Neprepoznati potencijal

'Nikola Tesla' portal za učenje - koristite li ga?

NT - portal za učenje

Nacionalni portal za učenike na daljinu „Nikola Tesla“ je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja. Za pristup portalu potreban je elektronički identitet u sustavu AalduHr.

Na portalu možemo naići na korisne sadržaje tipa matematike, kemije, fizike i engleskoga jezika za srednje škole. Oni koje zanimaju računala mogu naići na tečajeve programiranja za škole.

Sadržaji iz matematike, fizike, kemije i engleskoga jezika obuhvaćaju sadržaje koji prate program i nastavni plan tijekom cijele školske godine. Sadržaji se mogu koristiti na dva načina: učenički ili nastavnički sadržaj.

Što se tiče programiranja, E-tečajevi obuhvaćaju tri programska jezika: Logo, C i Pascal koji također prate nastavni plan tijekom cijele školske godine. Također, usklađeni su s programom  informatike te se mogu primjenjivati u nastavi informatike temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Mislim da je ovaj portal koristan za sve one koji žele nešto naučiti. Program ovog portala vrlo je opsežan i za onoga tko želi naučiti ono što eventualno nije mogao u školi ili ako želi naučiti više, neka slobodno posjeti ovaj portal! Za više informacija posjetite Nacionalni portal za učenike na daljinu „Nikola Tesla“.

Komentari na članak

Vezani članci

1

Nije sve u Hollywoodu

[PREPORUKE FILMOVA] Europska kinematografija - od film noira do novog vala

Ako uvijek posežete samo za američkim blockbusterima i holivudskim hitovima kako biste ubili dosadu, vrijeme je da otkrijete dragocjene bisere europske kinematografije. Donosimo vam osam filmova iz osam različitih europskih zemalja koje svakako morate pogledati!

Radni stol

Mladi i politika

Mladi i politika

Mladi i politika

v

Uspješni, slavni i bogati bez diplome

Postali su svjetske zvijezde, a neki od njih nemaju završenu niti srednju školu

Iako obrazovanje ne treba poistovjećivati s inteligencijom, većina se ljudi iznenadi kada čuju da neke od najvećih zvijezda nisu završile ni srednju školu.

j

Doviđenja ljetnim hitovima

Polako nas hvata melankolija: jesenska ex-Yu playlista

Nakon poletnih i veselih ljetnih hitova i života, stiže nam godišnje doba koje sa sobom vuče duge dane pune obaveza i pjesme pune melankolije i sjete. Kako bismo ti pomogli da se što lakše prebaciš na mirnije melodije, donosimo ti playlistu 9 malo starijih i nekih možda ne toliko poznatih ex-Yu pjesama idealnih za nadolazeće dane jeseni. Desetu prepuštamo tebi, mi se držimo pravog jesenskog broja, kako i priliči jesenskoj playlisti.

Pisanje zadaće

Kreativni natječaj „Nabaci ideju za bolju atmosferu!“

Kreativni natječaj „Nabaci ideju za bolju atmosferu!“

Kreativni natječaj „Nabaci ideju za bolju atmosferu!“