Nedjelja socijaldemokracije

Nedjelja socijaldemokracije

USRED logo - bijeli

Nedjelja socijaldemokracije

Mobilnost i usavršavanje su svakako osobine koje krase članove Udruge srednjoškolaca. Uključeni smo u mnoštvo projekata kroz koje nastojimo promovirati interese srednjoškolaca i osigurati im uvjete na kojima bi pozavidjeli njihove kolege iz zapadnoeuropskih zemalja. Na tom tragu održan je, od 5. do 11. srpnja, kamp „Tjedan socijaldemokracije“ na Avali iznad Beograda, a na kojem je sudjelovao Leo Fel, član Savjetodavnog odbora USRED-a.

Kamp ima međunarodni karakter, a zemlje sudionice su: Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija. Jedan od ciljeva sudjelovanja na „Tjednu socijaldemokracije“ bio je umrežavanje mladih, a posebice srednjoškolaca i izgradnja mreže kontakta na području zemalja jugoistočne Europe.

Mnoge teme, koje su bile raspravljane, od velikog su značaja i interesa za rad naše Udruge. Obrazovanje mladih, tolerancija i uvažavanje različitosti samo su neke. Koncept socijaldemokracije posebno naglašava besplatno i dostupno obrazovanje za sve, a upravo je želja naše Udruge da svi učenici imaju jednake uvjete za školovanje.

Valja istaknuti kako je Leo dobio trenerski certifikat koji mu omogućava održavanje treninga za hrvatske srednjoškolce, a koji imaju za cilj razvijanje liderstva i timova, što je posebice važno za vijeća učenika i ostale učeničke organizacije.

Po završetku kampa dojmova smo kako je Udruga srednjoškolaca odlično predstavljena drugim mladim osobama iz inozemstva te kako je naša mreža kontakata dodatno ojačana, a time i mogućnost za pronalaženje partnera u predstojećim projektima Udruge.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Film Zlato je zlato

'Zlato je zlato' ostavio odjek u medijima

Film požeških učenika pokrenuo temu vrijednosti znanja

Mislili smo napraviti koncert u čast naših informatičkih i matematičkih olimpijaca, ali to nismo mogli realizirati, pa smo se odlučili snimiti video koji će nositi istu poruku. Nije nam do veličanja pregleda na Youtubeu, već do poruke koju film nosi. Tek sada je, kada su o videu i temi pisali najveći nacionalni mediji, film ispunio svoju svrhu, kaže Aleksandra Pavlović.

https://mbbdrivingschool.files.wordpress.com/2013/06/driving_school-318145114_std.jpg

Korisni savjeti

10 stvari koje moraš znati o vozačkom ispitu

„Mama, odvezeš me na kavu?“ postala je prečesto izgovarana rečenica u tvom životu? Welcome to the club! Srećom, svemu tome može doći kraj polaganjem vozačkog ispita.

j

Ljeto ne voli tešku šminku

Što koristiti ljeti? - 5 proizvoda za idealnu šminku

Visoke temperature ljeti nikako ne podnose teški make up pa se u ljetnim mjesecima najbolje držati savjeta postizanja prirodnog izgleda uz minimalnu količinu šminke. Teške pudere, olovke za oči i jarke boje na usnama ostavljamo po strani za neka hladnija razdoblja, a koje smo proizvode ostavili za ljetne izlaske i nezaboravne provode garantirajući vam da će jednako prekriti mane i istaknuti prednosti, donosimo vam u nastavku.

Novac

Nauči kako pametno raspolagati novcem uz Štedopis

Kako uvijek imati dovoljno novaca?

Materijalisti ili ne - svi mi volimo ponekad čuti taj zvuk šuštanja novčanica koje nam šapću iz novčanika. Možda jednostavno volimo starije i uspješne muškarce koji nas gledaju s tih obojenih papirića, a možda volimo stvari koje nam oni omogućuju. Istina je: novac je bitan. Nije ga dobro imati previše jer  iskvaruje, ali svi znamo da je i zdrav čovjek bez novaca živa bolest. Danas vas učimo kako uvijek dovoljno imati novaca

https://gimnazija-fgalovic.hr/wp-content/uploads/2017/05/18424734_805434312966002_692900274_n.jpg

U kojem stoljeću živimo?

Stereotipi o ljudima sa sela a.k.a. seljacima

Novi tjedan, novi stereotipi. Ovog puta bavimo se ljudima sa sela. Pobijamo aktualne stereotipe i budimo uspavane duše, 21. stoljeće je!