Ekologija

Projekt "Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode" - radionice, istraživanja...

1

Udruga Bioteka dolazi u regionalne centre Osijek, Rijeka, Zagreb i Split i mladima u dobi od 15 do 30 godina donosi projekt „Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode ”. Glavni cilj projekta jest osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama.

Projekt se provodi u dva koraka:

  1. Informativno-edukativna radionica
    Izravno se susrećemo s mladima i konkretnim problemima vezanim za zaštitu okoliša u lokalnim sredinama, nakon čega krećemo u akciju. Mladi će saznati što je u njihovoj moći i kako stvoriti priliku za rješavanje okolišnih problema.

Radionice će se odvijati u:

    Osijeku               6. travnja 2018.             Kralja Zvonimira 15 (ICM@PRONI CENTAR)

    Rijeci                   10. travnja 2018.              Kružna ulica 8 (ICM@Udruga RICZM "UMKI")

    Zagrebu             12. travnja.2018.              Av. M. Držića 71A (ICM@Udruga ZAMISLI)

    Splitu                  14. travnja 2018.              Jerina 1 (ICM@INFOZONA)

 

  1. Drugi korak jest provođenje istraživačkog, projektnog, aktivističkog i/ili okolišnog samostalnog rada mladih u lokalnim sredinama.

Cilj drugog koraka jest mladima omogućiti rješavanje postojećih problema zaštite okoliša i prirode uz mentorstvo članova Udruge Bioteka tijekom cijelog trajanja samostalnog rada.

Trajanje drugog koraka iznosi tri mjeseca.

Kako se prijaviti
Ovim putem pozivamo sve mlade u dobi od 15 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje putem obrasca za prijavu - https://goo.gl/forms/L7YXSJOcLNFSohe53.

Naziv projekta: Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode

Vrijeme odvijanja radionica: 9:30 - 17:30  sati (prijave od 9:00 sati)

Cijena: besplatno

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Više o projektu možete pročitati na sljedećoj poveznici - http://udruga.bioteka.hr/poceo-je-projekt-aktivni-mladi-u-zastiti-okolisa-i-prirode/.

Komentari na članak

Vezani članci

leipzig-robocup/ Željko Posavec

Vrhunski robotičari

Učenici ludbreške Srednje škole osvojili prvo mjesto u CoSpace kategoriji na svjetskom robotičkom prvenstvu

Na svjetskom je natjecanju sudjelovalo 400 ekipa iz 42 zemlje, a hrvatska ekipa Ducati komponenti SŠ Ludbreg Team osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji. Učenici Srednje škole u Ludbregu na svjetskom robotičkom prvenstvu Robocup 2016. u Leipzigu osvojili su prvo mjesto u CoSpace kategoriji, a Antonia Vlahovića, Deana Copana, Ivana Jovanovića i Vilima Stančina s mentorom Željkom Posavcem u utorak je primio varaždinski župan Predrag Štromar.

http://smotra.unizg.hr/program/

Saznaj sve što te zanima o fakultetima

Smotra Sveučilišta 2015.

Pohađate srednju školu? Planirate upisati fakultet ili višu školu, a imate pitanja, nedoumica ili ste samo željni upoznavanja novih ljudi? Vjerujem da je odgovor '' da'' , stoga je ovo odličan događaj za vas. Ovogodišnja Smotra Sveučilišta održava se od 12. do 14. studenoga 2015. u prostoru Studentskog centra, na poznatoj nam adresi – Savska 25.

z

ZET

Svi sveti - blagdanska organizacija prijevoza

ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza kroz dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od subote, 27. listopada, pratit će se prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključivat će se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

f

Za mlade filmaše

Otvorene prijave za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu.. Revija i Festival održavaju se od 11.do 15. rujna 2018. u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

C

Bolja Hrvatska

Klinci iz Hrvatske osvojili medalje na važnoj informatičkoj olimpijadi u Ljubljani

Osvojili su tri srebra i broncu na važnom srednjoeuropskom natjecanju