Andrej Plenković u VII. gimnaziji

Hrvatski europarlamentarac održao predavanje srednjoškolcima

Plenković3
Pogledaj fotogaleriju
Plenkovič2
Plenković1
Plenković3

Udruga srednjoškolaca i Vijeće učenika grada Zagreba su u suradnji s Uredom Andreja Plenkovića organizirali tribinu u VII gimnaziji u Zagrebu. Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković održao je predavanje učenicima VII. Gimnazije u Zagrebu.

Naš europarlamentarac naišao je na radoznalu i ambicioznu publiku, koja mu je nakon izlaganja postavila brojna pitanja.
Plenković je učenike podsjetio na njihovu ulogu u hrvatskom društvu te ih potaknuo na snažnije djelovanje unutar njihovih zajednica.
Mlade je savjetovao da se posvete učenju stranih jezika, redovno izvršavaju obveze na fakultetima te da nastoje provesti dio studija u inozemstvu.
Istaknuo je da Hrvatsku u EU očekuje preko 11 milijardi eura u financijskim planovima Unije kroz narednih 7 godina. Ta sredstva Hrvatskoj bi trebala osigurati ekonomski rast i razvoj, a upravo će aktualna generacija mladih osjetiti najviše koristi od svih mogućnosti koje Unija nudi svojim zemljama članicama.


Zastupnik Plenković  izrazio je želju za održavanjem novih tribina u Zagrebu, a Udruga srednjoškolaca i Vijeće učenika grada Zagreba dat će sve od sebe da mu to i omoguće. Očekujemo da će se iduća tribina održati kroz par tjedana i to u jezičnoj školi u Novom Zagrebu.

Niz tribina koje slijede samo će dodatno učvrstiti vezu između Vijeća učenika grada Zagreba i Udruge srednjoškolaca.

Komentari na članak

Vezani članci

najava - malonogometni turnir

Projekt "HUMANITARAC"

Prijave na malonogometni turnir 'Humanitarac'

U sklopu projekta “HUMANITARAC” Vijeće učenika Šibensko-kninske županije i Udruga srednjoškolaca organiraju malonogometni turnir svih srednjih škola s područja Šibensko-kninske županije. Ekipe moraju biti sastavljenje od 4 igrača i 1 golamana, ukupno 5 sudionika. Profesori u srednjim školama također mogu sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji i igrati na turniru.

http://www.motheringinthemiddle.com/wp-content/uploads/2015/12/happy-holidays.png

Privilegija ili?

U ovim županijama drugo polugodište počet će nešto kasnije

Donesena je službena odluka o nešto kasnijem početku drugog polugodišta u nekim hrvatskim županijama. Neki se učenici neće vratiti u školske klupe 12. siječnja.

Star film festival

Provedi ljeto na najzabavniji mogući način

Star Film Fest traži volontere!

Ljetni festivali su odlična prilika da na najbolji mogući način iskoristiš svoje slobodno vrijeme. Ovaj se, doduše, održava nešto kasnije, ali te to ne sprječava da se zabaviš, a usput upoznaš hrpu ekipe i radiš nešto korisno. :D

djSKJWNDKJ

Od molekule do lijeka

Dan otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvorit će svoja vrata svima zainteresiranima u subotu 19. studenog 2016. od 12 do 15 sati.

Dan ružičastih majica - Učenički dom Maksimir

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, 24. veljače, odgajatelji su u suradnji s učenicima Učeničkog doma Maksimir pripremili niz aktivnosti.

Dan ružičastih majica u Učeničkom domu Maksimir

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja u školama, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta protiv zlostavljanja dječaka koji je nošenjem ružičaste majice u školu davao podršku svojoj teško bolesnoj majci. Kao odgovor na takvo ponašanje i u znak podrške njemu i njegovoj majci, sljedeći dan cijeli je razred obukao ružičaste majice. U Hrvatskoj je ovu akciju pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN), a od 2014. obilježava se diljem zemlje.