Kako izgleda godina dana članstva u USRED-u?

Kako je USRED promijenio moj život

USRED logo - bijeli

Nakon godinu dana provedenih kao član Udruge srednjoškolaca Hrvatske, USRED je moj život doista vrlo jako promijenio. Bilo je i veselih i tužnih trenutaka, podjednako kao i zabave i rada.

 

Sve je počelo iz dosade, naime mojim seljenjem u učenički dom u Zagreb, uvidio sam da ću imati slobodnog vremena za razne aktivnosti, ali sam odlučio sve svoje vrijeme posvetiti volontirajući. Tražeći internetom zanimljive udruge, naišao sam na Udrugu srednjoškolaca Hrvatske (USRED). U početku sam bio pomalo sumnjičav, ali napokon 29. srpnja 2015. godine sam aplicirao za članstvo. Uslijedilo je vrijeme iščekivanja i 3. kolovoza obaviješten sam da sam primljen u Udrugu.

Na početku sam sudjelovao u Redakciji gdje sam imao priliku pisati informativne i zanimljive članke koje čitaju tisuće srednjoškolaca. U početku mi je bilo neobično pisati nešto što će čitati toliki broj srednjoškolaca, ali s vremenom sam se naviknuo. No, moje prethodno znanje nije bilo dovoljno te sam se odlučio usavršavati. S vremenom sam počeo sudjelovati u nekoliko edukacija za novinare gdje sam naučio mnogo toga, a što uvijek primjenjujem prilikom pisanja članaka.

Nakon samo 3 mjeseca članstva odlučio sam se na veći pothvat, organizirati projekt! Prvi projekt koji sam organizirao bio je srednjoškolski posjet Policijskoj akademiji u Zagrebu. Tu je došao i prvi sastanak s "ozbiljnim igračima", a sam projekt je prošao odlično.

Kako je prvi projekt prošao odlično, odlučio sam se za još jedan - posjet Hrvatskom vojnom učilištu. Pomalo veći izazov za mene: preko 100 srednjoškolaca dovesti na HVU i sve organizirati. Bilo je mnogo uloženog rada i truda, ali i neprospavanih noći. No, na kraju se sve isplatilo. Suradnja s Ministarstvom obrane RH nam je donijela i zahvalnice, jednu za Udrugu i jednu za mene.

 

Svojim volontiranjem sam upoznao mnogo mladih i ambicioznih ljudi, stekao mnoge prijatelje ali i družio se s mnogo "vrlo važnih" osoba za RH.
Udruga mi je pružila mogućnost sudjelovanja u nizu edukacija, okruglih stolova i projekata te mi je pomogla stjecati radne navike. Razni sastanci i druženja, ali i težak i naporan rad su postala moja svakodnevica. S više od 200 volontera svakodnevno radim na poboljšanju položaja srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj, educiranju i informiranju. Ovim putem bih sve srenjoškolce pozvao da nam se priključe i da svojim radom poboljšaju položaj sljedećih naraštaja!

Zaključno mogu reći da je USRED imao velik utjecaj na mene, ali i na moj način života. Nakon godinu dana mogu samo ostaviti riječi hvale za Udrugu. 

Komentari na članak

Vezani članci

izvor:vlastiti

Pobjednički tim putuje u Bruxelles u posjet EU parlamentu

Izabrani pobjednici natječaja Moj zavičaj u Europi, Europa u mom zavičaju

Zadatak je bio osmisliti i snimiti video u trajanju do 3 minute u kojem ćeš predstaviti svoj zavičaj i upoznati mlade Europljane sa znamenitostima svoga zavičaja. Prijaviti su se mogli svi redovni učenici srednje škole u šk. g. 2015./2016. iz Republike Hrvatske pod uvjetom da na dan 18.5.2016. imaju 18 godina.

Judith Reisman/libela.org

Reisman postala članicom USRED-a

Dr. Judith Reisman podržala učenike u promicanju učeničkih prava

Proteklog je tjedna Udruga srednjoškolaca – „USRED“ dobila novu članicu: američku znanstvenicu, komunikologinju dr. Judith Reisman.

Naša prava - film - kadar

Naša prava

Udruga srednjoškolaca snimila dokumentarni film o učeničkim pravima

Idejni začetnik filma, Udruga srednjoškolaca, ugostila je i predstavnike Nacionalnog vijeća učenika i profesore i ravnatelje. Premjera filma je predviđena sredinom rujna.

a

USRED Bruxellesa

Megaprojekt za srednjoškolce uskoro dolazi i u Hrvatsku

Međunarodni akcijski dan solidarnosti, o kojem smo svojevremeno već pisali, stiže i u Hrvatsku! Potvrda je tome seminar o organizaciji i provođenju istog, kojemu su članovi delegacije Udruge srednjoškolaca Hrvatske uspješno prisustvovali. Od trenutka slijetanja u Zagreb već se smišljaju daljnji planovi...

x

Jeste li pitali učenike

Generalna skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske

Izvještaj s druge Generalne skupštine Udruge srednjoškolaca Hrvatske o dosadašnjem radu te o novoizabranim tijelima Udruge.