Rezultati državne mature (+korisni svjeti)

Rezultati državne mature (+korisni svjeti)

Učenje

Rezultati državne mature (+korisni svjeti)

Kako piše srednja.hr nakon više mjeseci priprema, pristupanja ispitima državne mature, uspoređivanja rješenja s vlastitim odgovorima, maturanti i ostali kandidati koji su pristupili ljetnom roku sutrašnjim danom doznat će konačne rezultate. Dakle, u ponedjeljak 14. srpnja maturanti će napokon vidjeti jesu li ostvarili pravo upisa na najpriželjkivaniji fakultet ili na drugi koji su niže rangirali na svojim listama prioriteta. Međutim, nakon objave konačnih rezultata kandidate čeka još nekoliko koraka koje moraju napraviti do određenih rokova.

Uskoro počinju prijave za jesenski rok državne mature, pogledajte kalendar ispita!

>>

Ne obrišete li ostale fakultete zaračunat će vam oportunitetni trošak

Nakon sutrašnje objave rezultata svi pristupnici ljetnog roka imaju na raspolaganju 48 sati za eventualne prigovore. No sljedeći važan korak koji svi kandidati moraju napraviti do 17. srpnja jest zaključivanje svojih lista prioriteta.

Drugim riječima do 17. srpnja morate poredati studijske programe na način da prvu poziciju zauzme fakultet koji želite upisati jer će vas sustav automatski upisati u najviše rangirani izbor.

Do četvrtka, također, morate izbrisati sve one studijske programe na koje ste upali, ali ih ne namjeravate upisati. U slučaju da potonje ne napravite, fakultet će vam zaračunati oportunitetni trošak koji ćete morati podmiriti iako nećete studirati na toj visokoobrazovnoj instituciji.

Što napraviti ako niste u mogućnosti osobno otići po svjedodžbe

Što se tiče podjele svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima na ovom roku državne mature, ista će se obavljati od 17. do 19. srpnja od 9:00 do 18:00 sati u prostorijama NCVVO-a na adresi Petračićeva 4. No sve nepodignute svjedodžbe nakon navedenog roka pristupnici će moći preuzeti svakog radnog dana između 9:00 i 16:00 sati.

Ako dio pristupnika ne bude u mogućnosti osobno preuzeti svjedodžbe i potvrde, druga osoba treba imati svoju osobnu iskaznicu te podatke od kandidata za kojeg podiže potvrde (ime i prezime, OIB i datum rođenja). Pristupnici koji žive izvan Zagreba i ne mogu poslati nikoga u zamjenu, mogu poslati zamolbu da im NCVVO pošalje dokumente putem pošte. Zamolbe tog tipa šaljete na e-mail adresu: info.centar@ncvvo.hr.

Maturanti koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama diljem RH, svjedodžbe i potvrde o položenim ispitima preuzimaju u svojim školama po rasporedu koji je sama srednja škola odredila.

izvor: srednja.hr

Komentari na članak

Vezani članci

med

Mirenje kao rješenje

Poziv na Malu školu medijacije

Mala škola medijacije održava se u Lovranu u razdoblju od 3. do 7. travnja 2018. godine i potpuno je besplatna što znaći da troškove putovanja, hrane i smještaja snosi organizator! Prijaviti se mogu svi učenici srednjih škola od 1. do 4. razreda na području Republike Hrvatske.

karte

Javni prijevoz

ZET - karte ponovno dostupne na kioscima Tiska

Sve vrste pretplatnih kupona te vrijednosnih i pojedinačnih voznih karata za javni gradski prijevoz, od srijede, 25. travnja, ponovno su dostupne na kioscima Tiska.

a

Kreativci i anđeli

Natječaj za kratku priču Muzeja anđela

Muzej anđela Varaždin raspisuje 7. književni natječaj za kratku priču. Rok za predaju rada je 1. srpnja 2018.

l

24 mladih volontera iz osam europskih zemalja

„Leave your trace“ - ljetni volonterski kamp u Velikom Žitniku

Od 13. do 26. kolovoza 2018. godine u edukacijskom centru u Velikom Žitniku održat će se volonterski kamp pod nazivom „Leave your trace“ koji će okupiti 24 mladih volontera iz osam europskih zemalja.

USRED logo

Izjave novoizabranih tijela Udruge

Novi ustroj USRED-a

Udruga srednjoškolaca Hrvatske izabrala je novo vodstvo!