Online učenje stranih jezika

Online učenje stranih jezika

Laptop, bilježnica, učenje

Online učenje stranih jezika

Jedino što vam je potrebno za ovaj način učenja stranog jezika je kreiranje korisničkog raučna te upornost i dobra volja.

Odmah na početku, predstavit ću vam internetsku stranicu Livemocha koja je najveća online zajednica za učenje stranih jezika. Stranica sadrži interaktivne lekcije za više od 30 svjetskih jezika. Osim velikog broja lekcija Livemocha vam pruća mogućnost stupanja u kontakt sa izvornim govornicima jezika kojeg učite te i vi također imate mogućnost pomoći nekome tko uči vaš jezik. Nadalje, dok učite i rješavate zadatke imate mogućnost zatražiti pomoć od zajednice u obliku ocjene sa svako pojedino područje ili u obliku komentara. Kada vi pomažate drugima skupljate poene koje iskorištavate za uzimanje daljnjih lekcija iz jezika kojega učite. Nedostatak je taj što su osnovni tečajevi potpuno besplatni, a za neke malo naprednije ipak je potrebno platiti.

 

Busuu je, kao i Livemocha, online zajednica za učenje stranih jezika. Na ovoj stranici možete učiti 12 stranih jezika (engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski, japanski, portugalski, ruski, turski, arapski, kineski i poljski). Iako ne sadrži lekcije velikog broja stranih jezika Busuu ima veliku prednost, a to je bogatiji rječnik i jednostavnije učenje. Također, i ovdje je moguće stjecati online prijatelje s kojima  možete komunicirati dok učite jezik i tako si olakšati učenje.

 

Polyglot club ne treba posebno objašnjavati. Vjerujem da svi znate značenje riječi poliglot te da možete pretpostaviti što onda ova stranica nudi. Želite naučiti novi jezik ili razmijeniti znanje sa izvornim govornicima, želite otkriti nove kulture ili jednostavno ne znate što biste radili, dođite na Polyglot i otkrijte jednostavan način za učenje jezika. Komunicirajte s ljudima diljem svijeta na stranom jeziku, saznajte kakvo je vrijeme u Kolumbiji ili što se trenutačno događa u Japanu, kada steknete online prijatelje na Polyglotu možete saznati puno novih stvari.

 

BBC jezici, na stranici možete pronaći odlične audio i video tečajeve za učenje stranih jezika.  BBC nudi 40  tečajeva te veliki broj osnovnih fraza za svaki jezik.

 

Duolingo je dostupan i kao aplikacija za Android, iPhone i iPad. Naravno, kao i na velikoj većini ovih stranica ukoliko ste početnik u nekom jeziku, prvo učite neke osnove. Trenutno Duolingo ima oko 15 milijuna korisnika

 

Nakon što ćete doći do neke razine kada ćete moći razumjeti neki strani jezik, preporučila bih vam gledanje filmova ili serija na tom jeziku (naravno, bez prijevoda J ), te čitanje knjiga, portala i novina. Uz malo truda, uspjeh je zagarantiran. Sretno!

Quot linguas calles, tot homines vales!

 

TEA BABIĆ

Komentari na članak

Vezani članci

http://s2.pticica.com/foto/0001310845_l_0_a2si9p.jpg

Studentski život i mnogo više

Što Zagreb može ponuditi studentima

Zagreb je opravdano pravi studentski grad. Bilo da živite u nekom od domova ili u stanu, korisno je poznavati ove informacije i znati kvalitetno provesti slobodno vrijeme - ako ga imate.

sš

Škola je pred vratima

Što sve moraš znati prije nego što kreneš u srednju

Nova je školska godina pred vratima. Za neke je to samo obična nova školska godina, dok je to za druge ipak nešto više je kreće novo razdoblje u njihovom životu - kreću u srednju školu. Kako Vam srednjoškolski dani ne bi bili toliko stresni, mi Vam donosimo sve što biste trebali znati prije nego krenete u srednju školu.

http://www.chronicle.com//img/photos/biz/photo_2914_landscape_650x433.jpg

Riješi test i saznaj

[TEST] Razmišljate li intuitivno ili analitički

Bez obzira na inteligenciju pojedinca, sve ljude možemo podijeliti u dvije skupine s obzirom na način njihovog razmišljanja - vode li se intuicijom ili pak logičkom analizom.

Rim

Omnes viae Romam ducunt

Italija - najdosadnije ili najbolje odredište za maturalac?

Beč, Prag i Budimpešta najčešće su destinacije za maturalac. O Italiji kao opciji rijetko se priča i još rjeđe izabire. Baš zato što nije "popularna" destinacija, pun je pogodak! A kako je bilo, doznajte u nastavku...

Josip Naslovna

Saznaj koje su prednosti bavljenja sportom

Važnost bavljenja sportom

Bavljenje sportom glavni je faktor uspješnog psihofizičkog odrastanja u životu jedne mlade osobe. U ovome članku pročitajte intervju s Josipom Vukovcem, mladim perspektivnim sportašem koji je također potvrdio da je bavljenje sportom jako važno.