Filmovi za ljeto

Odlični naslovi za odlično ljeto

Film

Ljetni su praznici te je vrijeme idealno za opuštanje uz filmove ili filmsko druženje. Mi smo si dali truda i izdvojili malo vremena kako bismo našli filmove koji su kao stvoreni za vruće ljetne dane.

Došli su ljetni praznici, a s njima i visoke ljetne temperature. Od velikih ljetnih vrućina najbolje se rashladiti dobrim filmom koji će u vama pokrenuti vrtlog emocija. Također, nikada nije kasno organizirati filmsku večer sa svojim društvom. Ako možda još nemaš ideju kako na najzabavniji način provesti ljeto, možda ti baš neki od filmova koje smo izabrali pomogne.

Korak do slave (Almost famous)

Radnja se odvija 1973., a vrti se oko petnaestogodišnjeg Williama, velikog zaljubljenika u rock glazbu i grupe. On je dobio životnu priliku da za svjetski poznati glazbeni časopis „Rolling Stone“ na višetjednoj turneji prati poznati band „Stillwater“ u kojem su izmeđuostalih gitarist Russell Hammond i pjevač Jeff Bebe. Bez obzira što se Williamova majka protivi tome, on odlazi na nezaboravno putovanje koje će mu otvoriti oči. Iako savjete starijih kolega o tome kako se nije dobro zbližiti s rock- zvijezdama brzo zaboravlja, uspijeva shvatiti predavanja o važnosti obitelji.
Da se radi o uistinu uzbudljivom filmu vrijednog gledanja, govori nam i činjenica da je dobio nagradu Oscar za najbolji scenarij.

 

500 dana ljubavi (500 Days of Summer)


Glavni je lik u filmu  Tom, mladić koji usprkos svijetu u kojem živi i dalje vjeruje u sudbonosnu ljubav. S druge je strane  lijepa djevojka Summer koja u tako nešto nimalo ne vjeruje. Iako imaju puno zajedničkih interesa, njihovi pogledi na ljubav znatno se razlikuju, no Toma to neće spriječiti da ju pokuša osvojiti. On u jednom trenutku shvati kako nije zaljubljen samo u inteligentnu Summer, već i u njezinu ideju ljubavi kao nečega što zaustavlja svijet.
Radi se o izvanredno zanimljivoj priči čiji su temelji brojni usponi i padovi između Toma i Summer.

 

Munjeni i zbunjeni (Dazed and Confused)


Film Munjeni i zbunjeni smatra se jednim od najsmješnijih filmova o srednjoškolskim danima i odrastanju. Radnja se odvija zadnji dan škole 1976. kada se maturanti spremaju za nezaboravno slavlje koje će biti popraćeno stalnim zezanjem mlađih učenika. Bit će to dan u kojem će se brojni srednjoškolci upustiti u razne pustolovine i probati stvari koje još nisu. Glumačka postava u kojoj su mladi Ben Affleck i Matthew McConaughey obećava odlučnu zabavu u ljetno poslijepodne.

 

Kraljevi ljeta (The Kings of Summer)


Ovo je priča o trojici prijatelja tinejdžera, Joeu, Patricku i Baiggiou, koji su u potrazi za neovisnošću. Oni za vrijeme ljetnih praznika odlaze u šumu gdje zajedničkim snagama izgrade drvenu kuću. Osim što su se potezom odlaska od kuće i svojih roditelja odlučili na test samostalnosti, u pitanje dolazi i njihovo prijateljstvo. Njihov buntovni i avanturistički duh pomogao im je naučiti cijeniti obitelj, onu naslijeđenu i onu koju sami stvorimo.  

 

Prljavi ples (Dirty Dancing)
 

Godina je 1963., a sedamnaestogodišnja Baby provest će ljetne praznike u ljetovalištu Catskills sa svojom obitelji. Jedne je večeri čula zvuk uzbudljive glazbe, odluči ju pratit te na taj način upozna Jonnyja. Jonny je zgodan instruktor plesa u ljetovalištu s puno životnog iskustva. Zaintrigirana živim ritmom i slobodom koju prljavi ples ima, Baby postaje Jonnyjeva najbolja partnerica kako plesu, tako i u ljubavi.
Film Prljavi ples doživio je veliku slavu i imao odlične kritike, a za glazbu uz koju se plesalo do zore, film je dobio i Oscar.

 

Sada i nekada (Now and Then)
 

U ljeto 1970., četiri dvanaestogodišnje prijateljice Samantha, Tina, Roberta i Christina zajedno su provele praznike te sklopile pakt prijateljstva. Sada, nakon puno godina kada su već sve uspješne žene i majke, vraćaju se u Shelby u Indiani. Taj ih susret natjera na razmišljanje i prisjećanje o starim danima te o svim uzbudljivostima, ali i problemima toga ljeta. Dane su provodile razgovarajući o dječacima, prvim poljupcima, fizičkim i psihičkim promjenama koje doživljavaju, a također su pokušale prizvati duha dječaka koji je tragično preminuo 30 godina prije.

 

Ljetna avantura (Adventureland)


Kako bi zaradio novac za studij koji ga čeka, James Brennan mora odustati od idealnog ljetovanja o kakvom je sanjao te naći posao. Potraga za poslom i ne ide kako je planirao te se zaposli u Adventurelandu, starom i otrcanom zabavnom parku. Ondje od zabavnih vožnji bude zlo, a igre su namještene. No, stvari se promijene kada upozna Em koja također radi tamo te ljeto postaje bolje nego ikad.

Naravno da uz filmove koje smo mi izdvojili ima još puno onih koji su vrijedni gledanja u ljetne dane. Ako vam i ne pada ništa na pamet, nadamo se kako će vam ova lista pomoć. 

Komentari na članak

Vezani članci

Putovanja

Razmjene učenika koje bivaju sve popularnije, samim time i pristupačnije, nude ti priliku života.

Putuj i uči: sve o razmjenama učenika

Sa sigurnošću već možemo reći kako je doba u kojem živimo potpuni prikaz društvene globalizacije. Povezanost ekonomije, gospodarstva, politike te obrazovanja nadaleko podupire korištenje Internet mreže, raznih aplikacija, kao i svi digitalni sadržaji koji nam omogućuju uvid u gotovo svaki segment modernog društva. Kako ne bi samo ostali informirani, mnogi su se odlučili napraviti korak dalje i zaviriti u svijet ostalih zemalja. Upravo im njihovo životno istraživanje nude razmjene učenika koje bivaju sve popularnije, samim time i pristupačnije.

Djevojka kviz 2

za srednjoškolce i studente

Nagradni natječaj „Pametno sa svojim novcem“ za mlade – nauči upravljati novcem i osvoji iPhone 6S ili iPhone SE

Koja je razlika između debitnih i kreditnih kartica? Čemu služi žiro, a čemu tekući račun? Kako sastaviti popis prihoda i rashoda osobnog proračuna? Ako niste sigurni u odgovore, svakako biste trebali sudjelovati u nagradnom natječaju „Pametno sa svojim novcem“.

http://cms.lichngaytot.com/medias/standard/2016/5/12/Chi-so-thong-minh-cua-12-cung-hoang-dao.jpg

Ocjena - mjerilo znanja?

Inteligencija - sposobnost pamćenja i ponavljanja zapamćenog

Koliko vam se puta dogodilo da dobijete lošiju ocjenu samo zato jer niste doslovce izrekli definiciju koju je profesor dao? Falilo vam je onih ključnih pola boda za višu ocjenu, jel da? Ili pak... jeste li ikad vidjeli reakciju učenika koji uvijek ima sve zadaće, uvijek čita udžbenike iako je za odgovaranje dovoljno znanje iz bilježnice i uvijek sve zna, kad zaboravi zadaću? Frka i panika! Što će sad? Njegova karijera najuspješnijeg učenika gotova je!

naslovna

Potreba za naglašenjem važnosti i bogatstva ovog zanemarenog školskog predmeta

Zašto likovna umjetnost nije popularna među mladima?

Likovna umjetnost, uspoređujući s glazbom ili filmom, u društvu mladih danas nema ni upola tako velik značaj kao prije. Prava je rijetkost naići na nekoga tko ju doista cijeni i razumije jer je pojam likovne umjetnosti među mladima uglavnom sveden na umijeće „lijepog crtanja“.

Vinkovačke jeseni

DOGAĐAJI U VINKOVCIMA KOJE MORAŠ POSJETITI

Evo što sve možeš vidjeti i doživjeti u Vinkovcima

Ako ikada dođeš u Vinkovce, ove događaje nikako ne smiješ propustiti.