Wing Tsun Kung Fu

Kako da se slabiji obrani od jačeg

http://www.ss-sivsic-orahovica.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=139

Prezentacija borilačke vještine Wing Tsun Kung Fu u Srednjoj školi Stjepana Ivšića u Orahovici.

Danas su nam u holu škole majstori Wing Tsun Kung Fu-a prezentirali vještinu koja je stara 250 godina i koja potječe iz hrama Shaulin, što je kolijevka svih borilačkih vještina na zemlji. Prezentaciju su izveli Si Fu Darko Majstorović koji ima 4. majstorski stupanj, učenica naše škole Si Mei Stefani Bolić, koja ima 1. majstorski stupanj i prva je žena majstorica u Hrvatskoj, drugi asistent Mihael Ćurak koji ima 11. učenički stupanj te mlade juniorske nade Grga Maričić, Marko Babić, Damijan Bolić...

Po naredbi cara najbolji majstori tog vremena drevene Kine skupili su se u hramu i pod okriljem Zen budizma trenirali borilačke vještine sa zadatkom da naprave savršenu vještinu jer su ih napadali mnogobrojniji, jači i bolje naoružani manžurski vojnici.

 

U svom su poduhvatu uspjeli i spasili Kinu. Vještinu su prenosili samo s osobe na osobu jer je to bila najveća tajna kineskog naroda, sve do pojave Yip Mana koji ju je obzanio svijetu. Po njemu su snimljena i tri filma, a u njegovu školu i organizaciju pripadaju i naši današnji prezentatori koji pozivaju sve zainteresirane na treninge koji se održavaju ponedjeljkom i srijedom od 19 do 20 sati u maloj dvorani. Kontakt telefon: 091/528-2523

 

Komentari na članak

Vezani članci

Laptop, bilježnica, učenje

Krenite spremni u novu školsku godinu

Neuobičajeni savjeti za pisanje domaće zadaće

Katkad neke neočekivane promjene u načinu na koji djeca pišu domaću zadaću mogu dovesti do odličnih rezultata.

argtfa

Profesor budućnosti

Profesor povijesti čiji se učenici ne pitaju: ''Što će mi to u životu?''

Koliko ste se puta, tijekom svog obrazovanja upitali: '' Što će mi ovo u životu?'' Odgovor na to pitanje nudi vam dr. Tihomir Rajčić, povjesničar i kolumnist Slobodne Dalmacije, čiji učenici s radošću čekaju njegove satove povijesti.

POPIS SREDNJOŠKOLSKIH SERVISA

POPIS SREDNJOŠKOLSKIH SERVISA

POPIS SREDNJOŠKOLSKIH SERVISA

2

Najbolje tehnike učenja

Kako skupiti petice u imeniku

Saznaj koje tehnike učenja najviše odgovaraju baš tebi

Naslovna

Zagrebački maraton i još mnogo više

Pokreni se

Ako te zanima što to nudi Zagrebački maraton - na pravom si mjestu. U nastavku ovog članka donosimo ti neke pojedinosti najmasovnije utrke u Zagrebu - Zagrebačkog maratona.