Rezultati državne mature (+korisni svjeti)

Rezultati državne mature (+korisni svjeti)

Učenje

Rezultati državne mature (+korisni svjeti)

Kako piše srednja.hr nakon više mjeseci priprema, pristupanja ispitima državne mature, uspoređivanja rješenja s vlastitim odgovorima, maturanti i ostali kandidati koji su pristupili ljetnom roku sutrašnjim danom doznat će konačne rezultate. Dakle, u ponedjeljak 14. srpnja maturanti će napokon vidjeti jesu li ostvarili pravo upisa na najpriželjkivaniji fakultet ili na drugi koji su niže rangirali na svojim listama prioriteta. Međutim, nakon objave konačnih rezultata kandidate čeka još nekoliko koraka koje moraju napraviti do određenih rokova.

Uskoro počinju prijave za jesenski rok državne mature, pogledajte kalendar ispita!

>>

Ne obrišete li ostale fakultete zaračunat će vam oportunitetni trošak

Nakon sutrašnje objave rezultata svi pristupnici ljetnog roka imaju na raspolaganju 48 sati za eventualne prigovore. No sljedeći važan korak koji svi kandidati moraju napraviti do 17. srpnja jest zaključivanje svojih lista prioriteta.

Drugim riječima do 17. srpnja morate poredati studijske programe na način da prvu poziciju zauzme fakultet koji želite upisati jer će vas sustav automatski upisati u najviše rangirani izbor.

Do četvrtka, također, morate izbrisati sve one studijske programe na koje ste upali, ali ih ne namjeravate upisati. U slučaju da potonje ne napravite, fakultet će vam zaračunati oportunitetni trošak koji ćete morati podmiriti iako nećete studirati na toj visokoobrazovnoj instituciji.

Što napraviti ako niste u mogućnosti osobno otići po svjedodžbe

Što se tiče podjele svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima na ovom roku državne mature, ista će se obavljati od 17. do 19. srpnja od 9:00 do 18:00 sati u prostorijama NCVVO-a na adresi Petračićeva 4. No sve nepodignute svjedodžbe nakon navedenog roka pristupnici će moći preuzeti svakog radnog dana između 9:00 i 16:00 sati.

Ako dio pristupnika ne bude u mogućnosti osobno preuzeti svjedodžbe i potvrde, druga osoba treba imati svoju osobnu iskaznicu te podatke od kandidata za kojeg podiže potvrde (ime i prezime, OIB i datum rođenja). Pristupnici koji žive izvan Zagreba i ne mogu poslati nikoga u zamjenu, mogu poslati zamolbu da im NCVVO pošalje dokumente putem pošte. Zamolbe tog tipa šaljete na e-mail adresu: info.centar@ncvvo.hr.

Maturanti koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama diljem RH, svjedodžbe i potvrde o položenim ispitima preuzimaju u svojim školama po rasporedu koji je sama srednja škola odredila.

izvor: srednja.hr

Komentari na članak

Vezani članci

b

Znanost otvara vrata

Otvoreni dan Instituta Ruđer Bošković

Otvoreni dan Instituta je znanstveno-popularno događanje s ciljem promicanja znanosti, inovacija i znanja, pogotovo kod djece osnovnoškolskog uzrasta te srednjoškolaca. Tradicionalnim sloganom ''ODI na Ruđer i upoznaj zabavnu stranu znanosti'' znanstvenici svake godine pozivaju građane da se uključe u maštovitu i kreativnu znanstvenu avanturu te upoznaju s uzbudljivom stranom znanstvenih zanimanja.

d

Innovation Academy

Još nije kasno za najbolje zimske praznike!

U razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati prva zimska škola za srednjoškolce u sklopu Innovation Academy projekta.

1

U sklopu projekta 'Uključi se opet'

Besplatne radionice Forum teatra za mlade

Prijave su u tijeku!

1

ASSITEJ BJELOVAR

Završio 20. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Assitej: nagradu za najbolju predstavu osvojio Dramski studio Dada iz Čakovca

HC ASSITEJ i Grad Bjelovar zajednički su organizirali 20. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ-a u Bjelovaru od 08.04. do 12.04.2018.

d

Idealna ljetna škola za filmofile

Završila 19. Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić

Od 18. do 28. kolovoza 2017. održana je 19. Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić. Brojni ljubitelji filma i medijske kulture boravili su 10 dana u Krapinskim Toplicama pohađajući seminarske ili radioničke programe Škole.