13. po redu

Trash film festival u Varaždinu!

t

Ovogodišnji, 13. po redu Trash film festival u Varaždinu će se održati od 5. do 8. rujna i bit će posvećen špijunskim filmovima pa će tema festivala biti "Špijuni koje volimo", a festival će uz 50-ak filmova u službenoj konkurenciji imati i bogati popratni program, s otvaranjem "Ulice slavnih" kao novinom po uzoru na Hollywood Boulevard u Los Angelesu.  


Što se tiče same službene konkurencije festivala na natječaj je stiglo dvjestotinjak filmova. U predselekciji je odabrano 80-ak, dok je u samu službenu konkurenciju uvršteno 50-ak  filmova, kazao je na konferenciji za novinare direktor Festivala Slobodan Runjak.

Filmovi su stigli iz 20-ak zemalja iz svih dijelova svijeta, od daleke Južne Koreje preko Iraka i Irana, a većina ih ih je i ovoga puta stigla iz susjednih zemalja.


Filmovi u službenoj konkurenciji borit će se za festivalske nagrade "Zlatne motorke" u kategorijama borilačkog, akcijskog, horror i SF filma. Odluku o najboljima donijet će stručni žiri u kojem ove godine sjede filmaš Anđelo Jurkas, filmski kritičar Marko Njegić i montažer Goran Mitrović. Jednu "Zlatnu motorku" dodijelit će i publika. Projekcije, koje započinju u četvrtak u 16 sati,  su u Kinu Gaj sve do subote u 19 sati, kada je na redu svečanost dodjela nagrada najboljima.

U popratnom programu festivala najavljeno je održavanje debata na temu "Špijuni koje volimo", filmski kviz koji će i ove godine voditi Mario Kovač, a svi zainteresirani moći će provjeriti svoje znanje o filmskim i televizijskim tajnim agentima.

Kao i svake godine Festival upotpunjava niz koncerata varaždinskih i stranih rock bendova. Od domaćih snaga nastupit će WiFly, Drone Hunter i Groovebox, zatim Bruto Geti iz Zagreba, Amy s House – Amy Winehouse Tribute Band iz Beograda, kao i festivalski bend The Fakin Lajsne.

Novina 13. Trash film festivala je otvorenje varaždinske Ulice slavnih, a varaždinski Walk of Fame nalazi se u Uskoj ulici u samom centru grada. Za prvog "stanovnika" odabran je Zvonimir Ferenčić koji je utjelovio Franca Ožbolta Cinobera u "Gruntovčanima". 
 

Komentari na članak

Vezani članci

k

DORF

12. Festival dokumentarnog rock-filma u Vinkovcima

Cijeli tjedan u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci slijedi program 12. Festivala dokumentarnog rock-filma DORF u kombinaciji s trodnevnim programom 6. Antičkih filmskih večeri.

http://www.icv.hr/wp-content/gallery/29-10-bista/3010ivsic2.JPG

Svečanost u Orahovici

Otkrivena spomen-bista Stjepanu Ivšiću u bronci

Prošle smo godine, povodom Dana škole, u holu otkrili spomen-bistu u gipsu Stjepanu Ivšiću, akademiku po kojemu naša škola nosi ime.

uk

Stipendije

Objavljen Natječaj za HMC srednjoškolske stipendije u Velikoj Britaniji

Forum za slobodu odgoja (FSO) iz Zagreba i The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference (HMC) iz Velika Britanije objavljuju Natječaj za izbor stipendista koji će u školskoj godini 2019./2020. pohađati prestižne srednje škole u Velikoj Britaniji. 

f

Znanost ti je u krvi?

Za prirodoslovce - otvorene prijave za Ina Junior Freshhh 2017.

Prijave su otvorene do 24. studenog 2017. na www.juniorfreshhh.ina.hr.

Pogledajte što vas čeka na CEO 6. svibnja 2017. na EFZG-u!

CEO konferencija u Zagrebu

CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities Conference) konferencija se nakon prvog pojavljivanja 7. studenog 2016. godine ponovno vraća u Zagreb!