Vodič kroz razmjenu učenika srednjih škola

Vodič kroz razmjenu učenika srednjih škola

p

Vodič kroz razmjenu učenika srednjih škola

U posljednje vrijeme studiranje u inozemstvu postaje sve popularnije. Najveći razlog tome je što je proces prijave semestra u inozemstvu lakši no ikad uz povećani budžet Erasmus+ projekta EU. Razmjena učenika neprocjenjivo je iskustvo. Donosi vam nova prijateljstva, znanje, upoznajete se s različitim kulturama, običajima…jednom riječju mijenja život na koji ste navikli. Srednjoškolci također imaju mnoge prilike za razmjenu učenika. Međutim, često učenici ne znanju odakle krenuti, proces prijave itd. pa zato odustanu od programa razmjene.

Upravo  smo zato odlučili napraviti ovaj “Vodič kroz razmjenu učenika za srednje škole”. U njemu ćete pronaći popis organizacija u RH koje nude programe razmjene, zemlje u koje možete ići na razmjenu, troškove, bitne datume, opis procesa prijave itd. Organizirali smo ga u kategorije koje su ujedno i odgovori na najčešće postavljena pitanja. Uz mene, pri pisanju ovog vodiča pomogao je i Pascal Scheller, preliminarni predsjednik EUPASa.

Ovaj vodič bit će dostupan besplatno na web stranici Udruge srednjoškolaca kao pdf dokument. Nadamo se da će biti od pomoći svima vama koji ste razmišljali o učenju o inozemstvu, a onia koji nisu da će ih potaknuti da se upuste u ovu avanturu koja će im zasigurno donijeti mnoga vrijedna iskustva i promijeniti srednjoškolsko obrazovanje.

Vodic kroz razmjenu ucenika srednjih skola[predizdanje]

Komentari na članak

Vezani članci

t

Zlatno doba

CRNO-BIJELI SVIJET: Započelo snimanje 3. sezone hrvatske serije koja budi nostalgiju i dobru glazbu

Treću sezonu serije koja spaja svevremensku glazbu i duh jednog doba kada se po ploče i traperice odlazilo u Trst, vozilo na parne i neparne dane, zidove obljepljivalo posterima, cure osvajalo pismima i pozivom na slušanje nove ploče Pankrta, riskiralo glavu za dobar novinarski članak i uvjerenja, odlazilo na koncete i u kino, vozilo fiću i do Kosova za najboljeg prijatelja u vojsci, očekujte u još boljim nastavcima već ove jeseni.

y

Od 6. do 13. kolovoza

Prijavi se na International Youth Week 2018!

Kreativan si? Voliš učiti nove stvari? Voliš se družiti i upoznavati nove ljude? Ukoliko imaš neku karakteristiku od navedenih ili voliš nešto od navedenog, ovaj projekt prava je prilika za tebe!

rf

Pobuna djelatnika menze

Do daljnjega menze zatvorene, Zagrebački SC ide u štrajk

Zaposlenici zagrebačkog SC-a najavljuju štrajk koji započinje u srijedu 16. studenog, a rezultat istog je zatvaranje menze i prestanak izdavanja studentskih ugovora...

http://www.index.hr/images2/2016-09/Pelc4e99f.jpg

Egzotično stanje elektrona

Hrvatski fizičari otkrili novo stanje elektrona

Novi uspjeh hrvatskih znanstvenika.

USRED logo

Izjave novoizabranih tijela Udruge

Novi ustroj USRED-a

Udruga srednjoškolaca Hrvatske izabrala je novo vodstvo!