Inovativni srednjoškolci

Prva školska televizija uskoro počinje s radom u Elektrostrojarskoj školi

http://evarazdin.hr/upload/publish/362033/thumb/11067490-795174857203790-3659867973837827136-n-57a_58b6df0313c85_680x400c.jpg

Prva školska televizija je prvi takav projekt u Republici Hrvatskoj, a sufinanciran je od strane Zaklade 'Hrvatska za djecu'. Projektom će se opremiti studio Prve školske televizije (PŠTV-a) koja djeluje u okviru Centra izvrsnosti iz hrvatskog jezika (CIH-a) u Elektrostrojarskoj školi.

Projekt će trajati četiri mjeseca, počevši od veljače, te će njime Varaždinska županija i Zaklada „Hrvatska za djecu“ opremiti studio PŠTV-a opremom neophodnom za osposobljavanje i rad 40 polaznika CIH-a u području medijske pismenosti. To će omogućiti učinkovitiji rad CIH-a u cjelini i umrežavanje s ostalim centrima izvrsnosti u izradi i implementaciji novih projekata.

PŠTV je nastala kao rezultat provedbe projekta 'Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji'. Cilj je ovoga projekta, koji je uspješno završen u svibnju 2016., uvođenje novog izbornog predmeta studijske produkcije kako bi se četverogodišnji smjer medijski tehničar uskladio s potrebama tržišta rada.

Projekt će rezultirati opremanjem studija PŠTV-a: nabavit će se tri digitalne kamere, troja kolica (dollyji) za montiranje na stative, tri stativa za kamere, videomikser za studijsko snimanje TV emisija, zeleno (chroma) platno za snimanje. Također, povećat će se svijest javnosti o važnosti stjecanja znanja i vještina u području medijske kulture

Voditelj projekta je Tibor Bun, voditelj PŠTV-a je Valentina Šinjori, voditeljica CIH-a za srednje škole.

Komentari na članak

Vezani članci

d

Prilika za mlade pisce

Natječaj za književnu nagradu „Tea Benčić Rimay“

Pišete pjesme u prozi? Ovo je idealan natječaj za vas!

Djevojka čita Oxfordski rječnik

AZOO

Dodjele Oskara znanja 2018.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog sabora, Agencija za odgoj i obrazovanje će i ove godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Oskar znanja je organiziran u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.

Plenković3

Andrej Plenković u VII. gimnaziji

Hrvatski europarlamentarac održao predavanje srednjoškolcima

Udruga srednjoškolaca i Vijeće učenika grada Zagreba su u suradnji s Uredom Andreja Plenkovića organizirali tribinu u VII gimnaziji u Zagrebu. Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković održao je predavanje učenicima VII. Gimnazije u Zagrebu.

š

Država bez voznog reda

Država bez voznog reda

Država bez voznog reda

Parti

A DI ĆEŠ TI ZA NOVU?

Lokacije u Zagrebu koje ne smijete propustiti

Ako ste iz Zagreba,a ekipa vam je otkazala baš u zadnji čas...imamo popis lokacija u gradu koje nikako ne smiješ propustiti!