MAT LIGA

Prijavite ekipu za natjecanje iz matematike

at

MAT liga ekipno je natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola nastalo sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Organizator natjecanja je MAT, obrt za poduku, Maje ZELČIĆ. Natjecanje se sastoji od MAT 4-lige (natjecanje četveročlanih ekipa – učenici različitih generacija) i MAT 2-lige (natjecanje dvočlanih ekipa – učenici iste generacije).  

Broj ekipa iz jedne škole nije ograničen. Provodi se u četiri kola tijekom školske godine (jesensko, zimsko, proljetno i ljetno kolo). Bodovi osvojeni po kolima zbrajaju se i na kraju proglašavaju i nagrađuju pobjednici lige po kategorijama.

MAT 4-liga sastoji se od šest kategorija:

A – matematičke gimnazije

B – nematematičke gimnazije

C3 – dvogodišnje i trogodišnje strukovne škole

C4 – četverogodišnje strukovne škole

D1 – niži razredi osnovne škole

D2 – viši razredi osnovne škole

MAT 2-liga ima čak 18 kategorija:

Natjecanje se održava u matičnoj školi, čime je omogućeno sudjelovanje svim školama u Republici Hrvatskoj. Zadatci su na zaokruživanje. Realizacija samog natjecanja vrlo je jednostavna i nije zahtjevna.

U prvoj godini natjecanja sudjelovalo je više od 200 ekipa iz 71 škole. Evo nekih dojmova mentora:

„Hvala! Za prvi smo put i ja i klinci oduševljeni. Jučer su komentirali kako su im zadatci bili odlični, drukčiji i velika je razlika u odnosu na školska natjecanja.”

„Puno, puno hvala na prilici za učeničku suradnju već na početku školske godine! Kako su oni bili rumeni, surađivali su, ma divno ih je bilo gledati. Morat ćemo povećati broj ekipa i uvesti neko interno natjecanje za 'upad' u jedan od školskih timova.”

„Ovim natjecanjem usrećili ste učenike Centra Vinko Bek koji nikad nisu bili na nekom matematičkom natjecanju. Pogotovo što je riječ o slijepim i slabovidnim učenicima koji se u obrazovnom sustavu često smatraju djecom koja baš nisu uspješna u matematici. Sudjelovanje u MAT ligi ih je razveselilo, ohrabrilo i potaknulo na dodatni rad koji je bio ispunjen veseljem, smijehom, konstruktivnim i radnim ozračjem. Imali smo podršku svih nastavnika i ravnateljice. Ovim vam putem svi još jednom zahvaljujemo na ideji, realizaciji i organizaciji koje su za nas bile savršene i zato se vidimo i sljedeće godine.”

Sve su informacije o natjecanju i prijava ekipa na www.matzelcic.com.hr.  Prvo kolo MAT lige za 2018./2019. godinu održat će se 10. listopada 2018. Rok za prijavu ekipa je 26. rujna 2018.

…………….

Maja ZELČIĆ, profesorica matematike

Komentari na članak

Vezani članci

ess

ESEJ

Besplatan sat radionice "Esej za srednjoškolce na engleskom jeziku"

U petak, 16. studenog 2018. godine, u 19 sati i 30 minuta Centar za kreativno pisanje organizira otvoreni sat radionice Eseji za srednjoškolce na engleskom jeziku.

ž

SREDNJOŠKOLKE NAPADAJU SVJETSKO ZLATO

Ženska futsal ekipa Koprivnice jedini hrvatski predstavnik u Izraelu

Djevojke su u skupini s Brazilom, Italijom, Belgijom i Indijom, dok drugu skupinu čine ekipe iz Francuske, Turske, Izraela i Republike Kine.

Srednjoškolke (2) razgovaraju

Kako se pripremiti za školsku godinu?

Kako se pripremiti za školsku godinu?

Kako se pripremiti za školsku godinu?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/d4/ae/53/d4ae53591dcf85100a6f666a2196561f.jpg

Međunarodni dan pismenosti

Zašto pismeni dečki bolje prolaze kod cura

Pismenost je poznavanje pisma, umijeće čitanja i pisanja. Oko 82% svjetske populacije pismeno je.

Impress

Projekt nagrađivan Charlemagne nagradom otvorio je svoje prijavnice

BESPLATNI KAMP: Međunarodni tjedan mladih

Međunarodni tjedan mladih volonterski je projekt nastao 2011.godine zbog čvrste odluke dvoje ljudi da je vrijeme da se razvije utjecaj i položaj mladih u društvu. Svake godine za vrijeme međunarodnog tjedna mladih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održava se kamp za mlade iz cijele Europe.