Nedjelja socijaldemokracije

Nedjelja socijaldemokracije

USRED logo - bijeli

Nedjelja socijaldemokracije

Mobilnost i usavršavanje su svakako osobine koje krase članove Udruge srednjoškolaca. Uključeni smo u mnoštvo projekata kroz koje nastojimo promovirati interese srednjoškolaca i osigurati im uvjete na kojima bi pozavidjeli njihove kolege iz zapadnoeuropskih zemalja. Na tom tragu održan je, od 5. do 11. srpnja, kamp „Tjedan socijaldemokracije“ na Avali iznad Beograda, a na kojem je sudjelovao Leo Fel, član Savjetodavnog odbora USRED-a.

Kamp ima međunarodni karakter, a zemlje sudionice su: Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija. Jedan od ciljeva sudjelovanja na „Tjednu socijaldemokracije“ bio je umrežavanje mladih, a posebice srednjoškolaca i izgradnja mreže kontakta na području zemalja jugoistočne Europe.

Mnoge teme, koje su bile raspravljane, od velikog su značaja i interesa za rad naše Udruge. Obrazovanje mladih, tolerancija i uvažavanje različitosti samo su neke. Koncept socijaldemokracije posebno naglašava besplatno i dostupno obrazovanje za sve, a upravo je želja naše Udruge da svi učenici imaju jednake uvjete za školovanje.

Valja istaknuti kako je Leo dobio trenerski certifikat koji mu omogućava održavanje treninga za hrvatske srednjoškolce, a koji imaju za cilj razvijanje liderstva i timova, što je posebice važno za vijeća učenika i ostale učeničke organizacije.

Po završetku kampa dojmova smo kako je Udruga srednjoškolaca odlično predstavljena drugim mladim osobama iz inozemstva te kako je naša mreža kontakata dodatno ojačana, a time i mogućnost za pronalaženje partnera u predstojećim projektima Udruge.

 

Komentari na članak

Vezani članci

x

Kako kombinirati školski, opušteni, ali i ljetni look u ovim vrućim danima? Pročitajte ovdje!

Top 10 kombinacija za ljeto

Iako je ljeto pri kraju, ne damo se! Pogledajte 10 ljetnih kombinacija za razne prilike (i neprilike).

nas

Otpor klasičnoj formi

Poezija koja se buni - slam-poezija

“Sama riječ ‘poezija’ odbija ljude. Zašto je tako? Zbog toga što je škola učinila tom pojmu. Slam vraća poeziju ljudima… Trebamo ljude koji govore poeziju jedni drugima. To je poseban način kojim izražavamo svoje vrijednosti, svoja srca, stvari koje nas čine onime što jesmo.”- rekao je Marc Smith, čovjek kojeg se smatra osnivačem slam-poezije, poezije koja se, kako i sam kaže, vraća ljudima i to potpuno drugačija od one klasične, ne baš omiljene istima.

put

MUKE PO PUTOVANJIMA

Naučite kako efikasno spremiti stvari pomoću ovih 10 savjeta

Volite putovati, ali imate problem s prtljagom? Koje stvari ponijeti, a koje ne s obzirom na manjak mjesta? Donosimo vam 10 savjeta o pripremama i pakiranju prije putovanja.

privatna foto

Međunarodno baletno natjecanje Mia Čorak Slavenska

Juniorsko zlato Anamariji Marković

Anamarija Marković, perspektivna mlada balerina iz Zagreba, osvojila je zlatnu medalju na značajnom natjecanju.

x

Stanimo na kraj tjelesnom i mentalnom zlostavljanju u vezama tinejdžera

Nasilje u vršnjačkim vezama

Koliko su učestali fizički i psihički sukobi, problemi u međusobnim odnosima i razne vrste zlostavljanja partnera u vezama mladih?