Najopasniji gradovi svijeta

Kriminal u gradovima: u Zagrebu raširena korupcija, a naši su susjedi najveći vandali

somalia

Prema današnjim mogućnostima može se otići bilo gdje,no za neka mjesta bolje ne kupovati kartu. U nastavku vam donosimo najopasnija mjesta prema stopi kriminala.

Nova meksička studija ruši raširene predodžbe o gradovima s najvišim stopama ubojstava. Mnogi od nas naveli bi gradove Iraka ili Afganistana, no 20 najopasnijih nalazi se u Latinskoj Americi.

San Pedro Sula, Honduras – grad ubojstva
Prema spisima iz 2014. godine grad San Pedro Sula već drugu godinu za redom imao je najveću svjetsku stopu ubojstava. U njemu se na 100.000 ljudi dogodi 170 ubojstava godišnje što je u prosjeku 2 do 3 ubojstva dnevno.

Acapulco, Mexico
Acapulco je jedan od najpoznatijih turističkih središta Meksika s raznim hotelima, restoranima, diskoklubovima i uređenim plažama. No, godine 2012. u njemu je zabilježeno čak 1029 ubojstava čime se našao na četvrtom mjestu „najubojitijih“ gradova na zemlji.

Bagdad, Irak
Irak, točnije grad Bagdad, nije se smjestio na listi gore (gradovi s najvišim stopama ubojstava), no u njemu su teroristički napadi svakodnevna pojava.

Jemen
Jemen je država u jugozapadnoj Aziji, politički najnestabilnija na svijetu. Savjetuje se ne putovati ondje zbog opasnosti od otmice.

Somalija
Somalija je država u istočnoj Africi. Ona je jedno od rijetkih područja svijeta bez organizirane vlasti. Poznata je po otmičarima, tako da nije sigurna čak ni ako putujete s pratnjom.

Za kraj ćemo zaploviti u sigurne vode...ili ipak ne? U Europu.

Svake godine Mercer (jedna od najvećih svjetskih HR-agencija) objavljuje svoje izvješće Quality of Living Index (indeks kvalitete života) u kojem se navode imena najopasnijih gradova za život i posao. Ključni čimbenik jest osobna sigurnost. Godine 2016. na njemu se našao i sam grad Zagreb.

Zagreb, Hrvatska
Za Zagreb se navodi da je u njemu raširena korupcija kao i u mnogim gradovima Istočne Europe.

Beograd, Srbija
Godine 2016. Beograd, glavni grad naše susjedne države, proglašen je drugim najopasnijim europskim gradom. Tome je pridonijela masovna i sveprisutna korupcija te visoka razina vandalizma.

Kijev, Ukrajina
Kijev zauzima prvo mjesto zbog građanskih prosvjednih akcija, visoke razine krađa i vandalizma, što je zajedno pridonijelo pogibiji i ranjavanja velikog broja ljudi.

 

Tallinn, Estonija
U Tallinnu je razvijena narko-trgovina i trgovina ljudima koje vode organizirane kriminalne skupine.

Barcelona, Španjolska
Jednu od najvećih luka i najveći grad  na Sredozemnom moru zovu još i svjetska prijestolnica džepnih krađa.

Milano, Italija
Modna prijestolnica također se našla na ovoj nepopularnoj listi nakon što je američki FBI upozorio da crkva sv. Petra i kazalište La Scala mogu biti mete terorističkih napada.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Rim

Omnes viae Romam ducunt

Italija - najdosadnije ili najbolje odredište za maturalac?

Beč, Prag i Budimpešta najčešće su destinacije za maturalac. O Italiji kao opciji rijetko se priča i još rjeđe izabire. Baš zato što nije "popularna" destinacija, pun je pogodak! A kako je bilo, doznajte u nastavku...

Muzička akademija Zagreb

Iskustva brucoša

Pitamo studente: Kako je na Glazbenoj akademiji?

Matura je sve bliže, a mnogi još uvijek nisu sigurni koje fakultete žele upisati. Donosimo vam odgovore starijih kolega sa Glazbene i Muzičke akademije. Nadamo se da će vam baš ti odgovori pomoći pri odabiru željenih fakulteta. Odgovarali su na pitanja o pripremama, mature, menzama i naravno programu fakulteta! Pročitaj što ti Nikolina i Luka imaju ispričati o svojim fakultetima i studentskim danima. 

k

Učenje

Kako pravilno učiti

Savjeti za dobar uspjeh u školi

Mirna

#DREAMGBIG

Candybalism moli za podršku!

Mlada studentica u borbi za svoju budućnost te nastavak svoje izvrsne karijere modnog dizajnera te osnivača brenda Candybalism moli za podršku!

x

Stanimo na kraj tjelesnom i mentalnom zlostavljanju u vezama tinejdžera

Nasilje u vršnjačkim vezama

Koliko su učestali fizički i psihički sukobi, problemi u međusobnim odnosima i razne vrste zlostavljanja partnera u vezama mladih?