U zdravom tijelu - zdrav duh

Zašto se bavim sportom

Sport=Zdravlje

Riječ sport nekad je označavala svaku igru i zabavu. Danas se pod pojmom sport podrazumijevaju različite motoričke aktivnosti varijabilnog i dinamičkog karaktera u kojima na specifičan način dolaze do punog izražaja sportaševe sposobnosti, osobine i znanja u treningu i natjecanju.

Sport nisu samo odlasci na natjecanja i utrke, nego je sport nešto više od toga. Sportom se može baviti: rekreacijski, amaterski i profesionalno. Također postoje sportovi u kojima igrate ekipno i u kojima igrate sami.

Bavljenje sportom vrlo je bitno za pojedinca, za vaš organizam i za vaše tijelo.Bavljenje sportom oduzima jako puno vremena i treba uložiti jako puno truda da bi postigao ono što želiš. Jako bitna stavka u sportu je prehrana. Baziramo se većinom na zdravu prehranu, što u prijevodu znači da organizam privikavamo na zdrave stvari. Izbacujemo loše iz naše prehrane, kao npr. brzu hranu, alkohol, duhanske proizvode. U organizam je potrebno unijeti što više zdrave hrane (voće, povrće). Također moramo unijeti i  dovoljno tekućine (2,5l do 3l vode na dan).

Bavljenje sportom potiče tjelesne, fizičke i psihofizičke sposobnosti!

Plivanje kao sport potiče rast i razvoj svih mišića. Bavim se plivanjem 9 mjeseci, sport je vrlo zahtjevan, što znači da je potrebno uložiti jako puno truda i vremena da bi postigao rezultat koji želiš. Uz plivanje razvijate i sposobnosti vaterpola ili triatlona. Kako u plivanju imamo veliki otpor vode, ojačavamo svoje mišiće. Plivanje također ojačava mišiće srca i stabilizira krvni tlak. Osim što produžuje mladost, plivanje koristi i ljepoti tijela. Jednostavno rečeno, plivanje jača zdravlje.

 

“Granice ne postoje. Što više sanjaš, dalje dosežeš”, Michael Phelps

  

 

Komentari na članak

Vezani članci

v

Odličan način za provođenje slobodnog vremena

10 razloga zašto volontirati

Zadnjih godina volontiranje i slične vrste aktivnosti postale su vrlo popularne među mladima. Volonteri se doista mogu nazvati dobrim dušama našeg društva zbog svog neumornog rada i doprinosa zajednici.  Međutim, postoje i brojne zablude i nesporazumi vezani uz njih. Mnogim ljudima teško je shvatiti kako netko može bez honorara ili ikakve plaće raditi i do 6 sati dnevno. Volonteri imaju sasvim drukčiji pogled na svoj rad i njegovu svrhu. Volontiranje se svakako isplati  - evo 10 razloga zašto.

STARI IMENIK

Loše ocjene na početku nove školske godine.

Što ako skupiš loše ocjene na početku nove školske godine?

Nalazimo se u mjesecu kada počinje škola i zabrinjavaš se da na početku nove školske godine ne skupiš loše ocjene. Onda si na pravom mjestu. Prvo, nemoj si dopustiti da dođeš u takvu situaciju, ali ako se baš dovedeš, ovdje pročitaj par korisnih savjeta.

skinuta s whi

UNESI BOŽIĆNU ČAROLIJU U SVOJ DOM

Top 5 božićnih ukrasa

Stiže nam Božić, božićni praznici, pokloni, dakle najveselije doba godine. Zajedništvo, ljubav, snijeg, treba li nam išta više?  Donosimo vam 5 ideja za božićne ukrase kojima možete unijeti dašak božićne energije u svoj dom!

Prazna učionica

Prijatelji u klupama

Prijatelji u klupama

Prijatelji u klupama

cyber

Cyberbullying

Cyberbullying

Cyberbullying