igara. Vremena je malo, stoga požurite po svoju besplatnu ulaznicu! Neka Igre počnu!

vizkultura

Ulična umjetnost

Grafiti: ulice Zagreba propričale

Neobične rečenice, ulomci svakodnevnih razgovora ili samo nepovezane riječi nastanjuju naše ulice. Redci koji možda progovaraju zgodan početak istinske ulične umjetnosti u Zagrebu.

http://www.zagreb.info/wp-content/uploads/2015/06/inmusic-srednja.hr_.jpg

Najveći open-air festival u Hrvatskoj

INmusic festival

Osvrt jedne posjetiteljice INmusic festivala - najvećeg open-air festivala u Hrvatskoj.

http://66.media.tumblr.com/tumblr_mb4ca0OEEQ1qb2pb8.png

Par sati vožnje od Zagreba

Beskrajna zabava u budimpeštanskim ruševinama

Beč i Prag već poduže vrijeme imaju primat nad Budimpeštom. Ali, ovim kreativnim idejama, jedinstvenom zabavom, ambijentom i bezuvjetnim gostoprimstvom,  za par je sati moguće iz Zagreba u tren oka osvanuti u nekom drugačijem svijetu.  Izvornijem, postojanijem. Za razliku od Budimpešte, Zagreb nije građen da bude glavni grad, a mađarska prijestolnica nije građena da bi bila oronula. Ubrzo izgledat će sasvim kao Beč. Opet.

Naslovna

Zagrebački maraton i još mnogo više

Pokreni se

Ako te zanima što to nudi Zagrebački maraton - na pravom si mjestu. U nastavku ovog članka donosimo ti neke pojedinosti najmasovnije utrke u Zagrebu - Zagrebačkog maratona.