Srednjoškolci protiv ukidanja subvencija!

Srednjoškolci protiv ukidanja subvencija!

USRED logo

Srednjoškolci protiv ukidanja subvencija!

Reagirali su srednjoškolci na najavu Vlade da će se ukinuti subvencioniranje prijevoza do škole. Izrađena je facebook stranica https://www.facebook.com/protiv.skupljeg.prijevoza?fref=ts, na kojoj između ostalog piše:

– Smatramo kako je to antisocijalna mjera zbog koje će mnogi mladi morati odustati od svog školovanja. Nadamo se kako ćete prepoznati važnost ovakve vrste izražavanja mladih jer jedino uz pomoć medija možemo doprijeti do javnosti i senzibilizirati je prema ovom važnom socijalnom pitanju. Već na 20 km autobus će mjesečno koštati oko 1500 kn po učeniku ukoliko se ukinu subvencije. Mnogo je obitelji koji imaju više srednjoškolaca i koje neće imati dovoljno novaca ni za udžbenike, a kamo li za prijevoz!

Srednjoškolci pozivaju ljude da se pridruže njihovoj facebook stranici.

Preneseno sa sibenskiportal.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.hina.hr/slike/2016/20160831/P-H20160831000569.jpg

Radionice za mlade kreativce

Traju bogati sadržaji 21 Filmska revija mladeži i 9. Four river film festivala

 Mentori škole Addy Green i Mark Milhone stigli su iz Los Angelesa da bi sve mlade filmske nade 21. Filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala upoznali s programom Relativity School te ih uključili u radionicu Work in Progress, a kako bi bolje prenijeli samu ideju i predstavili školu, s njima su stigli i Mary Strause i Johan Erik Lallerstedt s treće godine studija režije.

Jasminka Viljevac, Laura Fel i Davor Tarbuk

završna školska priredba

GIMNAZIJA P. PRERADOVIĆA VIROVITICA Najučenikom proglašen Davor Tarbuk, a najsportašicom Laura Fel

Najučenik je Davor Tarbuk, a najsportašica Laura Fel.

r

INFOGAMER 2017.

Reboot InfoGamer od 21. do 26. studenog na Zagrebačkom velesajmu

Ove godine očekuje se više od 70 000 posjetitelja koji će prepoznati sve veći značaj gaming kulture te gaming industrije koja kao najveća svjetska industrija zabave rapidno raste.

z

ZET

Novi Zagreb bez tramvaja godinu i pol!

Od ponedjeljka, 6. kolovoza, obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom na godinu i pol dana. Razlog je rekonstrukcija Remetinečkog rotora tijekom koje će preko Save, umjesto tramvaja, voziti izvanredna autobusna linija.

sti

Financijska pomoć

Stipendije za učenike trgovačke i poljoprivredne škole

Prijave traju od 10. rujna 2018. godine.