MUKE PO PUTOVANJIMA

Naučite kako efikasno spremiti stvari pomoću ovih 10 savjeta

put

Volite putovati, ali imate problem s prtljagom? Koje stvari ponijeti, a koje ne s obzirom na manjak mjesta? Donosimo vam 10 savjeta o pripremama i pakiranju prije putovanja.

Često putujete, a prtljaga vam stvara dodatan problem i stres? Ne brinite, i tom smo problemu doskočili. Donosimo vam 10 savjeta za bezbolno putovanje, odnosno 10 savjeta o pripremama i pakiranju prije putovanja. 

1. POČNITE NA VRIJEME 
S pakiranjem kovčega i/ili torbi koje planirate ponijeti sa sobom počnite dan do dva ranije. Ako sve stvari za putovanje spremate zadnji dan ili, još gore, na sam dan putovanja, izuzetno je velika šansa da ćete neke svoje izrazito važne stvari zaboraviti. Možete napisati i listu stvari koje će vam trebati kako vam ništa ne bi promaknulo. 

2. NE NOSITE ODJEĆU ILI OBUĆU KOJU NISTE NIKADA PRIJE PROBALI
Ako ste nešto tek kupili od obuće ili odjeće, a niste to još imali priliku isprobati, nemojte nositi. Možda mislite kako će odlično izgledati vaše nove tenisice ili hlače na slici ispred neke znamenitosti. Ipak, postoji mogućnost da će dobiti žuljeve već u prvim minutama kada krenete u obilazak te će vam zbog tog malog detalja propasti cijelo putovanje jer nećete moći uživati od bolova.

3. PONESITE MARAMICE
Vjerojatno s WC papirom nećete imati toliko problema u zapadnim državama, ali u siromašnijim zemljama to se ne podrazumijeva uvijek. Zato nikada nije na odmet imati u torbi barem jedan paketić maramica  - nikada ne znate kad će vam zatrebati.

4. ŠTEDITE PROSTOR
 U kovčeg spakirajte prvo sve što vam nužno treba (donje rublje, higijenske potrepštine, dokumenti...), a zatim sve ono za što je manja vjerojatnost da će vam zatrebati kako biste uštedili prostor. 

5. SMOTAJTE ODJEĆU
Odjeću motajte kako vam se ne bi previše gužvala, a čarapama popunite rupe između odjeće. Na dno stavite odjeću koja se ne gužva previše (npr. veste) i cipele koje prvo stavite u vrećicu, a na vrh laganiju odjeću (npr. košulje).

6. KOZMETIKA
Kozmetiku stavite u manju torbicu i onda u kovčeg ili pak bočice stavite u najlonske zip-vrećice kako vam se ne bi razlile po odjeći. Isto tako i lijekove stavite u manju torbicu ili vrećicu.

7. PUT
Za put se odjenite slojevito i ležerno. Ako putujete avionom, odjenite više stvari kako vam torba ne bi prekoračila dopuštenu težinu. I kad smo već kod aviona, izbjegavajte kratke hlače i ostalo lagano odijevanje jer u avionu često klime rade na maksimumu pa zna biti prilično hladno.

8. I DALJE IMAM VIŠKA...
Ako još uvijek imate previše stvari, napravite popis. Odredite odjevne kombinacije za pojedine dane. Pokušajte kombinirati jedan odjevni predmet za više kombinacija. Nemojte nositi npr. cipele koje vam odgovaraju uz samo jednu kombinaciju… Ako se dvoumite jesu li vam te hlače ili majica potrebne, onda vam definitivno nisu, ostavite ih kod kuće. 

9. NEMOJTE PRETJERIVATI S ODJEĆOM 
Ako putujete na neke daleke destinacije na više dana, naravno da nećete npr. uzeti 20 majica ili hlača.  Ako baš bude nužno, u svim gradovima lako ćete naći laundry service koji će vam za neke sitne novce oprati odjeću. 

10. UČITE NA GREŠKAMA
Ako često putujete, učite iz iskustva, učite na greškama. Koliko ste stvari nosili, a niste koristili - sljedeći put ostavite ih kod kuće. Napravite popis koji ćete svakim putovanjem nadopunjavati i koristiti ga pri sljedećem putovanju.

 

Neka pakiranje bude ugodan posao, a ne gnjavaža! Sretan vam put!

Komentari na članak

Vezani članci

s

Najbolji način za usavršavanje i proširivanje znanja u nekom predmetu

Čemu služe natjecanja u školama

Isplati se ići na natjecanje iz predmeta u kojem si dobar/ra?

http://www.zagreb.info/wp-content/uploads/2015/06/inmusic-srednja.hr_.jpg

Najveći open-air festival u Hrvatskoj

INmusic festival

Osvrt jedne posjetiteljice INmusic festivala - najvećeg open-air festivala u Hrvatskoj.

bajke

Najprevođenije knjige svijeta

Knjige koje su osvojile publiku na različitim meridijanima i paralelama

Svima nam je već dobro poznato da je najprevođenija knjiga na svijetu Biblija. Na 2798 jezika prevedena je barem jedna knjiga Svetog pisma, dok je Novi zavjet preveden na 1275 jezika. U nastavku vam predstavljamo knjige koje su se također našle na ovom popisu.

clueless

Kako proći sve iz prve, pitanje je sad

Kako uspješno položiti vozački ispit

Kako izgleda polaganje vozačkog ispita te kako položiti sve u prvom pokušaju, bez 3S: stresa, straha i suza...

v

Odličan način za provođenje slobodnog vremena

10 razloga zašto volontirati

Zadnjih godina volontiranje i slične vrste aktivnosti postale su vrlo popularne među mladima. Volonteri se doista mogu nazvati dobrim dušama našeg društva zbog svog neumornog rada i doprinosa zajednici.  Međutim, postoje i brojne zablude i nesporazumi vezani uz njih. Mnogim ljudima teško je shvatiti kako netko može bez honorara ili ikakve plaće raditi i do 6 sati dnevno. Volonteri imaju sasvim drukčiji pogled na svoj rad i njegovu svrhu. Volontiranje se svakako isplati  - evo 10 razloga zašto.