Naša prava

Udruga srednjoškolaca snimila dokumentarni film o učeničkim pravima

Naša prava - film - kadar

Idejni začetnik filma, Udruga srednjoškolaca, ugostila je i predstavnike Nacionalnog vijeća učenika i profesore i ravnatelje. Premjera filma je predviđena sredinom rujna.

Kako je jedan od glavnih ciljeva Udruge srednjoškolaca komunicirati s učenicima i širom javnosti o pravima, potrebama, rezultatima i uopće položaju učenika u Hrvatskoj te ih povezati i sa njihovim kolegama u drugim državama. Tako će nastati i kratkometražni dokumentarni film „Naša prava“ koji će zajedno realizirati Kino klub Vukovar i studenti Akademije umjetnosti iz Novog Sada.

Film je snimljen u Vukovaru od 7. do  9. srpnja ove godine, a bit će edukativnog karaktera jer će učenike informirati o njihovim pravima. Također,  filmom se želi skrenuti više pažnje na 17. 11. kada se obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca. Plan Udruge srednjoškolaca je upravo na njihov dan dostaviti i prikazati film u svim srednjim školama u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

USRED logo

Izjave novoizabranih tijela Udruge

Novi ustroj USRED-a

Udruga srednjoškolaca Hrvatske izabrala je novo vodstvo!

NVURH

Novi saziv, nova snaga

U MZOS-u održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas, 20. ožujka, održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola. Vijeće se sastoji od 21 člana iz 21 županije.

Izvor: kliker.ba

Jesi li spreman prihvatiti izazov?

Na jedan dan radi - što god poželiš!

Na jedan dan zamijeni školsku klupu radnim mjestom iz snova. Jesi li spreman prihvatiti izazov i raditi, pa makar na jedan dan, ono što si oduvijek želio?

Put u Bruxelles

USRED-ov natječaj

Intervju s pobjednicima natječaja "Moj zavičaj u Europi, Europa u mom zavičaju" : "Definitivno jedno novo i prekrasno iskustvo"

Nakon trijumfalne pobjede Andreje Krizmanić i Edija Rogine na natječaju „Moj zavičaj u Europi, Europa u mom zavičaju“ u organizaciji Udruge srednjoškolaca Hrvatske i europarlamentarca Davora Ive Stiera, pobjednici su otputovali u Bruxelles te su s nama podijelili dojmovee sa samog natječaja i putovanja. Postoji li bolja pozivnica za prijavu na sljedeći USRED-ov natječaj?

USRED logo - bijeli

Kako izgleda godina dana članstva u USRED-u?

Kako je USRED promijenio moj život

Nakon godinu dana provedenih kao član Udruge srednjoškolaca Hrvatske, USRED je moj život doista vrlo jako promijenio. Bilo je i veselih i tužnih trenutaka, podjednako kao i zabave i rada.