Ljetna tvornica znanosti

Upoznaj svijet oko sebe

https://www.google.hr/search?q=ljetna+tvornica+znanosti&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiW553k0NzNAhUEORoKHevZDV0Q_AUICCgB&biw=1024&bih=719#imgrc=JRxdysbP9btKoM%3A

Mladi znanstvenici i svi vi, koje zanima svijet koji nas okružuje, prijavite se na Ljetnu tvornicu znanosti, saznajte nešto novo i provedite ljetne praznike korisno!

Nakon naporne školske godine, svi se požele odmoriti. No, kako vam dani ne bi prolazili monotono i ako ipak želite saznati nešto o svijetu koji vas okružuje, Ljetna tvornica znanosti pravi je događaj za vas!

 

Ljetna tvornica znanosti (LjTZ) znanstvene su  radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce. Cilj radionica je omogućiti djeci da dođu u kontakt sa znanošću na njima prikladan i zabavan način. U školi se obično ne susrećemo sa znanošću, već samo sa skupom činjenica koje je znanost otkrila, što je većini djece odbojno.

 Kroz radionice znanstvenici se  trude prikazati cijeli proces pronalaženja otkrića i korištenja tih ideja za neku praktičnu primjenu u svakodnevnom životu kako bi pokazali ljepšu stranu znanosti.

Ove se godine LjTZ održava u Splitu (25.-31.7.)  i Samoboru (17.-23.7. )

Na radionice se mogu prijaviti sva djeca od završenog 3.razreda osnovne škole i bilo koji srednjoškolac. Prijavljujete se putem formulara i šaljete motivacijsko pismo.

Prijave traju do 20.6., a do 27.6. bit će objavljeni rezultati.

Kotizacija za primljene sudionike je 400 kn. Taj iznos pokriva ručak za sudionike i dio troškova materijala za radionice. Uplate se vrše tek kada dobijete potvrdu o tome da ste primljeni.

Na svim lokacijama organizatori očekuju da dijete ima osiguran smještaj u mjestu održavanja radionica, te da ga svaki dan dovede i odvede odgovorna osoba (starija od 18 godina).

Kako je sve izgledalo prošlih godina, pogledajte ovdje.

 

Komentari na članak

Vezani članci


http://www.ecsite.eu/sites/default/files/news_images/20.jpg

Znanstveni piknik

Zabava na pikniku? Zašto ne

Da je interes djece i mladih za znanošću još uvijek velik, dokazuje više od 30 tisuća posjetitelja prijašnjih 'Znanstvenih piknika' koji će ove godine biti održan od 23. do 25.rujna od 10 do 17 sati u vanjskom parku i kino studijima Jadran filma u Zagrebu.

Izvor: bbzinfo.hr

Spremni krenite u novu školsku godinu

15 navika koje moraš razviti prije početka škole

Poznavajući ove navike, nećete imati problema u novoj školskoj godini.

Online learning

Korisne web stranice

Web stranice koje ti mogu pomoći u učenju

Činjenica je da u današnje vrijeme na internetu provodimo sve više vremena te da je gotovo svaku informaciju moguće pronaći online. Uz mnoštvo web stranica koje nam donose najnovije vijesti, pružaju različite oblike zabave i otvaraju mogućnosti za kupovinu, putovanja i slično na internetu postoje stranice koje nam mogu pomoći pri učenju i svladavanju novih znanja i vještina

2

Najbolje tehnike učenja

Kako skupiti petice u imeniku

Saznaj koje tehnike učenja najviše odgovaraju baš tebi

http://www.index.hr/images2/2016-09/Pelc4e99f.jpg

Egzotično stanje elektrona

Hrvatski fizičari otkrili novo stanje elektrona

Novi uspjeh hrvatskih znanstvenika.