Posljednja prilika za osvojiti iPhone

Doznajte tko je dobitnik 4. kruga i kako osvojiti posljednji iPhone 6s SpaceGray

Djevojka kviz 2

Pozivamo mlade da sudjeluju u završnom krugu nagradne igre do 31. 10. 2016. jer mogu osvojiti iPhone 6s SpaceGray.

Kviz riješi >>>OVDJE<<< i možda baš ti osvojiš iPhone 6s SpaceGray.

Dobitnik četvrtoga kruga nagradnog natječaja „Pametno sa svojim novcem“ je Tomislav Ditrih iz Bjelovara koji je osvojio iPhone SE Gold.

Česititamo Tomislavu, studentu Pravnog fakulteta u Zagrebu!

Tomislav poručuje mladima da se u što ranijoj životnoj dobi počnu financijski obrazovati, jer je u Hrvatskoj financijska pismenost na vrlo poraznoj razini. “Dokaz su svima poznati problemi mnogih hrvatskih građana oko kredita u švicarskim francima”, dodaje Tomislav koji je zainteresiran za mnoge teme vezane oko upravljanja novcem, kako zbog studija koji pohađa, tako i zbog vlastite financijske pismenosti. Veći dio sadržaja online edukacije “Pametno sa svojim novcem” bio mu je poznat, ali novost su mu bile neke razlike u funkcioniranju različitih platnih kartica. Želio bi više naučiti o ulaganjima u dionice i ostale financijske instrumente jer smatra kako je to najbolji oblik štednje.

Dobitnici trećega kruga nagradnog natječaja Đurđici Forgač, gimnazijalki iz Vrbovca, svidio se e – learning jer “u relativno kratkom vremenu saznaš jako puno o štednji te kako se prema novcu treba odnositi.  Nagradni natječaj pomaže mladim ljudima da na zanimljiv način nauče kako trebaju raspolagati svojim novcem. Od sada ću od svojih ukupnih prihoda svaki mjesec izdvajati 10-20% za štednju“.

Dobitnica drugoga kruga nagradnog natječaja Sara Penić, studentica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji ovako je ocijenila sadržaj e-learninga.

“Svidjela mi se sažetost i jednostavnost teksta i jako mi je žao što nisam na početku studija imala prilike pročitati takav tekst.  Jer, nikad nisam bila svjesna da bih trebala stavljati 10-15% na štednju, a uopće nisam znala da već sada mogu početi ulagati u dobrovoljni mirovinski fond. Iako znam da su hrvatske mirovine niske,  nisam nikada razmišljala o svojoj mirovini, no sada hoću.

Redovito koristim dopušteno prekoračenju na studentskom tekućem računu i nisam obraćala previše pažnje na činjenicu da je to “najskuplji” oblik kredita, što sam u ovom e-learningu naučila! Također, bunile su me i vrste platnih kartica, konkretno pojmovi charge i revolving kartica. Nisam bila upoznata ni s pojmom  štednja po viđenju kao ni na koji iznos su osigurani štedni depoziti građana.”

Dobitnica prvoga kruga nagradnog natječaja o osobnim financijama „Pametno sa svojim novcem“  je Bojana Hižman iz Zagreba.

Pozivamo sve da sudjeluju u završnom krugu i povećaju svoju financijsku pismenost:

  • od 23. 10. 2016. do 31. 10. 2016. dodjeljujemo iPhone 6s SpaceGray.
  • Kviz riješi >>>OVDJE<<< i možda baš ti osvojiš iPhone 6s SpaceGray.

Komentari na članak

Vezani članci

Djevojka kviz 2

za srednjoškolce i studente

Nagradni natječaj „Pametno sa svojim novcem“ za mlade – nauči upravljati novcem i osvoji iPhone 6S ili iPhone SE

Koja je razlika između debitnih i kreditnih kartica? Čemu služi žiro, a čemu tekući račun? Kako sastaviti popis prihoda i rashoda osobnog proračuna? Ako niste sigurni u odgovore, svakako biste trebali sudjelovati u nagradnom natječaju „Pametno sa svojim novcem“.

Djevojka kviz 2

Još stigneš osvojiti iphone

Objavljena dobitnica trećega kruga nagradnog natječaja o osobnim financijama

Dobitnica trećega kruga nagradnog natječaja „Pametno sa svojim novcem“ je Đurđica Forgač iz Negovca pored Vrbovca koja je osvojila iPhone 6s SpaceGray.

Štedopis caffe - kviz financijske pismenosti

Petak, 2. prosinca 2016.

Studenti, prijavite se na kviz Štedopis caffe u Zagrebu i osvojite vrijedne nagrade!

Gledaš kvizove na TV-u ležeći na kauču i znaš svaki odgovor? Oduvijek su za tebe govorili da si “hodajuća enciklopedija”? Nudimo ti mogućnost da pokažeš svoje znanje!

Štedopis caffe

Utorak, 11. listopada

Prijavi se na kviz o novcu i financijama za srednjoškolce u Splitu i osvoji putovanje u Gardaland

Što: Štedopis Caffe - kviz o financijama i novcu za srednjoškolce Gdje: Caffe bar Academia, Ruđera Boškovića 27 Vrijeme održavanja: 11. listopada 2016., 19:30-21:00

Novac

Nauči kako pametno raspolagati novcem uz Štedopis

Kako uvijek imati dovoljno novaca?

Materijalisti ili ne - svi mi volimo ponekad čuti taj zvuk šuštanja novčanica koje nam šapću iz novčanika. Možda jednostavno volimo starije i uspješne muškarce koji nas gledaju s tih obojenih papirića, a možda volimo stvari koje nam oni omogućuju. Istina je: novac je bitan. Nije ga dobro imati previše jer  iskvaruje, ali svi znamo da je i zdrav čovjek bez novaca živa bolest. Danas vas učimo kako uvijek dovoljno imati novaca