Petak, 2. prosinca 2016.

Studenti, prijavite se na kviz Štedopis caffe u Zagrebu i osvojite vrijedne nagrade!

Štedopis caffe - kviz financijske pismenosti

Gledaš kvizove na TV-u ležeći na kauču i znaš svaki odgovor? Oduvijek su za tebe govorili da si “hodajuća enciklopedija”? Nudimo ti mogućnost da pokažeš svoje znanje!

Nastavlja se serija događanja Štedopis edukativnih kvizova o financijama za mlade, studenti u Zagrebu, prijavite se!

Sudjelovanje na Štedopis caffeu je besplatno, a sudionici mogu osvojiti i vrijedne nagradne! Pozivamo vas da se što prije prijavite na događanja u Zagrebu jer je broj mjesta ograničen!

Gdje: Urban caffe, J.F. Kennedy 6b, Zagreb

Kada: petak 2. prosinca 2016., 19:30-21:00
 

 

O kvizu

Štedopis caffe, kviz o financijama i novcu namijenjen je studentima. Ovaj interaktivan kviz igra se u timovima od 3 igrača, a sadrži 5 kategorija pitanja: 1. Hrvatska kuna; 2. Tko je tko?; 3. Europska unija i euro; 4. Fun& Facts, 5. Pitanja o partneru kviza.

Kviz organiziraju Udruga Štedopis i portal studentski.hr, a partner kviza je Croatia osiguranje.

Ekipa
Sastoji se od 3 igrača/igračice koji su redovni/izvanredni studenti (status studenta dokazuju odgovarajućom javnom ispravom).

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Igra i bodovanje
Svaki tim dobit će 20 A4 papira na koja će velikim slovima ispisati točne odgovore (na svakoj strani papira odgovor na jedno pitanje). Pitanja se projiciraju na platnu te čitaju, a zatim timovi imaju 45 sekundi za pisanje odgovora. Po završetku 45 sekundi svaki tim pokazuje svoj odgovor, a zatim se projicira i točan odgovor te pribrajaju bodovi onima koji su odgovorili točno.

Kviz se sastoji od 40 pitanja, a ukupno je 50 bodova. Prva, treća i četvrta kategorija sadrže 10 pitanja koja se boduju po 1 bod. Druga kategorija sadrži 5 pitanja, a osvojiti se može maksimalno 10 bodova – 1 bod na prepoznavanje fotografije, 1 bod na napisano točno ime i prezime osobe. Peta kategorija sadrži 5 pitanja koja se boduju duplo pa je ukupno 10 bodova.

Nagrade

Prva tri najbolje rangirana tima osvojit će nagrade.   

1. nagrada  su tri (3) poklon bona mjesnog trgovačkog centra u nominalnoj vrijednosti od 200 kuna po jednome bonu. 

2. nagrada su tri (3) tiskana džepna financijska planera za vođenje osobnih financija i planiranje kućnog budžeta s preglednim tablicama My Earnings Log.

3. nagrada su tri (3) tiskana džepna financijska planera za vođenje osobnih financija i planiranje kućnog budžeta s preglednim tablicama My Earnings Log.

 

Što čekaš? Prijavi svoju ekipu što prije ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Djevojka kviz 2

Posljednja prilika za osvojiti iPhone

Doznajte tko je dobitnik 4. kruga i kako osvojiti posljednji iPhone 6s SpaceGray

Pozivamo mlade da sudjeluju u završnom krugu nagradne igre do 31. 10. 2016. jer mogu osvojiti iPhone 6s SpaceGray.

Štedopis caffe

PETAK, 14. LISTOPADA

Prijavi se na kviz o novcu i financijama za srednjoškolce u Rijeci i osvoji putovanje u Gardaland

Što: Štedopis Caffe - kviz o financijama i novcu za srednjoškolce Gdje: Klub mladih Rijeka, Ul. Erazma Barčića 9a Vrijeme održavanja: 14. listopada 2016., 19:30-21:00

Novac

Nauči kako pametno raspolagati novcem uz Štedopis

Kako uvijek imati dovoljno novaca?

Materijalisti ili ne - svi mi volimo ponekad čuti taj zvuk šuštanja novčanica koje nam šapću iz novčanika. Možda jednostavno volimo starije i uspješne muškarce koji nas gledaju s tih obojenih papirića, a možda volimo stvari koje nam oni omogućuju. Istina je: novac je bitan. Nije ga dobro imati previše jer  iskvaruje, ali svi znamo da je i zdrav čovjek bez novaca živa bolest. Danas vas učimo kako uvijek dovoljno imati novaca

freerice.com

Znanjem protiv gladi

Freerice za svaki tvoj točan odgovor na kvizu donira rižu gladnima

Kad bi ti netko rekao da svojim znanjem možeš smanjiti glad u svijetu, bi li mu povjerovao? Freerice.com ti upravo to omogućuje!

Djevojka kviz 2

za srednjoškolce i studente

Nagradni natječaj „Pametno sa svojim novcem“ za mlade – nauči upravljati novcem i osvoji iPhone 6S ili iPhone SE

Koja je razlika između debitnih i kreditnih kartica? Čemu služi žiro, a čemu tekući račun? Kako sastaviti popis prihoda i rashoda osobnog proračuna? Ako niste sigurni u odgovore, svakako biste trebali sudjelovati u nagradnom natječaju „Pametno sa svojim novcem“.