Nedjelja socijaldemokracije

Nedjelja socijaldemokracije

USRED logo - bijeli

Nedjelja socijaldemokracije

Mobilnost i usavršavanje su svakako osobine koje krase članove Udruge srednjoškolaca. Uključeni smo u mnoštvo projekata kroz koje nastojimo promovirati interese srednjoškolaca i osigurati im uvjete na kojima bi pozavidjeli njihove kolege iz zapadnoeuropskih zemalja. Na tom tragu održan je, od 5. do 11. srpnja, kamp „Tjedan socijaldemokracije“ na Avali iznad Beograda, a na kojem je sudjelovao Leo Fel, član Savjetodavnog odbora USRED-a.

Kamp ima međunarodni karakter, a zemlje sudionice su: Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija. Jedan od ciljeva sudjelovanja na „Tjednu socijaldemokracije“ bio je umrežavanje mladih, a posebice srednjoškolaca i izgradnja mreže kontakta na području zemalja jugoistočne Europe.

Mnoge teme, koje su bile raspravljane, od velikog su značaja i interesa za rad naše Udruge. Obrazovanje mladih, tolerancija i uvažavanje različitosti samo su neke. Koncept socijaldemokracije posebno naglašava besplatno i dostupno obrazovanje za sve, a upravo je želja naše Udruge da svi učenici imaju jednake uvjete za školovanje.

Valja istaknuti kako je Leo dobio trenerski certifikat koji mu omogućava održavanje treninga za hrvatske srednjoškolce, a koji imaju za cilj razvijanje liderstva i timova, što je posebice važno za vijeća učenika i ostale učeničke organizacije.

Po završetku kampa dojmova smo kako je Udruga srednjoškolaca odlično predstavljena drugim mladim osobama iz inozemstva te kako je naša mreža kontakata dodatno ojačana, a time i mogućnost za pronalaženje partnera u predstojećim projektima Udruge.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Učionica; pogled kroz prozor

Osobno iskustvo učenika koji boravi u učeničkom domu

Učenički dom - kako je na početku!?

Dolazim iz Županje, malog gradića smještenog nedaleko Vinkovaca te polazim prvi razred Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, smjer “tehničar za računalstvo NSK”, a smješten sam u Učeničkom domu Maksimir u Zagrebu.

http://www.chronicle.com//img/photos/biz/photo_2914_landscape_650x433.jpg

Riješi test i saznaj

[TEST] Razmišljate li intuitivno ili analitički

Bez obzira na inteligenciju pojedinca, sve ljude možemo podijeliti u dvije skupine s obzirom na način njihovog razmišljanja - vode li se intuicijom ili pak logičkom analizom.

Novo ruho

Jednostavno popijete i boli vas...Pipi!

Veliki povratak kultnog pića 80-ih

Sok "Pipi", piće mladosti naših roditelja, vraća se u prodaju s novim etiketama, ali istim okusom!

bajke

Najprevođenije knjige svijeta

Knjige koje su osvojile publiku na različitim meridijanima i paralelama

Svima nam je već dobro poznato da je najprevođenija knjiga na svijetu Biblija. Na 2798 jezika prevedena je barem jedna knjiga Svetog pisma, dok je Novi zavjet preveden na 1275 jezika. U nastavku vam predstavljamo knjige koje su se također našle na ovom popisu.

na

Treba ti haljina za maturalnu večer? Evo par savjeta!

Odaberi savršenu haljinu za maturalnu večer

Negdje na pola puta između zimskih praznika i Uskrsa počnu pripreme za maturalnu večer – najsvečaniji događaj za svakog srednjoškolca. Kad je u pitanju maturalna, mnogo stvari treba isplanirati: od toga da se svi složite gdje ćete uopće proslaviti, koga povesti (ako uopće ikoga), kakvu frizuru napraviti, kamo otići na šminkanje, a najvažnije od svega: kakvu haljinu odabrati.