Jesenski vodič

Događanja u Hrvatskoj i okolici ove jeseni koje vrijedi posjetiti!

interliber

Ljeto je na zadnjim izdisajima, a jesen nam već kuca na vrata! Nakon ljetnog tulumarenja vrijeme je za povratak u školu. Ne mislite da je jesen dosadna i beživotna jer smo za vas pronašli šest događaja koje svakako trebate posjetiti i dokazati da i jesen može biti vrijeme dobre zabave!

Weekend Media Festival, Rovinj

Ovogodišnji Weekend media festival održat će se u staroj tvornici duhana u Rovinju od 20. do 23. rujna. Kao i svake godine do sada, okupit će profesionalce u komunikacijskoj industriji iz cijelog svijeta. Na predavanjima i radionicama obrađivat će se sve aktualne teme i trendovi pa je tako jedno od predavanja "Vjerujete li svome telefonu?" u kojem će se iznijeti činjenice o tome što sve naš mobitel može napraviti bez našeg dopuštenja. Osim već spomenutih brojnih predavanja, festival je osigurao razovrstan glazbeni program i najbolje tulume!

Ove će se godine na festivalu pojaviti brojna poznata lica, npr. hrvatski avanturist Davor Rostuhar, natraženiji hrvatski autor današnjice Kristian Novak te izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Osim za djelatnike u komunikacijskoj industriji, festival je otvoren za sve pojedince zainteresirane za komunikacijsku tehnologiju. S obzirom da svi živimo u doba tehnologije, svima bi nam posjet ovome festivalu dobrodošao!

Rujanfest, Zagreb 

Najveći domaći festival dobre glazbe nakon šest godina u Zaprešiću ponovno se vraća u Zagreb od 21. do 30. rujna. Svi posjetitelji već će se standardno moći zabaviti uz brojne glazbene goste te vrhunsku gastronomsko-zabavnu ponudu. Dok će odrasli zabavu potražiti na više glazbenih pozornica uz prateće tematske restorane, za najmlađe organiziran je zabavni park. 

Neki od izvođača na ovogodišnjem Rujanfestu su Maja Šuput, Grupa Vigor, Toni Cetinski, Halid Bešlić itd.

Ulaz je dio 19 sati slobodan, a kasnije se naplaćuje 25 kuna. 
 

Koncert Jasona Derula, Zagreb

Tvorac hitova Swalla, Talk Dirty i Want To Want Me posjetit će Zagreb 27. listopada u sklopu turneje "2Sides World Tour". To će ujedno biti i njegov prvi posjet Hrvatskoj te je obećao kako će Areni Zagreb priuštiti pravi spektakl. 

Svi obožavatelji Jasona Derula, ali i strane komercijalne glazbe i više su nego dobrodošli na koncert! Cijene ulaznica kreću se od 250 kuna pa čak i do 750 kuna za VIP ložu. 

Ljubljanski maraton, Ljubljana

Svi sportaši i zaljubljenici u sport ove će jeseni moći sudjelovati u još jednom izdanju ljubljanskog maratona. Svi ohrabreni za trčanje punih 42 kilometra mogu se prijaviti do 28. rujna uz prijavninu od 40 eura. 

Maraton se održava 28. listopada pa svi oni kojima sport nije jača strana uvijek mogu posjetiti predivnu Ljubljani i dati podršku onima koji su se odvažili na ovaj veliki korak.

Interliber, Zagreb

Ovogodišnje 41. izdanje Interlibera će već tradicionalno vladati paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma. Najveća književna manifestacija u Hrvatskoj održat će se od 13. do 18. studenog. Uz više od 300 izlagača koji će knjigama popuniti oba paviljona sadržaj Interlibera nadopunjavat će događaji poput predstavljanja novih knjiga, susreta s književnicima i slično.  

Brojni naslovi svjetski poznatih bestsellera samo su dio ponude koju Interliber nudi.

Advent u Zagrebu, Zagreb

Kraj jeseni tradicionalno ćemo obilježiti najboljim adventom u Europi, onim u Zagrebu! Od 1. prosinca pa sve do 6. siječnja iduće godine turisti iz cijelog svijeta imat će priliku uživati u svijetlećim atrakcijama diljem Zagreba, fritulama i kobasicama te kuhanom vinu. Za one više avanturističkog duha tu je ledeni park, najveće i najljepše klizalište u ovom dijelu Europe. 

Tu je i glazbeni program, žive jaslice, adventski sajam i još mnogo mnogo toga.  

Komentari na članak

Vezani članci

-

Srednje škole u Australiji učenicima ponudile novi nastavni predmet

Feminizam kao srednjoškolski predmet

Feminizam je nastao u 19. stoljeću kao pokret čiji je cilj bio poboljšati ženska prava i njihov položaj u društvu. I dandanas je prisutan u ljudskom društvu, budući da su žene u nekim područjima još uvijek zakinute, a nedavno je u srednjim školama australijske države Victorije postao dostupan i kao nastavni predmet.

h

O vremenu legendi

Bohemian Rhapsody: za naježiti se

Film na koji se čekalo uspio je podijeliti publiku i kritiku, no sjajna priča o legendama rock-scene neosporivo je poslastica za sve one koji su makar i minimalni obožavatelji kultnog Queena. Priča o ljubavi, boli, glazbi i pojedincu koji se nije uklapao u ondašnje okvire u svojim kontroverznim detaljima svjedoči o životu nevjerojatnog Freddieja Mercuryja, umjetničke veličine koja je ostavila neopisiv trag i koja će vas u najmanju ruku inspirirati i ohrabriti.

Studenti uživaju

10 savjeta za sigurno maturalno putovanje

10 savjeta za sigurno maturalno putovanje

10 savjeta za sigurno maturalno putovanje

21

Sloboda izražavanja ipak nije dostupna svugdje

Zabranjeno voće: pregled najpoznatijih zabranjenih djela svjetske književnosti

Volimo ih čitati, neki su predivni klasici, a neki su možda samo obavezna lektira. Možda se danas u njima ne vidi ništa sporno kad ih čitamo. Međutim, nisu sve ljudske percepcije jednake.

Naslovna

SPREMNI KRENITE U NOVU ŠKOLSKU GODINU

Tajne dobrog uspjeha u školi

Neki su rođeni s talentom za učenje dok nekima treba više vremena te se trebaju više potruditi. „Bez muke nema nauke“, kaže stara poslovica, ali neki odlikaši imaju tajne kojima postižu svoj uspjeh. U nastavku ovog članka pročitaj kako postići dobar uspjeh u školi.