Vodič kroz razmjenu učenika srednjih škola

Vodič kroz razmjenu učenika srednjih škola

p

Vodič kroz razmjenu učenika srednjih škola

U posljednje vrijeme studiranje u inozemstvu postaje sve popularnije. Najveći razlog tome je što je proces prijave semestra u inozemstvu lakši no ikad uz povećani budžet Erasmus+ projekta EU. Razmjena učenika neprocjenjivo je iskustvo. Donosi vam nova prijateljstva, znanje, upoznajete se s različitim kulturama, običajima…jednom riječju mijenja život na koji ste navikli. Srednjoškolci također imaju mnoge prilike za razmjenu učenika. Međutim, često učenici ne znanju odakle krenuti, proces prijave itd. pa zato odustanu od programa razmjene.

Upravo  smo zato odlučili napraviti ovaj “Vodič kroz razmjenu učenika za srednje škole”. U njemu ćete pronaći popis organizacija u RH koje nude programe razmjene, zemlje u koje možete ići na razmjenu, troškove, bitne datume, opis procesa prijave itd. Organizirali smo ga u kategorije koje su ujedno i odgovori na najčešće postavljena pitanja. Uz mene, pri pisanju ovog vodiča pomogao je i Pascal Scheller, preliminarni predsjednik EUPASa.

Ovaj vodič bit će dostupan besplatno na web stranici Udruge srednjoškolaca kao pdf dokument. Nadamo se da će biti od pomoći svima vama koji ste razmišljali o učenju o inozemstvu, a onia koji nisu da će ih potaknuti da se upuste u ovu avanturu koja će im zasigurno donijeti mnoga vrijedna iskustva i promijeniti srednjoškolsko obrazovanje.

Vodic kroz razmjenu ucenika srednjih skola[predizdanje]

Komentari na članak

Vezani članci

Plenković3

Andrej Plenković u VII. gimnaziji

Hrvatski europarlamentarac održao predavanje srednjoškolcima

Udruga srednjoškolaca i Vijeće učenika grada Zagreba su u suradnji s Uredom Andreja Plenkovića organizirali tribinu u VII gimnaziji u Zagrebu. Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković održao je predavanje učenicima VII. Gimnazije u Zagrebu.

http://blogs-images.forbes.com/troyonink/files/2013/07/shutterstock_77732884_Forbes-compressed-e1450662733780.jpg

Vrtlog birokracije

Studentski kredit VS studentski posao

Ovisno o vlastitim mogućnostima, nemali dio studenata mora raditi kako bi uskladili troškove studija i života, a ako vam ponestaje vremena -studentski kredit uvijek je opcija.

Srednjoškolke (2) razgovaraju

Međunarodni dan učitelja

Učitelji i učenici - najvažniji dio obrazovnog sustava

Tko/što je uistinu najvažniji dio obrazovnog sustava? Obradili smo to pitanje povodom Međunarodnog dana učitelja.

OSNOVAN JE EUPAS!

OSNOVAN JE EUPAS!

OSNOVAN JE EUPAS!

sti

Financijska pomoć

Stipendije za učenike trgovačke i poljoprivredne škole

Prijave traju od 10. rujna 2018. godine.