Hrvatska kuća srca

Svjetski dan srca

Studenti medicine

Zagrepčani, odazovite se na javnozdravstvenu akciju: mjerenje arterijskog tlaka, kolesterola, glukoze, izračun tjelesnog indeksa i savjeti nutricionista

Javnozdravstvena akcija povodom Svjetskog dana srca, u organizaciji zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Gradskog ureda za zdravstvo u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom i Hrvatskom udrugom kardioloških medicinskih sestara, održat će se u subotu 29. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića od 10.00 do 14.00 sati. 

U sklopu javnozdravstvene akcije građani će imati priliku s pomoću pomoću Microlife tlakomjera mjeriti arterijski tlak, što može otkriti fibrilaciju atrija, izračunati BMI (tjelesni) indeks, savjetovati se sa stručnim nutricionistima o zdravoj prehrani, procijeniti ovisnost o nikotinu s pomoću Fagerstromovog testa, naučiti kako pristupiti oživljavanju, izmjeriti kolesterol i glukozu kako bi saznali svoj kardiovaskularni rizik, a najmlađi će moći sudjelovati u dječjoj igraonici „Obećaj svojemu srcu“.

Javnozdravstvenoj akciji na trgu prisustvovat će i gradonačelnik Milan Bandić, u 10:30 sati.

Za sve izjave bit će prisutni i akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Ivana Portolan Pajić, dr. med., članica Upravnog dobra Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

Komentari na članak

Vezani članci

http://softwarecity.hr/wp-content/uploads/2016/08/code-club-projekt-naslovna.png

Code Club 2017.

Ljetna škola informatike 2017.

Code Club će i ove godine okupiti tridesetak srednjoškolaca, s ciljem da u ograničenom razdoblju od 5 dana (21.08.-25.08.), učenici nauče tehnologije i primijene ih na konkretnom praktičnom projektu.

http://nationwideradiojm.com/wp-content/uploads/2016/05/Tablet-School.jpg

UPOTREBA TEHNOLOGIJE U NASTAVI – PREDNOSTI I MANE

Jesu li tableti dobar alat za učenje?

Kao što možete i pretpostaviti, znanstvenici nemaju potpuni odgovor na to pitanje, a djelomični odgovor kompliciran je. Čini se da su brojne prednosti koje nudi tablet ili općenito elektronički udžbenici.

hrv vojno učilište

Želiš postati vojnik? Posjeti HVU i otkrij sve čari koje skriva!

Dan otvorenih vrata „Dr. Franjo Tuđman“

Posjeti HVU, upoznaj se sa svim objektima vojarne, saznaj informacije iz prve ruke kroz razgovor s kadetima, dođi na Dan otvorenih vrata!

h

Vrijedne novčane nagrade

HAK-ov natječaj za filmaše

Hrvatski autoklub raspisuje natječaj za kratki film na temu "Sigurnosni pojas u prometu". Filmovi mogu biti bilo kojeg roda, vrste i žanra, a trajanje je ograničeno na 2 minute. Svoje radove mogu prijaviti mladi do navršene 24 godine. Također, sudionik može biti pojedinac ili grupa. Tri najbolja rada HAK će nagraditi novčanim iznosom od 15.000, 10.000, odnosno 7.000 kuna.

n

Uhvati mikrofon

Besplatna radionica za mlade željne spikerskog iskustva

Udruga VANG organizira besplatnu radionicu "Osnove spikerskog zanata" uz potporu Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.