Hrvatska kuća srca

Svjetski dan srca

Studenti medicine

Zagrepčani, odazovite se na javnozdravstvenu akciju: mjerenje arterijskog tlaka, kolesterola, glukoze, izračun tjelesnog indeksa i savjeti nutricionista

Javnozdravstvena akcija povodom Svjetskog dana srca, u organizaciji zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Gradskog ureda za zdravstvo u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom i Hrvatskom udrugom kardioloških medicinskih sestara, održat će se u subotu 29. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića od 10.00 do 14.00 sati. 

U sklopu javnozdravstvene akcije građani će imati priliku s pomoću pomoću Microlife tlakomjera mjeriti arterijski tlak, što može otkriti fibrilaciju atrija, izračunati BMI (tjelesni) indeks, savjetovati se sa stručnim nutricionistima o zdravoj prehrani, procijeniti ovisnost o nikotinu s pomoću Fagerstromovog testa, naučiti kako pristupiti oživljavanju, izmjeriti kolesterol i glukozu kako bi saznali svoj kardiovaskularni rizik, a najmlađi će moći sudjelovati u dječjoj igraonici „Obećaj svojemu srcu“.

Javnozdravstvenoj akciji na trgu prisustvovat će i gradonačelnik Milan Bandić, u 10:30 sati.

Za sve izjave bit će prisutni i akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Ivana Portolan Pajić, dr. med., članica Upravnog dobra Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

Komentari na članak

Vezani članci

http://www.thomascook.com/blog/wp-content/uploads/2012/09/Generic-European-Languages-730x328.jpg

Europski dan jezika

Proslavite jer #volimojezike

U žestokoj konkurenciji mladih repera odabrano je ukupno 18 škola koje će sudjelovati u završnici višejezičnog rap natjecanja za učenike, 27. rujna.

hv

Želiš biti vojnik? Ovo je prilika za tebe!

Dan otvorenih vrata HVU „Dr. Franjo Tuđman“ - 16.12.2017. godine

16. prosinca 2017. godine posjeti HVU, upoznaj kadete i studentski život u uniformi!

TRAŽIMO TEBE

Borimo se za bolju budućnost hrvatskih srednjoškolaca!

Postani i ti član USRED-a!

Udruga srednjoškolaca želi konkretno unaprijediti informiranje hrvatskih učenika i omogućiti im pristup svim novostima iz svijeta srednjoškolskog obrazovanja i srednjih škola diljem Hrvatske. Želja nam je imati dopisnike iz svih krajeva Hrvatske, upravo kako bismo obogatili ovaj portal pričama iz svih krajeva.

USRED logo - bijeli

Reže se na učenicima!

Reže se na učenicima!

Reže se na učenicima!

e

e - Dnevnik

e - Dnevnik

e - Dnevnik