Otkrivamo neke od najpopularnijih lokacija za izlaske u Hrvatskoj

Kakva mjesta za izlazak žele srednjoškolci?

klub

U gotovo svakom gradu diljem svijeta srednjoškolci imaju već „zapečaćena“ mjesta, tj. klubove, barove i kafiće gdje redovito izlaze kako bi odvojili misli od škole, obaveza i stresa. Budući da se te lokacije razlikuju po uređenju unutrašnjeg interijera, glazbi koja svira i općenito tome koliko su razvikani među mladima, mjesta za izlazak postaju jedna od kategorija prema kojoj se tinejdžeri dijele i grupiraju. Najčešće to ovisi o ukusu – alternativci vole raznorazne industrial barove i umjetnički uređene klubove, a mainstream publika naklonjenija je glamuroznijim, „elitnim“ lokacijama. No, kakva mjesta za izlazak zaista žele srednjoškolci?

Kamo i zašto izaći
U metropolama poput Zagreba, Rijeke, Splita i ostalih velikih hrvatskih gradova mogu se naći raznorazna mjesta za izlazak, ali problem se javlja u manjim gradovima koji nemaju tako široku paletu lokacija. Mladi se žale na loš izbor koji nude manji gradovi, tj. uglavnom „narodnjačke“ klubove u kojima trešti nekvalitetna glazba. Zato su se zadnjih godina u tim mjestima mnogi protivnici mainstreama založili za izgradnju novih prostora ili obnovu starih i time pružili priliku mnogim mladim i talentiranim, a relativno nepoznatim bendovima da dođu do izražaja i uspiju se probiti i šire od lokalne scene.

Mlade najviše privlače koncerti stranih i domaćih zvijezda, ali velik je interes i za nastupe manje poznatih izvođača koji se tek uspinju do slave. Najviše uživaju tamo gdje je dobra svirka, jer to garantira odličan provod, ples i zabavu do kasnih noćnih sati. Nakon napornog tjedna u školi, takvi su događaji izvrsni za izbacivanje stresa i frustracije te odvlačenja misli od obaveza.

Preporuke
Zanimljivih mjesta za izlazak koja preporučuju i brojne web-stranice o clubbingu najviše ima u Zagrebu, ali i u drugim većim gradovima. Ljeti, u vrhuncu turističke sezone, ogroman broj partijanera posjećuje „hrvatsku Ibizu“Zrće na otoku Pagu. Jedan je od nezaobilaznih evenata splitski Ultra Europe Festival, a zadnjih je nekoliko godina sve veći interes i za međimursku varijantu Ultre – Forestland, festival elektronske glazbe koji se u ljetni mjesecima održava pokraj malog sela Brezje. Ovaj mali festival raste ogromnom brzinom, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i dovodi neke od najpoznatijih hrvatskih i europskih DJ-eva.

U Zagrebu se definitivno isplatiti posjetiti kompleks Green Gold koji spaja 6 klubova, zatim Vintage Industrial Bar u Savskoj ulici koji se nalazi na mjestu bivše tvornice dugmadi, klub Močvara (neophodan za sve pripadnike alternativne kulture) te ostale: Tvornica kulture (čest domaćin koncerata malih i velikih zvijezda domaće i strane glazbene scene), Aquarius, Groove Club, Piranha i dr.

Ostale primamljive lokacije u Hrvatskoj su Arsenal i Maraschino barovi u Zadru, Vanilla u Splitu, Papaya na Zrću i mnogi drugi. Ako želite otkriti neke u svojoj blizini, možete ih jednostavno pronaći na web-stranici http://clubzone.hr/. Otkrit ćete brojne male, ali šarmantne klubove, barove i restorane u okolici za koje niste čuli, a nude priliku za nezaboravne izlaske. Zabava i provod mogu se osigurati bilogdje i uz dobro društvo i prijateljsku atmosferu – bitno je uživati dok smo mladi. :) 

Komentari na članak

Vezani članci

Interliber

Naslovi koje ne smiješ propustiti

Dođi i ti na Interliber!

Ove godine, sajam knjiga, poznatiji kao Interliber održat će se u Zagrebu od 8. do 13. studenoga. Doznaj što nas ove godine očekuje na najvećem sajmu knjiga, i to 39. po redu.

http://s2.pticica.com/foto/0001310845_l_0_a2si9p.jpg

Studentski život i mnogo više

Što Zagreb može ponuditi studentima

Zagreb je opravdano pravi studentski grad. Bilo da živite u nekom od domova ili u stanu, korisno je poznavati ove informacije i znati kvalitetno provesti slobodno vrijeme - ako ga imate.


http://www.ecsite.eu/sites/default/files/news_images/20.jpg

Znanstveni piknik

Zabava na pikniku? Zašto ne

Da je interes djece i mladih za znanošću još uvijek velik, dokazuje više od 30 tisuća posjetitelja prijašnjih 'Znanstvenih piknika' koji će ove godine biti održan od 23. do 25.rujna od 10 do 17 sati u vanjskom parku i kino studijima Jadran filma u Zagrebu.

http://eug2016.com/

Besplatne ulaznice za ceremoniju otvaranja Europskih sveučilišnih igara 2016.

Požuri po besplatne ulaznice za EUG2016!

Zaljubljenici u sport, ali i u dobru zabavu, bliži nam se 13.srpnja - ceremonija otvaranja Europskih sveučilišnih igara. Vremena je malo, stoga požurite po svoju besplatnu ulaznicu! Neka Igre počnu!

Naslovna

Zagrebački maraton i još mnogo više

Pokreni se

Ako te zanima što to nudi Zagrebački maraton - na pravom si mjestu. U nastavku ovog članka donosimo ti neke pojedinosti najmasovnije utrke u Zagrebu - Zagrebačkog maratona.