Nadareni matemetičari

Učenik Ivan Agnić postao članom Centra izvrsnosti

https://www.skolskiportal.hr/site/resize/770x250/media/clanci/Ucenik-Ivan-Agnic-postao-clanom-Centra-izvrsnosti770X250.jpg

Ivan Agnić, učenik 8.a OŠ 'Petar Berislavić' PŠ Okrug Gornji, postao je član Centra izvrsnosti iz matematike, koji je otvoren u Splitu, a okuplja nadarene matematičare iz osnovnih i srednjih škola.

U njemu će se za upise u srednje škole i na fakultete tehničkih smjerova pripremati 214 učenika s područja Splitsko-dalmatinske županije, a otvorio ga je župan Zlatko Ževrnja.
Najbolji će se matematičari okupljati u splitskoj III. gimnaziji, gdje će do Uskrsa vježbati i raditi s mentorima razvijajući znanje prema posebnim programima pripremljenima za njih.

U Centar izvrsnosti primani su učenici od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje. Njih 214 postali su članovi Centra u brojnoj konkurenciji od čak 780 učenika s područja županije.
S područja Trogira na testiranju je bilo 16 učenika osnovne škole "Petar Berislavić", a Ivan Agnić uspio je proći testiranje, za koje kaže da i nije bilo lagano.

Ponosan je na svoj uspjeh i ističe kako će mu zasigurno pomoći kod upisa u srednju školu. Ravnateljica škole Edita Bratinčević čestitala mu je na uspjehu i zajedno s pedagoginjom Jelenom Coce poželjela mu puno uspjeha u daljnjem radu. Kazala je kako su, osim njega, za taj velik uspjeh zaslužni i djelatnici škole koji su ga osam godina poučavali.
Inače, Splitsko-dalmatinska županija ima u planu otvoriti još 12 centara izvrsnosti za 2000 učenika.

Komentari na članak

Vezani članci

Štedopis caffe

PETAK, 14. LISTOPADA

Prijavi se na kviz o novcu i financijama za srednjoškolce u Rijeci i osvoji putovanje u Gardaland

Što: Štedopis Caffe - kviz o financijama i novcu za srednjoškolce Gdje: Klub mladih Rijeka, Ul. Erazma Barčića 9a Vrijeme održavanja: 14. listopada 2016., 19:30-21:00

ncvvo_nacionalni_centar_za_vanjsko_vrednovanje_obrazovanja_tabla.jpg

Novosti na Postani student

NCVVO objavio obavijest o podizanju potvrde o položenim ispitima državne mature

Ako zbog neopravdanog izostanka nije izvršena uplata ispita učenici ne mogu dobiti svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika pod poveznicom  Moji podatci/Zaduženja i uplate. Uplatu je potrebno izvršiti odmah, a skeniranu uplatnicu poslati putem e-maila na adresu uplata.dm@ncvvo.hr - jedna je od obavijesti koju je NCVVO poručio maturantima.

uk

Provedite dio srednjoškolskog obrazovanja u inozemstvu

Objavljen Natječaj za srednjoškolske stipendije u Velikoj Britaniji

Želite pohađati ugledne srednje škole u Velikoj Britaniji?

vlastiti izvor

Novi dizajn i nova adresa portala

USRED približava srednjoškolce fakultetskom obrazovanju udruživanjem sa Studentskim.hr

Udruga srednjoškolaca Hrvatske pokrenula je novi portal namijenjen srednjoškolcima koji na jednom mjestu nudi informacije o upisima u srednje škole, pravima učenika, radu preko ljeta, državnoj maturi te upisima na fakultete.

d

Innovation Academy

Još nije kasno za najbolje zimske praznike!

U razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati prva zimska škola za srednjoškolce u sklopu Innovation Academy projekta.