Andrej Plenković u VII. gimnaziji

Hrvatski europarlamentarac održao predavanje srednjoškolcima

Plenković3
Pogledaj fotogaleriju
Plenkovič2
Plenković1
Plenković3

Udruga srednjoškolaca i Vijeće učenika grada Zagreba su u suradnji s Uredom Andreja Plenkovića organizirali tribinu u VII gimnaziji u Zagrebu. Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković održao je predavanje učenicima VII. Gimnazije u Zagrebu.

Naš europarlamentarac naišao je na radoznalu i ambicioznu publiku, koja mu je nakon izlaganja postavila brojna pitanja.
Plenković je učenike podsjetio na njihovu ulogu u hrvatskom društvu te ih potaknuo na snažnije djelovanje unutar njihovih zajednica.
Mlade je savjetovao da se posvete učenju stranih jezika, redovno izvršavaju obveze na fakultetima te da nastoje provesti dio studija u inozemstvu.
Istaknuo je da Hrvatsku u EU očekuje preko 11 milijardi eura u financijskim planovima Unije kroz narednih 7 godina. Ta sredstva Hrvatskoj bi trebala osigurati ekonomski rast i razvoj, a upravo će aktualna generacija mladih osjetiti najviše koristi od svih mogućnosti koje Unija nudi svojim zemljama članicama.


Zastupnik Plenković  izrazio je želju za održavanjem novih tribina u Zagrebu, a Udruga srednjoškolaca i Vijeće učenika grada Zagreba dat će sve od sebe da mu to i omoguće. Očekujemo da će se iduća tribina održati kroz par tjedana i to u jezičnoj školi u Novom Zagrebu.

Niz tribina koje slijede samo će dodatno učvrstiti vezu između Vijeća učenika grada Zagreba i Udruge srednjoškolaca.

Komentari na članak

Vezani članci

USRED logo

Pridruži nam se

Učlani se u USRED

Udruga srednjoškolca Hrvatske jedina je nacionalna, nevladina, neprofitna i apolitička udruga takve vrste u Republici Hrvatskoj.

1

U sklopu projekta 'Uključi se opet'

Besplatne radionice Forum teatra za mlade

Prijave su u tijeku!

USRED logo

Generalna skupština Udruge srednjoškolaca

Generalna skupština Udruge srednjoškolaca

Generalna skupština Udruge srednjoškolaca

2

Izniman uspjeh

MJESEC DANA U SAD-u: Ivan Trlin, član Upravnog odbora USRED-a, dobitnik je stipendije američkog ministarstva US Department of State!

 Tijekom ove jednomjesečne razmjene Ivan će posjetiti sjedište DoS-a u Washingtonu, Philadelphiju te još mnoga zanimljiva kulturna i povijesna mjesta. Provest će 10 dana u američkoj obitelji. Isto tako će na Wake Forest Universityju pohađati predavanja iz predmeta kao što su Građanstvo i konflikt, Argumentacija i debata...

TRAŽIMO TEBE

Borimo se za bolju budućnost hrvatskih srednjoškolaca!

Postani i ti član USRED-a!

Udruga srednjoškolaca želi konkretno unaprijediti informiranje hrvatskih učenika i omogućiti im pristup svim novostima iz svijeta srednjoškolskog obrazovanja i srednjih škola diljem Hrvatske. Želja nam je imati dopisnike iz svih krajeva Hrvatske, upravo kako bismo obogatili ovaj portal pričama iz svih krajeva.