Europski dan jezika

Proslavite jer #volimojezike

http://www.thomascook.com/blog/wp-content/uploads/2012/09/Generic-European-Languages-730x328.jpg

U žestokoj konkurenciji mladih repera odabrano je ukupno 18 škola koje će sudjelovati u završnici višejezičnog rap natjecanja za učenike, 27. rujna.

U povodu Europskog dana jezika potkraj rujna, učenici osnovnih i srednjih škola te njihovi profesori sudjelovat će 27. rujna u Zagrebu na velikom rap natjecanju na engleskom, njemačkom ili talijanskom jeziku, priopćilo je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Na Trgu Europe odrzana je priredba Europski dan jezika. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Europska godina jezika 2001., koju su zajednički organizirali Vijeće Europe i Europska unija, uspjela je uključiti milijune ljudi diljem 45 zemalja sudionica. Njihove aktivnosti slavile su jezičnu raznolikost Europe i promicale učenje jezika.

Nakon uspjeha te godine, Vijeće Europe proglasilo je Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna svake godine. Opći ciljevi Europskog dana jezika su:

  1. Upozoriti javnost na važnost učenja jezika u raznolikost uspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje
  2. Promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe, koje treba njegovati i sačuvati
  3. Poticati cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje, bilo u svrhe školovanja, za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ili užitka i razmjene

Cilj ovog višejezičnog koncerta jest mladima pružiti priliku da se okušaju u jedinstvenom jezičnom događaju te istodobno proširiti svijest o europskoj jezičnoj raznolikosti, ističe Komisija.

Natjecanje će se održati u utorak 27. rujna s početkom u 10 sati u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar, u Savskoj 160, navodi se u priopćenju.

Održat će se uz pomoć mentora i repera koji su izvorni govornici tih triju jezika, a nadgledat će ih voditeljica Remi iz benda Elemental.

Projekt je ostvaren uz pomoć Europske komisije, Talijanskog instituta za kulturu, Austrijskog kulturnog foruma i British Councila.

Najbolji kandidati svoj će rap nastup izvesti na pozornici, a učenici i njihovi profesori pozvani su da sve potrebne materijale preuzmu na ovoj poveznici. Učenici se mogu prijaviti putem te internetske stranice do 20. rujna.

 

Komentari na članak

Vezani članci

2

Najbolje tehnike učenja

Kako skupiti petice u imeniku

Saznaj koje tehnike učenja najviše odgovaraju baš tebi

https://www.google.hr/search?q=ljetna+tvornica+znanosti&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiW553k0NzNAhUEORoKHevZDV0Q_AUICCgB&biw=1024&bih=719#imgrc=JRxdysbP9btKoM%3A

Ljetna tvornica znanosti

Upoznaj svijet oko sebe

Mladi znanstvenici i svi vi, koje zanima svijet koji nas okružuje, prijavite se na Ljetnu tvornicu znanosti, saznajte nešto novo i provedite ljetne praznike korisno!

Izvor: bbzinfo.hr

Spremni krenite u novu školsku godinu

15 navika koje moraš razviti prije početka škole

Poznavajući ove navike, nećete imati problema u novoj školskoj godini.

Matematika; učenje

Upiši Algebru i spremi se za maturu

Iskustva maturanata na plaćenim pripremama

Saznajte iz prve ruke zašto upisati pripreme u Algebri.

Online learning

Korisne web stranice

Web stranice koje ti mogu pomoći u učenju

Činjenica je da u današnje vrijeme na internetu provodimo sve više vremena te da je gotovo svaku informaciju moguće pronaći online. Uz mnoštvo web stranica koje nam donose najnovije vijesti, pružaju različite oblike zabave i otvaraju mogućnosti za kupovinu, putovanja i slično na internetu postoje stranice koje nam mogu pomoći pri učenju i svladavanju novih znanja i vještina