Dobili smo priliku učiti i steći korisno znanje koje popunjava jaz između obrazovnog sustava i stvarnih potreba poslodavaca na tržištu rada

Upravljanje je projektima u softverskim tvrtkama izuzetno dinamično i zanimljivo područje

x

U rujnu je započeo besplatan edukacijski program za Web programera i Voditelja ICT projekta u sklopu projekta Moja ICT karijera koji je nastao u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Obris i tvrtke Gauss d.o.o. i financiran je sredstvima Europske unije. 


- Edukaciju u prostorima POU Obris pohađa 30 polaznika iz Osječko-baranjske županije, a zasada se održava kroz teorijsku nastavu, skupne i individulane konzultacije. Idući tjedan kreće i sustav učenja na daljinu, e-learninga - najavljuje Sanja Radić, stručna koordinatorica projekta. 

Polaznici ne skrivaju svoje oduševljenje edukacijom. 

- Edukacija za Voditelje ICT projekata jedna je od kvalitetnijih edukacija koje sam imala prilike pohađati. Iskustvo predavača i stvarni primjeri iz prakse poslovanja IT tvrtke daju edukaciji sasvim novu razinu stjecanja znanja. Nisam imala previše očekivanja oko edukacije, odlučila sam pokušati i vidjeti pronalazim li se u tome. Nisam pogriješila, upravljanje je projektima u softverskim tvrtkama izuzetno dinamično i zanimljivo područje. Stečeno znanje primjenjivo je na mnogo toga, a ponajviše za kreiranje smjera za daljnje usavršavanje. Projekti poput ovoga donose toliko potrebne promjene na bolje, poticanjem uključivanja nezaposlenih u društvo nudeći im prijeko potrebno znanje i iskustvo - kaže Maja L.

Svoje je dojmove podijelila i Ana B. koja kaže kako je njezino iskustvo za vrijeme trajanja edukacije vrlo pozitivno. 
- Ugodno sam iznenađena konceptom edukacije. Razlikuje se od trenutno dostupnih edukacija u našem gradu ne samo po sadržaju, već i fleksibilnom pristupu polaznicima. Očekivala sam stjecanje korisnog znanja, ali nisam očekivala ovako ugodnu radnu atmosferu i toliko praktičnih primjera. Ovo je znanje primjenjivo za sve pozicije u IT sektoru, što je jako dobro. Znanje dobiveno ovdje sigurno će mi pomoći u nastavku razvoja vještina i pronalasku posla. Ovaj projekt prava je prilika za mlade ljude s manjkom praktičnog iskustva. 

Jedna  je od polaznica i Sara V. koja, iako edukacija još traje, naglašava kako je već sada puno toga naučila: 
- Rad kroz vježbe i mentorstvo s predavačicom pomaže mi usvojiti gradivo, samostalno raditi kod kuće i tako nadograditi svoje predznanje. Očekivanja od edukacije već su ispunjena, a to je fleksibilan pristup, podrška za rad kod kuće i mentorstvo stručne osobe koja zna prenijeti znanje. Mišljenja sam da ovakvih projekata treba biti što više kako bi mlade nezaposlene osobe dobile priliku učiti i steći korisno znanje koje popunjava jaz između obrazovnog sustava i stvarnih potreba poslodavaca na tržištu rada - zaključila je. 

Uz redovnu nastavu, programi će biti upotpunjeni sustavom učenja na daljinu (e-learning) te će na taj način polaznici moći od kuće raditi samostalno i uz mentorstvo predavača. 

Komentari na članak

Vezani članci

k

DORF

12. Festival dokumentarnog rock-filma u Vinkovcima

Cijeli tjedan u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci slijedi program 12. Festivala dokumentarnog rock-filma DORF u kombinaciji s trodnevnim programom 6. Antičkih filmskih večeri.

razmjena mladih Erasmus+

Mladi i njihovi voditelji tjedan dana razmjenjivali znanja, zabavljali se i stjecali nova prijateljstva

"Have your say" Erasmus+ projekt: razvoj tolerancije i demokratskih vještina u Fužinama

Mladi su imali priliku predstaviti sebe i svoje države, ali isto tako učiti o kulturama država sudionica, međusobno se poštivati i, ono najvažnije, imali su priliku steći nova prijateljstva.

uk

Provedite dio srednjoškolskog obrazovanja u inozemstvu

Objavljen Natječaj za srednjoškolske stipendije u Velikoj Britaniji

Želite pohađati ugledne srednje škole u Velikoj Britaniji?

Skupština 18'

Održana Skupština USRED-a

Izabrano novo vodstvo Udruge srednjškolaca Hrvatske

Dana 26. svibnja, 2018. godine u Zagrebu (Sv. Duh 26.) održana je druga po redu Izvanredna skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske na kojoj je, između ostalog, birano novo rukovodstvo odnosno novi članovi Upravnog odbora, predsjednica i dopredsjednik.

a

Napredna fotografija s Damirom Hoykom

Otvorene prijave za Hoykinu Fotosofiju!

Hoyka kaže kako si je prije trinaest godina, kada je pokrenuo taj seminar, zadao misiju da će pronaći talentirane fotografe i dati im priliku da unaprijede svoje znanje i kreativnost, da steknu iskustvo rada s klijentima i medijima te da se s njihovim radom upozna i struka i javnost.