MUKE PO PUTOVANJIMA

Naučite kako efikasno spremiti stvari pomoću ovih 10 savjeta

put

Volite putovati, ali imate problem s prtljagom? Koje stvari ponijeti, a koje ne s obzirom na manjak mjesta? Donosimo vam 10 savjeta o pripremama i pakiranju prije putovanja.

Često putujete, a prtljaga vam stvara dodatan problem i stres? Ne brinite, i tom smo problemu doskočili. Donosimo vam 10 savjeta za bezbolno putovanje, odnosno 10 savjeta o pripremama i pakiranju prije putovanja. 

1. POČNITE NA VRIJEME 
S pakiranjem kovčega i/ili torbi koje planirate ponijeti sa sobom počnite dan do dva ranije. Ako sve stvari za putovanje spremate zadnji dan ili, još gore, na sam dan putovanja, izuzetno je velika šansa da ćete neke svoje izrazito važne stvari zaboraviti. Možete napisati i listu stvari koje će vam trebati kako vam ništa ne bi promaknulo. 

2. NE NOSITE ODJEĆU ILI OBUĆU KOJU NISTE NIKADA PRIJE PROBALI
Ako ste nešto tek kupili od obuće ili odjeće, a niste to još imali priliku isprobati, nemojte nositi. Možda mislite kako će odlično izgledati vaše nove tenisice ili hlače na slici ispred neke znamenitosti. Ipak, postoji mogućnost da će dobiti žuljeve već u prvim minutama kada krenete u obilazak te će vam zbog tog malog detalja propasti cijelo putovanje jer nećete moći uživati od bolova.

3. PONESITE MARAMICE
Vjerojatno s WC papirom nećete imati toliko problema u zapadnim državama, ali u siromašnijim zemljama to se ne podrazumijeva uvijek. Zato nikada nije na odmet imati u torbi barem jedan paketić maramica  - nikada ne znate kad će vam zatrebati.

4. ŠTEDITE PROSTOR
 U kovčeg spakirajte prvo sve što vam nužno treba (donje rublje, higijenske potrepštine, dokumenti...), a zatim sve ono za što je manja vjerojatnost da će vam zatrebati kako biste uštedili prostor. 

5. SMOTAJTE ODJEĆU
Odjeću motajte kako vam se ne bi previše gužvala, a čarapama popunite rupe između odjeće. Na dno stavite odjeću koja se ne gužva previše (npr. veste) i cipele koje prvo stavite u vrećicu, a na vrh laganiju odjeću (npr. košulje).

6. KOZMETIKA
Kozmetiku stavite u manju torbicu i onda u kovčeg ili pak bočice stavite u najlonske zip-vrećice kako vam se ne bi razlile po odjeći. Isto tako i lijekove stavite u manju torbicu ili vrećicu.

7. PUT
Za put se odjenite slojevito i ležerno. Ako putujete avionom, odjenite više stvari kako vam torba ne bi prekoračila dopuštenu težinu. I kad smo već kod aviona, izbjegavajte kratke hlače i ostalo lagano odijevanje jer u avionu često klime rade na maksimumu pa zna biti prilično hladno.

8. I DALJE IMAM VIŠKA...
Ako još uvijek imate previše stvari, napravite popis. Odredite odjevne kombinacije za pojedine dane. Pokušajte kombinirati jedan odjevni predmet za više kombinacija. Nemojte nositi npr. cipele koje vam odgovaraju uz samo jednu kombinaciju… Ako se dvoumite jesu li vam te hlače ili majica potrebne, onda vam definitivno nisu, ostavite ih kod kuće. 

9. NEMOJTE PRETJERIVATI S ODJEĆOM 
Ako putujete na neke daleke destinacije na više dana, naravno da nećete npr. uzeti 20 majica ili hlača.  Ako baš bude nužno, u svim gradovima lako ćete naći laundry service koji će vam za neke sitne novce oprati odjeću. 

10. UČITE NA GREŠKAMA
Ako često putujete, učite iz iskustva, učite na greškama. Koliko ste stvari nosili, a niste koristili - sljedeći put ostavite ih kod kuće. Napravite popis koji ćete svakim putovanjem nadopunjavati i koristiti ga pri sljedećem putovanju.

 

Neka pakiranje bude ugodan posao, a ne gnjavaža! Sretan vam put!

Komentari na članak

Vezani članci

1

Što se to sluša, svira i pušta?

Glazbeni ukus srednjoškolaca

Kakav ukus za glazbu imaju mladi, je li ih previše zahvatio val mainstreama i je li potrebno uvesti više nastavnog sadržaja o modernoj glazbi?

Grad Rijeka, Riječka Ura, Korzo

STUDENTSKI ŽIVOT U RIJECI

Što Rijeka može ponuditi studentima?

Već i ptice na grani znaju da se među hrvatskim studentima Zagreb vodi kao glavna destinacija za studiranje. Razlog su ponajviše z zanimljivi sadržaji koje nudi, a koje brojni studenti (pogotovo ako dolaze iz manjih mjesta) nisu imali priliku probati i okusiti tu 'slatku slobodu izbora'. Međutim, u zadnje vrijeme Rijeka je grad koji se može pohvaliti bogatim izborom raznih zanimljivih aktivnosti i događanja, a u prilog tomu ide i činjenica da je početkom 2016. godine izabran za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Zato brucoši, ukoliko se za koji mjesec pakirate za selidbu u Rijeku, to je jedna od boljih stvari koja vam se mogla dogoditi, a evo i zašto.

s

Memento mori

Bizarne smrti u povijesti

Donosimo vam 6 slučaja neobičnih smrti koje će vas šokirati.

j

Doviđenja ljetnim hitovima

Polako nas hvata melankolija: jesenska ex-Yu playlista

Nakon poletnih i veselih ljetnih hitova i života, stiže nam godišnje doba koje sa sobom vuče duge dane pune obaveza i pjesme pune melankolije i sjete. Kako bismo ti pomogli da se što lakše prebaciš na mirnije melodije, donosimo ti playlistu 9 malo starijih i nekih možda ne toliko poznatih ex-Yu pjesama idealnih za nadolazeće dane jeseni. Desetu prepuštamo tebi, mi se držimo pravog jesenskog broja, kako i priliči jesenskoj playlisti.

naslovna

Donosimo nekoliko ideja za školske uniforme koje će privlačiti poglede

5 prijedloga školskih uniformi

Na spomen riječi školska uniforma, većina će pomisliti na neugledne i prilično dosadne komade odjeće koji su propisani u strogim školama u nekim zemljama. Međutim, one mogu biti i veoma moderni i zanimljivi odjevni predmeti ako ih se prilagodi ukusu tinejdžera.