Dobili smo priliku učiti i steći korisno znanje koje popunjava jaz između obrazovnog sustava i stvarnih potreba poslodavaca na tržištu rada

Upravljanje je projektima u softverskim tvrtkama izuzetno dinamično i zanimljivo područje

x

U rujnu je započeo besplatan edukacijski program za Web programera i Voditelja ICT projekta u sklopu projekta Moja ICT karijera koji je nastao u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Obris i tvrtke Gauss d.o.o. i financiran je sredstvima Europske unije. 


- Edukaciju u prostorima POU Obris pohađa 30 polaznika iz Osječko-baranjske županije, a zasada se održava kroz teorijsku nastavu, skupne i individulane konzultacije. Idući tjedan kreće i sustav učenja na daljinu, e-learninga - najavljuje Sanja Radić, stručna koordinatorica projekta. 

Polaznici ne skrivaju svoje oduševljenje edukacijom. 

- Edukacija za Voditelje ICT projekata jedna je od kvalitetnijih edukacija koje sam imala prilike pohađati. Iskustvo predavača i stvarni primjeri iz prakse poslovanja IT tvrtke daju edukaciji sasvim novu razinu stjecanja znanja. Nisam imala previše očekivanja oko edukacije, odlučila sam pokušati i vidjeti pronalazim li se u tome. Nisam pogriješila, upravljanje je projektima u softverskim tvrtkama izuzetno dinamično i zanimljivo područje. Stečeno znanje primjenjivo je na mnogo toga, a ponajviše za kreiranje smjera za daljnje usavršavanje. Projekti poput ovoga donose toliko potrebne promjene na bolje, poticanjem uključivanja nezaposlenih u društvo nudeći im prijeko potrebno znanje i iskustvo - kaže Maja L.

Svoje je dojmove podijelila i Ana B. koja kaže kako je njezino iskustvo za vrijeme trajanja edukacije vrlo pozitivno. 
- Ugodno sam iznenađena konceptom edukacije. Razlikuje se od trenutno dostupnih edukacija u našem gradu ne samo po sadržaju, već i fleksibilnom pristupu polaznicima. Očekivala sam stjecanje korisnog znanja, ali nisam očekivala ovako ugodnu radnu atmosferu i toliko praktičnih primjera. Ovo je znanje primjenjivo za sve pozicije u IT sektoru, što je jako dobro. Znanje dobiveno ovdje sigurno će mi pomoći u nastavku razvoja vještina i pronalasku posla. Ovaj projekt prava je prilika za mlade ljude s manjkom praktičnog iskustva. 

Jedna  je od polaznica i Sara V. koja, iako edukacija još traje, naglašava kako je već sada puno toga naučila: 
- Rad kroz vježbe i mentorstvo s predavačicom pomaže mi usvojiti gradivo, samostalno raditi kod kuće i tako nadograditi svoje predznanje. Očekivanja od edukacije već su ispunjena, a to je fleksibilan pristup, podrška za rad kod kuće i mentorstvo stručne osobe koja zna prenijeti znanje. Mišljenja sam da ovakvih projekata treba biti što više kako bi mlade nezaposlene osobe dobile priliku učiti i steći korisno znanje koje popunjava jaz između obrazovnog sustava i stvarnih potreba poslodavaca na tržištu rada - zaključila je. 

Uz redovnu nastavu, programi će biti upotpunjeni sustavom učenja na daljinu (e-learning) te će na taj način polaznici moći od kuće raditi samostalno i uz mentorstvo predavača. 

Komentari na članak

Vezani članci

Dan ružičastih majica - Učenički dom Maksimir

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, 24. veljače, odgajatelji su u suradnji s učenicima Učeničkog doma Maksimir pripremili niz aktivnosti.

Dan ružičastih majica u Učeničkom domu Maksimir

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja u školama, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta protiv zlostavljanja dječaka koji je nošenjem ružičaste majice u školu davao podršku svojoj teško bolesnoj majci. Kao odgovor na takvo ponašanje i u znak podrške njemu i njegovoj majci, sljedeći dan cijeli je razred obukao ružičaste majice. U Hrvatskoj je ovu akciju pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN), a od 2014. obilježava se diljem zemlje.

x

Osijek Software City

Školarcima će otkriti tajne kodiranja i pokazati da programiranje nije tako teško

Nositelj projekta u Hrvatskoj nevladina je udruga Osijek Software City koja okuplja više nevladinih udruga širom zemlje.

f

Za mlade filmaše

Otvorene prijave za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu.. Revija i Festival održavaju se od 11.do 15. rujna 2018. u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

zet

Od 21. svibnja

Radovi u Ilici skreću tramvajske linije 6 i 11

Tramvajske linije 6 i 11 prometovat će djelomično izmijenjenim trasama, a linija 1 neće prometovati.

Naša prava - film - kadar

Naša prava

Udruga srednjoškolaca snimila dokumentarni film o učeničkim pravima

Idejni začetnik filma, Udruga srednjoškolaca, ugostila je i predstavnike Nacionalnog vijeća učenika i profesore i ravnatelje. Premjera filma je predviđena sredinom rujna.