Mini sajam

Robotska ruka koju su izradili učenici iz Tehničke škole Virovitica oduševila nazočne na mini sajmu u Strukovnoj školi

http://vpz-hr.s3-eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/12/08121829/IMG_7867.jpg

U Strukovnoj školi u Virovitici održan je mini sajam predstavljanja strukovnih zanimanja.

– Možemo se, recimo, rukovati – rekao je učenik Tehničke škole Virovitica rukujući se robotskom rukom s jednom od posjetiteljica „mini sajma“ Strukovnih škola Virovitičko-podravske županije.

„Čvrsto“ je „stegnuo“ ruku gospođe, uz smiješak ravnatelja Tehničke škole Ivana Kućana.

– Radi se o robotskoj ruci koja radi na način, da učenik stavi rukavicu, i onda putem senzora, robotska ruka „preslikava“ njegove pokrete. Izradili su je učenici koji su vezani za elektrotehnički program. Osim robotske ruke, tu je još jedno „robotsko vozilo“ koje su također, svojim znanjem i upornošću izradili učenici Tehničke škole Virovitica – rekao je ravnatelj Kućan.

Robotska ruka izrađena je na 3D printeru i upravljana pomoću Arduina (Arduino je open-source platforma za kreiranje elektroničkih prototipova bazirana na sklopovlju i programskom paketu koji je fleksibilan i jednostavan za korištenje. Arduino je namijenjen automatičarima, elektroničarima, umjetnicima, dizajnerima, hobistima i svima koji su zainteresirani za kreiranje interaktivnih objekata ili okruženja nap.a.)

Komentari na članak

Vezani članci

nsk

Zagreb

Ljetno radno vrijeme Nacionalne i sveučilišne knjižnice

Od 16. srpnja do 19. kolovoza 2018.

http://thetrainhacker.com/wp-content/uploads/2015/08/Italy-Youth-Student-Discount-Train-Passes-Cheap-Rail-Tickets.jpg

Najbolji poklon za 18.rođendan

EU svim 18-godišnjacima za rođendan želi pokloniti kartu za putovanje po Europi

SVAKI tinejdžer u Europi trebao bi za 18. rođendan dobiti besplatnu željezničku kartu koja bi mu trebala omogućiti da mjesec dana besplatno putuje vlakom po kontinentu.

https://www.antenazadar.hr/wp-content/uploads/2013/08/%C5%A0kolski-ud%C5%BEbenici-knjige.jpg?x50002

Bliži se početak nove školske godine

Gdje nabaviti najpovoljnije udžbenike

Školska godina samo što nije počela te je vrijeme za nabavu udžbenika, ako to već niste obavili do sad. Znajući kako to i nije tako jednostavan i jeftin posao, odlučili smo vam pomoći. Istražili smo za vas gdje najpovoljnije kupiti udžbenike.

USRED logo

Vlada Republike Hrvatske jučer je predstavila plan proračuna za 2016. u kojem je subvencionirani prijevoz srednjoškolaca smanjen za čak 94 milijuna kuna. U 2016. predviđeno je 231 005 003 kuna, dok bi se u sljedećim godinama taj iznos trebao dalje smanjivati na 178 316 330 kuna (2017.), odnosno na 153 827 070 kuna (2018.).

Smanjenje učeničkih prava i udar na učenički standard

Subvencija bi se sa sadašnjih 75% na cijenu mjesečnog pokaza trebala smanjiti na 50% te bi bila vezana uz imovinski cenzus. Smatramo kako je to u potpunosti kriva mjera te se zalažemo za povećanje subvencije prijevoza. Vezanjem prava na subvencionirani prijevoz uz imovinski cenzus doći će do velike nepravde.

Dan ružičastih majica - Učenički dom Maksimir

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, 24. veljače, odgajatelji su u suradnji s učenicima Učeničkog doma Maksimir pripremili niz aktivnosti.

Dan ružičastih majica u Učeničkom domu Maksimir

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja u školama, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta protiv zlostavljanja dječaka koji je nošenjem ružičaste majice u školu davao podršku svojoj teško bolesnoj majci. Kao odgovor na takvo ponašanje i u znak podrške njemu i njegovoj majci, sljedeći dan cijeli je razred obukao ružičaste majice. U Hrvatskoj je ovu akciju pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN), a od 2014. obilježava se diljem zemlje.