Hrvatska kuća srca

Svjetski dan srca

Studenti medicine

Zagrepčani, odazovite se na javnozdravstvenu akciju: mjerenje arterijskog tlaka, kolesterola, glukoze, izračun tjelesnog indeksa i savjeti nutricionista

Javnozdravstvena akcija povodom Svjetskog dana srca, u organizaciji zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Gradskog ureda za zdravstvo u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom i Hrvatskom udrugom kardioloških medicinskih sestara, održat će se u subotu 29. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića od 10.00 do 14.00 sati. 

U sklopu javnozdravstvene akcije građani će imati priliku s pomoću pomoću Microlife tlakomjera mjeriti arterijski tlak, što može otkriti fibrilaciju atrija, izračunati BMI (tjelesni) indeks, savjetovati se sa stručnim nutricionistima o zdravoj prehrani, procijeniti ovisnost o nikotinu s pomoću Fagerstromovog testa, naučiti kako pristupiti oživljavanju, izmjeriti kolesterol i glukozu kako bi saznali svoj kardiovaskularni rizik, a najmlađi će moći sudjelovati u dječjoj igraonici „Obećaj svojemu srcu“.

Javnozdravstvenoj akciji na trgu prisustvovat će i gradonačelnik Milan Bandić, u 10:30 sati.

Za sve izjave bit će prisutni i akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Ivana Portolan Pajić, dr. med., članica Upravnog dobra Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

Komentari na članak

Vezani članci

2

Za osnovne i srednje škole

Natječaj za literarno stvaralaštvo Gradske knjižnice Crikvenica, glavna nagrada - vikend u Crikvenici

Gradska knjižnica Crikvenica objavila je natječaj za literarne radove na zadanu temu učenika osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske. Pravo sudjelovanja imaju učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

prvi

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Ministrica znanosti i obrazovanja u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, donijela je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u skolskoj godini 2018./2019.

Skupština 18'

Održana Skupština USRED-a

Izabrano novo vodstvo Udruge srednjškolaca Hrvatske

Dana 26. svibnja, 2018. godine u Zagrebu (Sv. Duh 26.) održana je druga po redu Izvanredna skupština Udruge srednjoškolaca Hrvatske na kojoj je, između ostalog, birano novo rukovodstvo odnosno novi članovi Upravnog odbora, predsjednica i dopredsjednik.

23

STIPENDIJE

Ljeto u SAD-u: Prijavite se na stipendiju za srednjoškolce Benjamin Franklin

Želiš provesti ljeto na programu za mlade u SAD-u?

Pogledajte što vas čeka na CEO 6. svibnja 2017. na EFZG-u!

CEO konferencija u Zagrebu

CEO (Career and Entrepreneurship Opportunities Conference) konferencija se nakon prvog pojavljivanja 7. studenog 2016. godine ponovno vraća u Zagreb!