Znanstveni piknik

Zabava na pikniku? Zašto ne


http://www.ecsite.eu/sites/default/files/news_images/20.jpg

Da je interes djece i mladih za znanošću još uvijek velik, dokazuje više od 30 tisuća posjetitelja prijašnjih 'Znanstvenih piknika' koji će ove godine biti održan od 23. do 25.rujna od 10 do 17 sati u vanjskom parku i kino studijima Jadran filma u Zagrebu.

Ovo je peti put da će sudionici piknika imati priliku kroz prezentacije, igraonice, edukacije i igru zavoljeti znanost, a sve o programu koji u Europi postoji još od 1997.godine rekla nam je Renata Brkić, članica Skupštine udruge 'Profesor Baltazar' koji je glavni organizator piknika.

Znanstveni piknik karakterističan je za poljsku Varšavu gdje se održava još od 1997., a u Hrvatskoj postoji od 2012.godine. Ovaj neprofitni događaj želi potaknuti mlade ljude da znanost gledaju kao svoj životni poziv i poručuje 'Znanost je zabava'. Od 9 tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo prve godine održavanja piknika, brojka se počela vrlo brzo povećavati, pa se ove godine očekuje njih čak 70 tisuća.

 

Prezentacije i hrana 

Ono što bi ih svakako trebalo privući su otvorene (za sve posjetitelje cijeli dan) i zatvorene radionice (ograničen broj mjesta), okrugli stolovi, ali i 'znanstvena klopa', koja bi trebale potaknuti interes za znanošću. Cilj je ne samo povećati interes mladih za znanošću, nego i povećati njezinu ulogu u svakodnevnom životu. 

'Na priredbi radi 500 edukatora i volontera, a očekivani broj posjetitelja ove godine je 70 tisuća. U petak nam dolaze organizirano osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske, jer je događaj ušao u program odobrenih školskih izleta, a subota i nedjelja su family days. Ove godine po prvi puta imamo i zemlju partnera – Sloveniju – na 1000 metara kvadratnih pod pokroviteljstvom slovenskog ministarstva socijalnog poduzetništva', kaže Brkić.

Znanstveni piknik u četvrtak, 8. Rujna, započinje s crowdfunding kampanjom na Indiegogo platformi kojom će prikupljati sredstva za kupnju novog eksponata – Newtonovog njihala. Za svaku uplatu Znanstveni piknik zauzvrat osigurava nagradu putem stranice kampanje.

Osim hrvatskih obrazovnih i znanstvenih ustanova, fakulteta udruga, društva i pojedinaca, svoja će izlaganja na pikniku imati i inozemni gosti poput Europske mreže znanstvenih centara i muzej i znanstvenih centara iz Srbije, Nizozemske, Slovenije, Poljske i Italije. Ako želite naučiti više o znanosti i shvatiti da je zabavna, dođite u Jadran film i postanite dio velikog piknika.

Komentari na članak

Vezani članci

vizkultura

Ulična umjetnost

Grafiti: ulice Zagreba propričale

Neobične rečenice, ulomci svakodnevnih razgovora ili samo nepovezane riječi nastanjuju naše ulice. Redci koji možda progovaraju zgodan početak istinske ulične umjetnosti u Zagrebu.

Interliber

Naslovi koje ne smiješ propustiti

Dođi i ti na Interliber!

Ove godine, sajam knjiga, poznatiji kao Interliber održat će se u Zagrebu od 8. do 13. studenoga. Doznaj što nas ove godine očekuje na najvećem sajmu knjiga, i to 39. po redu.

klub

Otkrivamo neke od najpopularnijih lokacija za izlaske u Hrvatskoj

Kakva mjesta za izlazak žele srednjoškolci?

U gotovo svakom gradu diljem svijeta srednjoškolci imaju već „zapečaćena“ mjesta, tj. klubove, barove i kafiće gdje redovito izlaze kako bi odvojili misli od škole, obaveza i stresa. Budući da se te lokacije razlikuju po uređenju unutrašnjeg interijera, glazbi koja svira i općenito tome koliko su razvikani među mladima, mjesta za izlazak postaju jedna od kategorija prema kojoj se tinejdžeri dijele i grupiraju. Najčešće to ovisi o ukusu – alternativci vole raznorazne industrial barove i umjetnički uređene klubove, a mainstream publika naklonjenija je glamuroznijim, „elitnim“ lokacijama. No, kakva mjesta za izlazak zaista žele srednjoškolci?

http://eug2016.com/

Besplatne ulaznice za ceremoniju otvaranja Europskih sveučilišnih igara 2016.

Požuri po besplatne ulaznice za EUG2016!

Zaljubljenici u sport, ali i u dobru zabavu, bliži nam se 13.srpnja - ceremonija otvaranja Europskih sveučilišnih igara. Vremena je malo, stoga požurite po svoju besplatnu ulaznicu! Neka Igre počnu!

https://www.google.hr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiX1PLYoMrOAhUCXSwKHQo6AiUQjRwIBw&url=%2Furl%3Fsa%3Di%26rct%3Dj%26q%3D%26esrc%3Ds%26source%3Dimages%26cd%3D%26cad%3Drja%26uact%3D8%26ved%3D0ahUKEwiX1PLYoMrOAhUCXSwKHQo6AiUQjRwIBw%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.atvbl.com%252Fzagrebacki-student-tuzio-profesore-i-pobijedio%252F%26bvm%3Dbv.129759880%2Cd.bGg%26psig%3DAFQjCNGg1LQ7iGK0KP5Tvd4aHiD3EkI3-A%26ust%3D1471585325167752&bvm=bv.129759880,d.bGg&psig=AFQjCNGg1LQ7iGK0KP5Tvd4aHiD3EkI3-A&ust=1471585325167752

Obavijest NCVVO-a

Obavijest pristupnicima koji su prijavili Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Pravo

Obavijest pristupnicima koji su prijavili Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Pravo o mjestu, vremenu i troškovima provedbe provjere.