Novi dizajn i nova adresa portala

USRED približava srednjoškolce fakultetskom obrazovanju udruživanjem sa Studentskim.hr

vlastiti izvor

Udruga srednjoškolaca Hrvatske pokrenula je novi portal namijenjen srednjoškolcima koji na jednom mjestu nudi informacije o upisima u srednje škole, pravima učenika, radu preko ljeta, državnoj maturi te upisima na fakultete.

Dvije velike i važne udruge za mlade – Studentski informativni kutak i Udruga srednjoškolaca Hrvatske udružile su svoje snage s ciljem pružanja informacija srednjoškolskoj i studentskoj populaciji. Naime, obje već imaju razvijene portale i publiku koja ih prati, a sada Udruga srednjoškolaca dobiva novu poddomenu. Od sada će sav sadržaj namijenjen srednjoškolcima biti dostupan na www.srednjoskolci.studentski.hr.

Srednjoškolsko doba izuzetno je važno i označava prekretnicu u životima mladih ljudi. Period je ključan jer se unutar njega donose goleme odluke kao što je to, recimo, predodređivanje za fakultetsko obrazovanje. Povezanost sa studentima i novinarima studentskog portala Studentski.hr olakšat će dostupnost svakojakim informacijama i povećanje kvalitete pružanja istih širem broju mladih ljudi. Važno je istaknuti da će istovremeno brojni volonteri stvoriti praksu pisanja članaka i objektivnog informiranja svojih kolega.

Novodizajnirani portal srednjoškolaca podijeljen je na pet velikih kategorija koje obuhvaćaju najvažnije segmente učeničkog života. Tako će Vijesti obuhvaćati najvažnije obavijesti za srednjoškolce na dnevnoj bazi. Zanimljivosti će biti posvećene opuštanju od učenja i sličnom, a članci će biti popraćeni smiješnim fotografijama i videozapisima. Rubrika Vijeće učenika namijenjena je vijestima iz županijskih vijeća učenika i NVURH-a. Sve informacije o državnoj maturi nalazit će se u rubrici Matura. Naravno, bit će tu mjesta i za Kolumne koje će se tematski prilagoditi dobnim skupinama srednjoškolaca – od prvaša do maturanata.

Glavna urednica srednjoškolskog portala je Tatjana Matić, a u radu joj se mogu pridružiti zainteresirani srednjoškolci koji žele postati novinari ili na neki drugi način pomoći graditi uspješan srednjoškolski projekt. Svi koji žele već za vrijeme srednjoškolskih dana „brusiti“ svoje vještine i usvajati nova znanja, mogu se javiti na ured@usred.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

x

Dnevnik jedne maturantice

Prvi tjedan škole - čisto preživljavanje

Prvi tjedan nove školske godine iz perspektive jedne maturantice.

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika.

Svi ispiti državne mature iz Hrvatskog jezika na jednom mjestu. Preuzmi ih u nekoliko klikova!

Preuzmi ispite državne mature iz Hrvatskog jezika

Preuzmi stare testove državne mature iz Hrvatskog jezika.

Štedopis caffe

PETAK, 14. LISTOPADA

Prijavi se na kviz o novcu i financijama za srednjoškolce u Rijeci i osvoji putovanje u Gardaland

Što: Štedopis Caffe - kviz o financijama i novcu za srednjoškolce Gdje: Klub mladih Rijeka, Ul. Erazma Barčića 9a Vrijeme održavanja: 14. listopada 2016., 19:30-21:00

ssaasugsG

NCVVO

Jeste li vidjeli novi ispitni katalog iz Biologije za državnu maturu 2016./2017.?

Očekuju li učenike i ove godine pelikani? Pije li Ana redovno antibiotik? Odgovori se kriju u ispitnoj knjižici. Ali...

Ispitni katalog DM - Informatika 2016./2017.

DM - Informatika

Provjerite što Vas očekuje na državnoj maturi iz informatike u ovoj školskoj godini!