7. - 12. studenog 2017.

Provjerite što vas očekuje na jubilarnom 40. Interliberu 2017.

Interliber 2017. - 40. međunarodni sajam knjiga i učila

Interliber - 40. godina tradicije, više od 300 izlagača iz 13 zemalja svijeta, oko 130 000 posjetitelja, preko 200 pratećih programa i 100 gostiju.

INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga i učila, okuplja svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu promovirajući knjigu, znanje i znanost. Po svom značenju Interliber nadilazi nacionalne okvire i dobiva sve veći međunarodni značaj što potvrđuje povećanje broja inozemnih izlagača. Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Interliberu bogat program svojih novih izdanja i najbolje naslove domaće i svjetske književnosti, dokazujući da nakladništvo u Hrvatskoj zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Posjetitelje sajma u prepunim paviljonima Zagrebačkog velesajma očekuje pregršt novih naslova, promocije knjiga, gostovanja domaćih i inozemnih pisaca, dodjele književnih nagrada, edukativne radionice, čitaonice, glazba, zabava…

Ulaz će, kao i do sada, biti besplatan za sve posjetitelje. Prošlogodišnje izdanje sajma posjetilo je oko 130 000 zaljubljenika u knjigu za koje je organizirano preko 200 pratećih programa i dolazak stotinjak gostiju.

ZNANSTVENI KVART

I ove godine, u paviljonu 6, Interliber priprema posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi.
 
Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i ove je godine pripremila vrlo šarolik program znanstvene kulture kojeg će izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.
 
U sklopu bogatog 6-dnevnog programa, posjetitelji će imati prilike naučiti kako prognozirati vrijeme ili pak izolirati svoju DNA te će moći uživati i u robotskim kazališnim predstavama.

Bit će prilike i za otkrivanje misterija zvan mozak, izradu vodomara i šivanje bakterija te uživanje u izvođenju kemijskih pokusa ili pak u iskušavanju u matematičkim igrama.

Isto tako, dr. sc. Saša CECIdoc. dr. sc. Vladimir STILINOVIĆ te doc. dr. sc. NIKOLA POLJAK, troje renomiranih hrvatskih znanstvenika otkrit će svoj odgovor na pitanje - znanstvenik: fora ili noćna mora?
 
Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije te se zabaviti u Kvartovskom zabavnom parku.

Dođi u Znanstveni kvart, bez straha pitaj i eksperimentiraj!

Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije te se zabaviti u Kvartovskom zabavnom parku.
Od ostalih zanimljivih događanja najavljujemo kviz znanja za učenike osnovnih i srednjih škola koji radimo u suradnji s Hrvatskim kviz savezom, aukciju starih i rijetkih knjiga kao i darivanje knjiga školskoj knjižnici s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara.

Kao i svake godine očekuje vas velika ponuda slikovnica i dječjih knjiga po pristupačnim cijenama.

Izvajamo druženje s poznatim piscima za djecu i mlade poput Sanje Polak, autorice Dnevnika Pauline P., te Mire Gavrana, autora romana Zaljubljen do ušiju. Detaljni raspored događanja možeš pročitati ovdje.

Više o svemu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr ili na službenoj facebook stranici Sajma www.facebook.com/sajaminterliber.zagreb

Anketa

Morate odabrati odgovor u anketi da bi glasali.

Na Interliberu me najviše zanimaju:

svjetski klasici

54%

stručna literatura

38%

lektirna djela

2%

kuharice

2%

priručnici za maturu

5%

 

Komentari na članak

Vezani članci

jljd

Bolja Hrvatska

Bolja Hrvatska: Hrvatski srednjoškolci oduševili na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Hrvatski učenici još jednom su briljirali na natjecanju iz prirodnih znanosti! Kako su na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi prošli Ilija, Borna, Luca i Silvestar, pročitatjte u nastavku!

USRED logo - bijeli

USRED dobio potporu iz Hrvatskog sabora

USRED dobio potporu iz Hrvatskog sabora

USRED dobio potporu iz Hrvatskog sabora

2

+ Niz interaktivnih radionica

Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta

Povodom Dana otvorenih vrata Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se ove godine održava u sklopu Festivala znanosti, nastavnici Fakulteta će u petak 20. travnja od 12 do 18 sati održati niz interaktivnih radionica iz raznih područja veterinarske medicine za posjetitelje svih uzrasta.

Učenje

Novi udžbenici – s istim nastavnim sadržajem

Novi udžbenici – s istim nastavnim sadržajem

Novi udžbenici – s istim nastavnim sadržajem

ritz

POZNATI DOBITNICI

Nagradu "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost" dobit će učenici Tvrtko Šapina i Mislav Matijević

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su na sjednici odlučili da se ovogodišnja Nagrada "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost" dodijeli učenicima Tvrtku Šapini i Mislavu Matijeviću, a što je predložio skupštinski Odbor za javna priznanja.