Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače

Može i drukčije!

http://www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr/

Školske uniforme, vlastiti plastenik, eko-praktikum, norijada u prirodi - nespojivo sa srednjom školom? Ne i u Pitomači!

Mnogo toga može drukčije, a primjer je Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

Učenici su svoju odjeću zamijenili odijelima i time smanjili socijalne razlike. Njihova poslovna modna kombinacija podrazumijeva crni sako, bijelu košulju i crne hlače te dodatak po izboru (mašna, kravata).

Škola je izgrađena prije 2 godine.  Obrazuje i učenike za zanimanje kuhar, a ono što ih čini posebnima je i vlastiti plastenik u kojem učenici uzgajaju ekološke proizvode, koje pripremaju u restoranu u kojem obavljaju praksu. Odlična je stvar što su u tom restoranu zaposleni upravo srednjoškolci te se svi prihodi vraćaju u školu.

U obilježavanje Europskog tjedna u Virovitičko-podravskoj županiji uključila se Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače zajedno sa učenicima ugostiteljskog usmjerenja Strukovne škole Virovitica i Industrijsko-obrtničke škole Slatina. U restoranu “Škola” u Virovitici prezentirana su tradicionalna jela zemalja članica EU.

Škola nagrađuje svoje vrijedne učenike kupnjom računala i izletima.

U Hrvatskoj jedino Tehnički muzej u Zagrebu i SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača imaju apisarij.

Učenici marljivo rade i na izgradnji automobila na solarni pogon i time dokazuju svoju inovativnost.

Znaju i drukčije norijati!

Škola posjeduje i polje ekološke kamilice. Da to nije tek obično polje, potvrđuje i činjenica da upravo tu kamilicu otkupljuju brojni veliki proizvođači. Tako su  učenici 3.c razreda odlučili svoju norijadu proslaviti u svom eko-praktikumu  Karaula u Šašnatom polju. 

Komentari na članak

Vezani članci

h

O vremenu legendi

Bohemian Rhapsody: za naježiti se

Film na koji se čekalo uspio je podijeliti publiku i kritiku, no sjajna priča o legendama rock-scene neosporivo je poslastica za sve one koji su makar i minimalni obožavatelji kultnog Queena. Priča o ljubavi, boli, glazbi i pojedincu koji se nije uklapao u ondašnje okvire u svojim kontroverznim detaljima svjedoči o životu nevjerojatnog Freddieja Mercuryja, umjetničke veličine koja je ostavila neopisiv trag i koja će vas u najmanju ruku inspirirati i ohrabriti.

Dečki piju

SIGURNO BEZ DROGA

SIGURNO BEZ DROGA

SIGURNO BEZ DROGA

Flickr.com/sman_13

Zašto učenici padaju razrede?

Zašto učenici padaju razrede?

Zašto učenici padaju razrede?

1

Leži li tajna njihovog uspjeha u glazbenom ukusu?

Što li zapravo slušaju najpoznatija svjetska lica?

Kakvi su glazbeni ukusi najvećih ljudi današnjice?

Muzička akademija Zagreb

Iskustva brucoša

Pitamo studente: Kako je na Glazbenoj akademiji?

Matura je sve bliže, a mnogi još uvijek nisu sigurni koje fakultete žele upisati. Donosimo vam odgovore starijih kolega sa Glazbene i Muzičke akademije. Nadamo se da će vam baš ti odgovori pomoći pri odabiru željenih fakulteta. Odgovarali su na pitanja o pripremama, mature, menzama i naravno programu fakulteta! Pročitaj što ti Nikolina i Luka imaju ispričati o svojim fakultetima i studentskim danima.