Najveći open-air festival u Hrvatskoj

INmusic festival

http://www.zagreb.info/wp-content/uploads/2015/06/inmusic-srednja.hr_.jpg

Osvrt jedne posjetiteljice INmusic festivala - najvećeg open-air festivala u Hrvatskoj.

Za one koji ne znaju, INmusic smatra se najvećim open-air festivalom u Hrvatskoj. Održava se svake godine od 2006.godine krajem lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, u trajanju od tri dana te je ovo jedna od rijetkih godina kada nije bilo kiše. Sastoji se od tri velike pozornice i nešto više manjih te se na festivalu pretežito izvode rock, pop, world music, elektronska glazba, ska, punk i ostalo. Pored koncerata, postoje i koktel barovi, stand up nastupi, karaoke i mnoge druge aktivnosti i događaji koji upotpunjuju slobodno vrijeme.

U ovih jedanaest godina nastupili su Iggy & The Stooges, Majke, Nick Cave and The Bad Seeds, Franz Ferdinand, Editors,  Foals, The Black Keys, Florence + The Machine te mnogi drugi. 

Iz perspektive djevojke koja je prvi put otišla na festival, rekla bih da je bilo odlično i da je jedina zamjerka previsoka cijena pića te otkazivanje koncerta u zadnju minutu. No, pohvalila bih organizaciju prijevoza. Ali, iz razgovora s ljudima koji su već prisustvovali ovom festivalu saznala sam da mnogi misle da je proteklih godina bilo bolje i da svake godine ima sve manje ljudi, što zbog izvođača, što zbog organizacije, no jednostavno ne vrijedi dati toliko novaca. Vjerujem da se razmišljanja razlikuju te iznošenjem svog ne generaliziram, ali mislim da bi moglo biti bolje.

U tijeku je anketa koja se putem mail-a šalje svim ovogodišnjim posjetiteljima festivala kako bi se izjasnili po pitanju organizacije, izvođača te svojih želja za sljedeću godinu. 

Komentari na članak

Vezani članci

suhsjhsJK

Zagreb

Samo danas i sutra: Besplatna vožnja ZET-ovim tramvajima i busevima

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, Grad Zagreb izašao je u susret građanima i ponudio besplatnu vožnju tramvajima:

vizkultura

Ulična umjetnost

Grafiti: ulice Zagreba propričale

Neobične rečenice, ulomci svakodnevnih razgovora ili samo nepovezane riječi nastanjuju naše ulice. Redci koji možda progovaraju zgodan početak istinske ulične umjetnosti u Zagrebu.

Muzička akademija Zagreb

Iskustva brucoša

Pitamo studente: Kako je na Glazbenoj akademiji?

Matura je sve bliže, a mnogi još uvijek nisu sigurni koje fakultete žele upisati. Donosimo vam odgovore starijih kolega sa Glazbene i Muzičke akademije. Nadamo se da će vam baš ti odgovori pomoći pri odabiru željenih fakulteta. Odgovarali su na pitanja o pripremama, mature, menzama i naravno programu fakulteta! Pročitaj što ti Nikolina i Luka imaju ispričati o svojim fakultetima i studentskim danima. 

dcdcc

Iskustva studenata

Pitamo studente: Kako je na biotehnologiji?

Matura samo što nije stigla, a maturanti još ne znaju koji faks upisati? Možda vam baš ovaj članak bude od koristi.

Naslovna

Zagrebački maraton i još mnogo više

Pokreni se

Ako te zanima što to nudi Zagrebački maraton - na pravom si mjestu. U nastavku ovog članka donosimo ti neke pojedinosti najmasovnije utrke u Zagrebu - Zagrebačkog maratona.