SREDNJOŠKOLKE NAPADAJU SVJETSKO ZLATO

Ženska futsal ekipa Koprivnice jedini hrvatski predstavnik u Izraelu

ž

Djevojke su u skupini s Brazilom, Italijom, Belgijom i Indijom, dok drugu skupinu čine ekipe iz Francuske, Turske, Izraela i Republike Kine.

Članice futsal ekipe Srednje škole Koprivnice bit će jedina ženska ekipa koja bude predstavljala Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u Izraelu.

Na državnom prvenstvu prva je bila jedna zagrebačka škola, no zbog financija morale su odustati i tako se mjesto oslobodilo i priliku su dobile koprivničke srednjoškolke.

Djevojke su u skupini s Brazilom, Italijom, Belgijom i Indijom, dok drugu skupinu čine ekipe iz Francuske, Turske, Izraela i Republike Kine.

– Pripremamo se koliko stignemo zbog školskih obaveza, a i većina cura putuje te nam je teško odraditi trening na kojemu će biti sve cure. Ženski nogometni klub Koprivnica uskočio nam je u pomoć i zajedno s njima nedjeljom odrađujemo treninge, jer većina cura i igra za njihov klub. Jedno je reprezentacija, a drugo su srednje škole. Vjerujem da ni suparničke ekipe nemaju previše vremena za pripreme. Imamo puno kvalitetnih cura tako da očekujemo dobru i kvalitetnu igru – kaže trenerica Ivana Gregurina.

Za žensku futsal ekipu u Izraelu zaigrat će Ivona Tudić, Mateja Varga, Ivana Kirilenko, Martina Posavec, Marija Piškor, Sofija Česi, Valentina Šestak, Dragana Zrinski, Valentina Belušić, Nataša Vargović i Lea Lončar. Petra Imbriovčan, Jelena Katalenić i Anamarija Šijak nastupile su na Državnom prvenstvu, no neće moći nastupiti u Izraelu budući da su u međuvremenu maturirale.

Cure već sad imaju iskustva jer ih većina igra za ŽNK Koprivnicu, dok manji dio njih igra za ŽNK Graničar iz Đurđevca.

– U sportskom smislu pretpostavljam da će biti dosta teško, ali nadamo se što boljim rezultatima i dostojnom predstavljanju naše države. Smatram da će nam to svima biti jedno lijepo iskustvo. Bez obzira na “rivalstvo” koje se osjeća u službenim takmičenjima između nas i Koprivnice, tu sve igramo kao jedna ekipa i borimo se jedna za drugu, tako da to “rivalstvo” ne dolazi do izražaja niti se osjeća – otkriva Ivona Tudić, nogometašica ŽNK Graničara.

– Prvo nas čeka dug i dalek put, a onda zahtjevna skupina. Već idući dan, 14. ožujka igramo prvu utakmicu s Indijom. Jako se veselimo natjecanju, iako imamo malu, ali pozitivnu tremu jer igramo s državama gdje je nogomet jako razvijen, osobito Brazil i Italija. Odradile smo veoma teške i zahtjevne treninge, tako da smo spremne. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se medalji i dobrim rezultatima, ali i samo sudjelovanje na jednom ovakvom prvenstvu već je ogroman uspjeh – kaže Sofija Česi, golmanica ŽNK Koprivnica.

Osim glavnih akterica, u pratnji još idu ravnateljica Manuela Gregurić, profesor tjelesnog, Filip Turk i fizioterapeut.

U Izraelu se natječe manji broj ženskih ekipa, nego muških, ali sve je to zbog manjka financijskih sredstava. Ženska ekipa futsala ima tu sreću da su u pomoć uskočili Grad Koprivnica i Koprivničko – križevačka županija, jer Srednja škola Koprivnica nema dovoljno za financiranje tako dalekog putovanja.

Prvenstvo se igra od 13. do 21. ožujka u gradu Rishon Le Zion, a prvi okršaj djevojke će imati s ekipom Indije 14. ožujka 2018. godine.

Komentari na članak

Vezani članci

Naša prava - film

Promicanje učeničkih prava

Međunarodni dan srednjoškolaca - kampanja “Naša prava”

Kampanju "Naša prava" organizira Udruga srednjoškolaca u suradnji s Nacionalnim vijećem učenika RH povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca (17.studeni.2013). Trajanje kampanje je u periodu od 17. do 22. studenog.

3

Dan knjižnice

Dani otvorenih vrata NSK 2018.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 22. veljače 2018. godine proslavit će Dan Knjižnice koji prigodno obilježava na nadnevak kada je otisnuta prva hrvatska tiskana knjiga, Misal po zakonu rimskog dvora iz 1483., jedno od najvrjednijih djela hrvatske kulture koje Knjižnica čuva.

Radni stol

Budućnost u našim rukama

Budućnost u našim rukama

Budućnost u našim rukama

x

Životna priča slavne paraolimpijke

Ana Sršen svojom životnom pričom nadahnula srednjoškolce

Ana Sršen, slavna paraolimpijka, gostovala je u Srednjoj školi ''Stjepan Ivšić'' Orahovica i svojom životnom pričom nadahnula sve prisutne.

1

#PUP

Zanima te psihologija? Posjeti skup "Psihologija u Praksi"!

Već sedmu godinu za redom Klub studenata psihologije "Feniks" organizira stručni skup "Psihologija u Praksi", poznatiji kao "PuP".