Nedjelja socijaldemokracije

Nedjelja socijaldemokracije

USRED logo - bijeli

Nedjelja socijaldemokracije

Mobilnost i usavršavanje su svakako osobine koje krase članove Udruge srednjoškolaca. Uključeni smo u mnoštvo projekata kroz koje nastojimo promovirati interese srednjoškolaca i osigurati im uvjete na kojima bi pozavidjeli njihove kolege iz zapadnoeuropskih zemalja. Na tom tragu održan je, od 5. do 11. srpnja, kamp „Tjedan socijaldemokracije“ na Avali iznad Beograda, a na kojem je sudjelovao Leo Fel, član Savjetodavnog odbora USRED-a.

Kamp ima međunarodni karakter, a zemlje sudionice su: Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija. Jedan od ciljeva sudjelovanja na „Tjednu socijaldemokracije“ bio je umrežavanje mladih, a posebice srednjoškolaca i izgradnja mreže kontakta na području zemalja jugoistočne Europe.

Mnoge teme, koje su bile raspravljane, od velikog su značaja i interesa za rad naše Udruge. Obrazovanje mladih, tolerancija i uvažavanje različitosti samo su neke. Koncept socijaldemokracije posebno naglašava besplatno i dostupno obrazovanje za sve, a upravo je želja naše Udruge da svi učenici imaju jednake uvjete za školovanje.

Valja istaknuti kako je Leo dobio trenerski certifikat koji mu omogućava održavanje treninga za hrvatske srednjoškolce, a koji imaju za cilj razvijanje liderstva i timova, što je posebice važno za vijeća učenika i ostale učeničke organizacije.

Po završetku kampa dojmova smo kako je Udruga srednjoškolaca odlično predstavljena drugim mladim osobama iz inozemstva te kako je naša mreža kontakata dodatno ojačana, a time i mogućnost za pronalaženje partnera u predstojećim projektima Udruge.

 

Komentari na članak

Vezani članci

EYP

Mladi i EU

Europski parlament mladih Hrvatske

Voliš debatirati i raspravljati sa svojim vršnjacima o aktualnim političkim temama? Onda si baš ti kao stvoren za postati dio EPM!

Info dan „Mogućnosti za mlade“ u sklopu programa Erasmus+

Info dan „Mogućnosti za mlade“ u sklopu programa Erasmus+

Info dan „Mogućnosti za mlade“ u sklopu programa Erasmus+

naslovna

Donosimo nekoliko ideja za školske uniforme koje će privlačiti poglede

5 prijedloga školskih uniformi

Na spomen riječi školska uniforma, većina će pomisliti na neugledne i prilično dosadne komade odjeće koji su propisani u strogim školama u nekim zemljama. Međutim, one mogu biti i veoma moderni i zanimljivi odjevni predmeti ako ih se prilagodi ukusu tinejdžera.

alkohol

Samo zabava ili problem?

Alkohol i mladi

Alkohol je uz duhan najčešća ovisnost kod mladih i nažalost, to je često tek početak nakon kojeg se upuštaju u druge ovisnosti. U Hrvatskoj je 240 000 alkoholičara, a samo 3% je odlučilo potražiti pomoć i otići na liječenje. Što o tom problemu kaže statistika i kako takve probleme riješiti, doznajte u nastavku.

Biramo najdestinaciju za maturalac

Anketa

Izaberi najdestinaciju za maturalac

Ono što se dogodi na maturalcu, tamo i ostaje, zar ne? Glasujte za omiljenu destinaciju za maturalac.