13. po redu

Trash film festival u Varaždinu!

t

Ovogodišnji, 13. po redu Trash film festival u Varaždinu će se održati od 5. do 8. rujna i bit će posvećen špijunskim filmovima pa će tema festivala biti "Špijuni koje volimo", a festival će uz 50-ak filmova u službenoj konkurenciji imati i bogati popratni program, s otvaranjem "Ulice slavnih" kao novinom po uzoru na Hollywood Boulevard u Los Angelesu.  


Što se tiče same službene konkurencije festivala na natječaj je stiglo dvjestotinjak filmova. U predselekciji je odabrano 80-ak, dok je u samu službenu konkurenciju uvršteno 50-ak  filmova, kazao je na konferenciji za novinare direktor Festivala Slobodan Runjak.

Filmovi su stigli iz 20-ak zemalja iz svih dijelova svijeta, od daleke Južne Koreje preko Iraka i Irana, a većina ih ih je i ovoga puta stigla iz susjednih zemalja.


Filmovi u službenoj konkurenciji borit će se za festivalske nagrade "Zlatne motorke" u kategorijama borilačkog, akcijskog, horror i SF filma. Odluku o najboljima donijet će stručni žiri u kojem ove godine sjede filmaš Anđelo Jurkas, filmski kritičar Marko Njegić i montažer Goran Mitrović. Jednu "Zlatnu motorku" dodijelit će i publika. Projekcije, koje započinju u četvrtak u 16 sati,  su u Kinu Gaj sve do subote u 19 sati, kada je na redu svečanost dodjela nagrada najboljima.

U popratnom programu festivala najavljeno je održavanje debata na temu "Špijuni koje volimo", filmski kviz koji će i ove godine voditi Mario Kovač, a svi zainteresirani moći će provjeriti svoje znanje o filmskim i televizijskim tajnim agentima.

Kao i svake godine Festival upotpunjava niz koncerata varaždinskih i stranih rock bendova. Od domaćih snaga nastupit će WiFly, Drone Hunter i Groovebox, zatim Bruto Geti iz Zagreba, Amy s House – Amy Winehouse Tribute Band iz Beograda, kao i festivalski bend The Fakin Lajsne.

Novina 13. Trash film festivala je otvorenje varaždinske Ulice slavnih, a varaždinski Walk of Fame nalazi se u Uskoj ulici u samom centru grada. Za prvog "stanovnika" odabran je Zvonimir Ferenčić koji je utjelovio Franca Ožbolta Cinobera u "Gruntovčanima". 
 

Komentari na članak

Vezani članci

b

Novi program

Mala škola crtanog filma za srednjoškolce i studente u Zagrebu

Uz program za osnovnoškolce, Zagreb film odlučio je pokrenuti i onaj namijenjen starijoj skupini- srednjoškolcima, koji razmišljaju svoje obrazovanje i karijeru nastaviti u smjeru crtanog filma, na studiju Animiranog filma i Novih medija, ali i srednjoškolcima koji su jednostavno znatiželjni i žele se okušati u ovakvoj vrsti izražavanja, te studentima!

karte

Javni prijevoz

ZET - karte ponovno dostupne na kioscima Tiska

Sve vrste pretplatnih kupona te vrijednosnih i pojedinačnih voznih karata za javni gradski prijevoz, od srijede, 25. travnja, ponovno su dostupne na kioscima Tiska.

vlastiti izvor

Novi dizajn i nova adresa portala

USRED približava srednjoškolce fakultetskom obrazovanju udruživanjem sa Studentskim.hr

Udruga srednjoškolaca Hrvatske pokrenula je novi portal namijenjen srednjoškolcima koji na jednom mjestu nudi informacije o upisima u srednje škole, pravima učenika, radu preko ljeta, državnoj maturi te upisima na fakultete.

https://www.google.hr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fwww.szz.hr%2Fkoncar-kev-dostavio-prvi-vlak-hzpp-u-iz-nove-serije-6112&psig=AFQjCNFL_jnJrEzGL6fdIqwl5PBDY_zgwA&ust=1472021860031922

Kako jeftinije putovati

HŽ popust za mlade

Nova školska godina samo što nije počela. Mnogi mladi putuju vlakom. Saznali smo kako ostvariti popust od 30% na cijenu karte.

Pogledajte što vas čeka na CEO 6. svibnja 2017. na EFZG-u!

CEO konferencija u Zagrebu

CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities Conference) konferencija se nakon prvog pojavljivanja 7. studenog 2016. godine ponovno vraća u Zagreb!