S lokalne na nacionalnu razinu

Udruga srednjoškolaca postala nacionalna udruga

Prijem kod gradonačenika - Markanović

Udruga srednjoškolaca (usredHR) proizašla je iz Udruge srednjoškolaca Vukovar, sa ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, trenutnom predstavničkom tijelu učenika kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini.

Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas u svom uredu članove Udruge srednjoškolaca, na čelu s predsjednikom USRED-a Filipom Markanovićem, koji mu je uručio zahvalnicu za njegov doprinos u razvoju Udruge srednjoškolaca Vukovar koja je djelovala na lokalnoj razini te se razvila u prvu nacionalnu Udrugu srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj.

Udruga srednjoškolaca (USREDHR) proizašla je iz Udruge srednjoškolaca Vukovar, s ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, trenutnom predstavničkom tijelu učenika kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini.

Ideja Udruge srednjoškolaca je srednjoškolcima pružiti mogućnost informiranja, educiranja i afirmiranja, razvijajući se u različitim pravcima kroz suradnju sa svojim vršnjacima angažiranjem na različitim projektima.

Glavni ciljevi ove skupine su promicanje prava učenika, promoviranje tolerancije, kulture različitosti i nenasilja te općenito informiranje učenika o svemu u vezi obrazovanja.

Predsjednik USRED-a Filip Markanović, iskoristio je priliku i pozvao gradonačelnika grada Vukovara, ali i građanke i građane, da im se pridruže na humanitarnom turniru koji će se održati 12. travnja ove godine u suradnji sa UNICEF-om s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć u poboljšanju obrazovanja djece Afrike. Više o samom humanitarnom turniru moći će se pročitati uskoro na stranici usred.hr

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pohvalio je rad Udruge srednjoškolaca te poželio puno sreće u njihovim daljnjim aktivnostima.

 

Sastanku su prisustvovali Filip Markanović (predsjednik Udruge srednjoškolaca), Antonio Ripić (predsjednik Vijeća učenika Vukovarsko-srijemske županije) i Dominik Janković (tajnik VUVSŽ).

Komentari na članak

Vezani članci

USRED logo - bijeli

Kako izgleda godina dana članstva u USRED-u?

Kako je USRED promijenio moj život

Nakon godinu dana provedenih kao član Udruge srednjoškolaca Hrvatske, USRED je moj život doista vrlo jako promijenio. Bilo je i veselih i tužnih trenutaka, podjednako kao i zabave i rada.

usred

Skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske

USRED bira novo rukovodstvo: Poziv za isticanje kandidatura

Na temelju članaka 24., 27., 29., 30. i 31. statuta Udruge srednjoškolaca Hrvatske raspisuje se Poziv za isticanje kandidature za izbor predsjednika, dopredsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora Udruge srednjoškolaca Hrvatske.

TRAŽIMO TEBE

Borimo se za bolju budućnost hrvatskih srednjoškolaca!

Postani i ti član USRED-a!

Udruga srednjoškolaca želi konkretno unaprijediti informiranje hrvatskih učenika i omogućiti im pristup svim novostima iz svijeta srednjoškolskog obrazovanja i srednjih škola diljem Hrvatske. Želja nam je imati dopisnike iz svih krajeva Hrvatske, upravo kako bismo obogatili ovaj portal pričama iz svih krajeva.

x

Jeste li pitali učenike

Generalna skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske

Izvještaj s druge Generalne skupštine Udruge srednjoškolaca Hrvatske o dosadašnjem radu te o novoizabranim tijelima Udruge.

USRED logo

Izjave novoizabranih tijela Udruge

Novi ustroj USRED-a

Udruga srednjoškolaca Hrvatske izabrala je novo vodstvo!