Festival dobrih emocija

Što nas očekuje na Špancirfestu

http://www.varazdin-online.com/slike/vijesti/2009/spancirfest-4-280809.jpg

Špancirfest odlično je mjesto za kreativno izražavanje i prilika mladim umjetnicima i poduzetnicima da se predstave publici. Pokrenite i vi svoju kreativnost!

'' Festival dobrih emocija''            

Špancirfest ili svima nam poznati Festival dobrih emocija održava se u Varaždinu , 21.-30.8.2015.  Varaždinske se  ulice i trgovine po  17. put pretvaraju u ulični festival. Špancirfest je od jedne male, djelomično nepoznate manifestacije, prerastao u najznačajniji simbol kulturne scene Varaždina. Špancirfest odlično je mjesto za kreativno izražavanje i prilika mladim umjetnicima i poduzetnicima da se predstave publici. Stoga je ove godine odabran i novi moto – “Pokreni svoju kreativnost”, kao simbol smjera u kojem će se festival kretati u budućnosti. Tako su ove godine partneri na festivalu Rendez – vous festival Francuske u Hrvatskoj, potom Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI), Arhitektonski fakultet Zagreb, Akademija likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološki fakultet. Špancirfest će trajno obogatiti i javni prostor Varaždina novom instalacijom u Bakačevoj ulici, izrađenom od starog pribora za jelo, kojeg su tijekom prošlog Špancirfesta donirali građani Varaždina. Glavni pokrovitelj cijelog Festivala je Vindija, varaždinska prehrambena industrija, koja organizira program za najmlađe- Vindiland. Tako nas u sklopu Vindilanda očekuje Milk night te predah uz open air kino pod zvijezdama, koje se nalazi na Starom gradu. Cijeli je festival podijeljen na glazbeni program, ulični program, kazalište, park kreative i vinski grad. Što vas očekuje u kojem dijelu, pogledajte u prilogu. Potrebni su i volonteri, a lijepo je biti dio tako velike organizacije.

'' Akupunktura grada''

U sklopu projekta „Akupunktura grada“  tijekom Špancirfesta, od 26. do 30. kolovoza, u Varaždinu će se održati interdisciplinarna radionica na temu osmišljavanja novih javnih prostora u gradu. Tijekom radionice će se, u suradnji sa zagrebačkim Arhitektonskim fakultetom, raditi na osmišljavanju novog varaždinskog trga. Za sudjelovanje se mogu prijaviti studenti viših godina te stručnjaci iz različitih područja koji su spremni na timski rad. Za sve sudionike osigurani su smještaj i prehrana. Prijaviti se možete :  http://spancirfest.com/radionice-2015/

 

Ulaznice su već i rasprodane, a preostalo stanje možete provjeriti : http://spancirfest.com/ulaznice-2015/

Planirate li vi posjetiti ovogodišnji Špancirfest?

    

Komentari na članak

Vezani članci

privatni album

Uvođenje suvremenih tehnologija u nastavi

Kako je učiteljica iz Varaždina svojim učenicima omogućila rad na tabletima

Prije nekoliko mjeseci Index je pisao o učiteljici iz Varaždina koja je silom željela svojim učenicima omogućiti nastavu dostojnu stoljeća u kojem živimo. Nakon što je svojim projektom osigurala školi novac za edukaciju profesora za rad na tabletima i kupnju istih, sad je u suradnji sa slovenskom OŠ Bistrica ob Sotli, pobijedila s novim projektom i tako školi priskrbila dodatnih 26.000 eura.

Katniss

Ljudi koji nas inspiriraju i motiviraju

Uzori u svijetu filma, glazbe i sporta

Tko su najveća imena svijeta filma, glazbe i sporta i ujedno idoli brojnim mladim ljudima diljem svijeta?

naslkarla

Svjetlo, kamera, akcija!

Ako postane posao, nitko sretniji od mene!

Studentica Karla Vukelić u kratkom nas je razgovoru informirala o svome životu u ulozi YouTubera, odnosno YouTuberice. Saznali smo što to ona zapravo radi i kako cijeli proces nastanka videa traje, ali i što misli o YouTubeu kao "pravom" poslu.

http://66.media.tumblr.com/tumblr_mb4ca0OEEQ1qb2pb8.png

Par sati vožnje od Zagreba

Beskrajna zabava u budimpeštanskim ruševinama

Beč i Prag već poduže vrijeme imaju primat nad Budimpeštom. Ali, ovim kreativnim idejama, jedinstvenom zabavom, ambijentom i bezuvjetnim gostoprimstvom,  za par je sati moguće iz Zagreba u tren oka osvanuti u nekom drugačijem svijetu.  Izvornijem, postojanijem. Za razliku od Budimpešte, Zagreb nije građen da bude glavni grad, a mađarska prijestolnica nije građena da bi bila oronula. Ubrzo izgledat će sasvim kao Beč. Opet.

Tribina za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu

Kako Lako Izbjeći Katastrofu ("KLIK")

KLIK – navika odgovornog ponašanja u prometu

Prateći crne statistike i porast nesreća u prometu u Varaždinskoj županiji, a posebice porast broja prometnih nesreća u kojem sudjeluju mladi vozači, Vijeće učenika Druge gimnazije Varaždin organiziralo je tribinu za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu.