Srednjoškolci protiv ukidanja subvencija!

Srednjoškolci protiv ukidanja subvencija!

USRED logo

Srednjoškolci protiv ukidanja subvencija!

Reagirali su srednjoškolci na najavu Vlade da će se ukinuti subvencioniranje prijevoza do škole. Izrađena je facebook stranica https://www.facebook.com/protiv.skupljeg.prijevoza?fref=ts, na kojoj između ostalog piše:

– Smatramo kako je to antisocijalna mjera zbog koje će mnogi mladi morati odustati od svog školovanja. Nadamo se kako ćete prepoznati važnost ovakve vrste izražavanja mladih jer jedino uz pomoć medija možemo doprijeti do javnosti i senzibilizirati je prema ovom važnom socijalnom pitanju. Već na 20 km autobus će mjesečno koštati oko 1500 kn po učeniku ukoliko se ukinu subvencije. Mnogo je obitelji koji imaju više srednjoškolaca i koje neće imati dovoljno novaca ni za udžbenike, a kamo li za prijevoz!

Srednjoškolci pozivaju ljude da se pridruže njihovoj facebook stranici.

Preneseno sa sibenskiportal.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

d

Zanima vas dizajn?

Dizajnerska početnica za srednjoškolce: Reagiraj/ilustriraj!

Na Umjetničkoj akademiji u Splitu započinje jedna vrlo zanimljiva radionica.

najava - malonogometni turnir

Projekt "HUMANITARAC"

Prijave na malonogometni turnir 'Humanitarac'

U sklopu projekta “HUMANITARAC” Vijeće učenika Šibensko-kninske županije i Udruga srednjoškolaca organiraju malonogometni turnir svih srednjih škola s područja Šibensko-kninske županije. Ekipe moraju biti sastavljenje od 4 igrača i 1 golamana, ukupno 5 sudionika. Profesori u srednjim školama također mogu sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji i igrati na turniru.

rijeka

2018./2019.

[RIJEKA] Novčana pomoć učenicima srednje škole i studentima

Grad Rijeka temeljem svog Socijalnog programa zaprima zahtjeve za dodjelu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1000 kn redovitim učenicima srednje škole i studentima u 2018./2019. godini.

IA

Usavrši svoje vještine!

Ovog ljeta održava se Innovation Academy u Zagrebu

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, organizator najveće internacionalne konferencije za mlade u Jugoistočnoj Europi – LEAP Summit-a u suradnji s Visokim učilištem Algebra i Tehnološkim parkom Razvojne agencije u Zagrebu organizira ovo ljeto u Zagrebu intenzivnu ljetnu školu za srednjoškolce – Innovation Academy.

m

Mladi entuzijasti

Postani dio Kluba mladih MSU!

Svi zainteresirani koji imaju između 15 i 25 godina, malo slobodnog vremena i puno dobre volje mogu poslati prijavu kako bi se uključili u rad KMMSU-a i postali dio tima mladih entuzijasta.