Priča iz prve ruke....

Dan u životu američkog srednjoškolca

PHUHS

Kratak pregled dana američkog srednjoškolca donosi nam Alek Trlin (17) koji dolazi iz grada Ozone u saveznoj državi Floridi. Pohađa Palm Harbor University High School (PHUHS) koja broji oko 3000 učenika od 9. do 12. razreda, smještenih u kampusu od 22 zgrade. PHUHS je uvrštena među 10 najboljih srednjih škola u Sjedinjenim Američkim Državama.

OSOBNA ARHIVA

 
Škola počinje u 7:05 sati i traje do 13:35 sati. Savki sat traje 45 minuta, a svaki dan ima 7 sati. Kaže kako škola nudi različite obrazovne programe od programa za stjecanje međunarodne mature do medicinskih programa preko programa za buduće poduzetnike i menadžere. Škola jako cijeni sport tako da postoji mogućnost treniranja američkog nogometa, nogometa, košarke, golfa te individualnih sportova kao što je hrvanje. Također postoji mogućnost sudjelovanja u dramskoj skupini te glumljenja u kazalištima, filmovima i improvizacijama. Školska maskota je uragan kestenjaste, mornaričko plave i bijele boje. U SAD-u maskote su jako važne u srednjim školama, jer upravo maskota čini  školu posebnom te ju ističe na sportskim natjecanjima i sličnim prigodnim događanjima.
 
Iako je pravilo da jedan školski dan ima 7 sati, učenici koji sudjeluju u tzk. "dvostrukom upisivanju" imaju 3 ili 4 sata. Dvostruko upisivanje zapravo znači da je srednjoškolac već upisao koledž te paralelno pohađa i srednju školu i koledž.

 

OSOBNA ARHIVA

 

Alek nakon škole odlazi na instrukcije a nakon toga ide u teretanu s prijateljima. A naposljetku odlazi raditi u resoran Ozona Blue koji je smješten u marini te, kako napominje, ima odličan pogled na uvalu a još bolju hranu!

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

m

Novogradiški maturanti opet u akciji

Novogradiški maturanti opet u akciji

Novogradiški maturanti opet u akciji

Izvor: bbzinfo.hr

Razlika nebo i zemlja... Ili možda ne?

Razlike između osnovne i srednje škole

Provest ćemo vas kroz niz situacija i mogućih reakcija i rješenja u osnovnoj i srednjoj školi. Razlike su ogromne, čemu ste vjerojatno i vi svjedoci.

x

Razgovor s Ivanom Jurlinom iz udruge Osijek Software City

INTERVJU Ivan Jurlina - Istražujte ono što u vama budi strast i ne odustajte unatoč preprekama

Nakon uspješno provedenih projekata koji su okupili inovatore i mlade poduzetnike iz cijele regije, udruga Osijek Software City organizirala je projekte za srednjoškolce. Velik odaziv učenika dokazuje da nam je potrebno više takvih kvalitetnih događaja. Razgovarali smo s Ivanom Jurlinom, koordinatorom projekata Udruge.

Pisanje zadaće

5 vrsta dosade na satu

5 vrsta dosade na satu

5 vrsta dosade na satu

https://www.hina.hr/slike/2014/20140701/P-FAH-H7014555.jpg

Lachlan Smart

Tinejdžer na putu oko svijeta jednomotornom letjelicom

Australski tinejdžer ušao je u subotu u povijest kada je postao najmlađa osoba koja je sama napravila krug oko svijeta jednomotornom letjelicom.