Pridruži nam se

Učlani se u USRED

USRED logo

Udruga srednjoškolca Hrvatske jedina je nacionalna, nevladina, neprofitna i apolitička udruga takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Dragi srednjoškolci i srednjoškolke,

u ovom Vam članku želimo predstaviti Udrugu srednjoškolca Hrvatske, jedinu nacionalnu, nevladinu, neprofitnu i apolitičku udrugu takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Udruga zastupa hrvatske srednjoškolke i srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini. Aktivna smo članica i suosnivačica EUPAS-a, krovne organizacije udruga srednjoškolaca u Europskoj uniji. Za svakog ćemo pronaći nešto, stoga je najbolje objasniti što sve tražimo od Vas, a što Vam dajemo zauzvrat, a članstvo je besplatno i na volonterskoj bazi.

Udruga djeluje u više timova i to su:

  • Redakcija - koja obogaćuje naš portal novinskim člancima.  Sada broji pedesetak aktivnih članova koji revno pišu za naš portal, a nije rijetkost da drugi portali preuzmu upravo djela naših novinara. Zamislite samo kako je pisati nešto što pročita nekoliko tisuća ljudi!
  • Tim za projekte - koji se bavi osmišljavanjem i provođenjem projekata. Sve valja isplanirati do najsitnijih detalja.
  • Tim tehničke podrške  - koji se bavi informatičkim dijelom održavanja našeg portala i elektronske pošte.
  • Tim za prava i obveze srednjoškolaca - koji odgovara na sve Vaše upite vezane uz zakonsku regulativu, od pedagoških mjera pa sve do državne mature.
  • Tim za marketing & PR - koji se bavi promoviranjem Udruge. Svaki se glas treba daleko čuti, a TMPR je tu da pomogne.

Od članova tražimo da budu spremni surađivati i spremni na timski rad, a poslije rada naravno dolazi i dobra zabava. Često pružamo mogućnost sudjelovanja na raznim projektima, edukacijama, radionicama i sl., također i surađujemo s brojnim organizacijama, tako da su nova poznanstva zagarantirana.

 

Što mi dajemo Vama? Prije svega, kao što je već rečeno, tu su nova poznanstva s ljudima iz cijeloga svijeta, neformalno obrazovanje te razvijanje komunikacijskih vještina koje kasnije jako dobro dođu. Također, tu su i volonterski sati koje upisujemo u Vašu volontersku knjižicu! Često se pojavljujemo u medijima i na važnim događajima, a ne treba zaboraviti da su nekadašnji članovi Udruge uspješni ljudi, najbolji studenti i dobitnici nagrada!

 

Ukoliko se dvoumite, slobodno možete probati učlaniti se, a mi ćemo dati sve od sebe da Vam predstavimo Udrugu onakvom kakva ona doista jest. Možete nam se obratiti na mail: ured@usred.hr sa svim pitanjima.

PRIJAVNICA

 

Radujemo se našoj budućoj suradnji!

Komentari na članak

Vezani članci

dm

Pripremi se, pitaj, salušaj i odluči se

Tko pita, ne skita - predavanje za maturante

Dana 11. veljače u 13 sati na adresi Frane Petrića 4 (3. kat) u Zagrebu. Broj mjesta je ograničen!

USRED logo

Vlada Republike Hrvatske jučer je predstavila plan proračuna za 2016. u kojem je subvencionirani prijevoz srednjoškolaca smanjen za čak 94 milijuna kuna. U 2016. predviđeno je 231 005 003 kuna, dok bi se u sljedećim godinama taj iznos trebao dalje smanjivati na 178 316 330 kuna (2017.), odnosno na 153 827 070 kuna (2018.).

Smanjenje učeničkih prava i udar na učenički standard

Subvencija bi se sa sadašnjih 75% na cijenu mjesečnog pokaza trebala smanjiti na 50% te bi bila vezana uz imovinski cenzus. Smatramo kako je to u potpunosti kriva mjera te se zalažemo za povećanje subvencije prijevoza. Vezanjem prava na subvencionirani prijevoz uz imovinski cenzus doći će do velike nepravde.

s

KSET i Male laži

Svemir bend u KSET-u

Zagrebački indie pop bend Svemir održat će koncertnu promociju svog aktualnog albuma ''Male laži'' u zagrebačkom KSET-u! Dobra zabava očekivana!

zet

UČENICI MOGU PREUZETI KUPONE ZA SUFINANCIRANI MEĐUMJESNI PRIJEVOZ!

Obavijest za sve učenike koji koriste usluge ZET-a

Na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i na kioscima Tiska i iNovina, od petka, 25. kolovoza, dostupni su mjesečni kuponi za sufinancirani međumjesni prijevoz redovitim učenicima srednjih škola sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o kriteriju i načinju financiranja troškova javnog prijevoza za školsku godinu 2017./ 2018.

z

ZET

Svi sveti - blagdanska organizacija prijevoza

ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza kroz dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od subote, 27. listopada, pratit će se prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključivat će se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.