MAT LIGA

Prijavite ekipu za natjecanje iz matematike

at

MAT liga ekipno je natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola nastalo sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Organizator natjecanja je MAT, obrt za poduku, Maje ZELČIĆ. Natjecanje se sastoji od MAT 4-lige (natjecanje četveročlanih ekipa – učenici različitih generacija) i MAT 2-lige (natjecanje dvočlanih ekipa – učenici iste generacije).  

Broj ekipa iz jedne škole nije ograničen. Provodi se u četiri kola tijekom školske godine (jesensko, zimsko, proljetno i ljetno kolo). Bodovi osvojeni po kolima zbrajaju se i na kraju proglašavaju i nagrađuju pobjednici lige po kategorijama.

MAT 4-liga sastoji se od šest kategorija:

A – matematičke gimnazije

B – nematematičke gimnazije

C3 – dvogodišnje i trogodišnje strukovne škole

C4 – četverogodišnje strukovne škole

D1 – niži razredi osnovne škole

D2 – viši razredi osnovne škole

MAT 2-liga ima čak 18 kategorija:

Natjecanje se održava u matičnoj školi, čime je omogućeno sudjelovanje svim školama u Republici Hrvatskoj. Zadatci su na zaokruživanje. Realizacija samog natjecanja vrlo je jednostavna i nije zahtjevna.

U prvoj godini natjecanja sudjelovalo je više od 200 ekipa iz 71 škole. Evo nekih dojmova mentora:

„Hvala! Za prvi smo put i ja i klinci oduševljeni. Jučer su komentirali kako su im zadatci bili odlični, drukčiji i velika je razlika u odnosu na školska natjecanja.”

„Puno, puno hvala na prilici za učeničku suradnju već na početku školske godine! Kako su oni bili rumeni, surađivali su, ma divno ih je bilo gledati. Morat ćemo povećati broj ekipa i uvesti neko interno natjecanje za 'upad' u jedan od školskih timova.”

„Ovim natjecanjem usrećili ste učenike Centra Vinko Bek koji nikad nisu bili na nekom matematičkom natjecanju. Pogotovo što je riječ o slijepim i slabovidnim učenicima koji se u obrazovnom sustavu često smatraju djecom koja baš nisu uspješna u matematici. Sudjelovanje u MAT ligi ih je razveselilo, ohrabrilo i potaknulo na dodatni rad koji je bio ispunjen veseljem, smijehom, konstruktivnim i radnim ozračjem. Imali smo podršku svih nastavnika i ravnateljice. Ovim vam putem svi još jednom zahvaljujemo na ideji, realizaciji i organizaciji koje su za nas bile savršene i zato se vidimo i sljedeće godine.”

Sve su informacije o natjecanju i prijava ekipa na www.matzelcic.com.hr.  Prvo kolo MAT lige za 2018./2019. godinu održat će se 10. listopada 2018. Rok za prijavu ekipa je 26. rujna 2018.

…………….

Maja ZELČIĆ, profesorica matematike

Komentari na članak

Vezani članci

z

ZET

Od 1. srpnja opet nove cijene karata u ZET-u

Pomalo je već zbunjujuće koliko se često mijenja cijena karata ZET-a, a evo što nas očekuje od 1. srpnja.

NVURH

Novi saziv, nova snaga

U MZOS-u održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas, 20. ožujka, održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola. Vijeće se sastoji od 21 člana iz 21 županije.

pb

Tko ne bi želio biti "sam svoj šef"?

Projekt za srednjoškolce: Poduzetnik budućnosti 2017

Ekonomska klinika, neprofitna organizacija studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, u suradnji s Udrugom srednjoškolaca Hrvatske organizira drugi po redu „Poduzetnik budućnosti" za sve srednjoškolce!

http://www.glas-slavonije.hr/Slike/2016/09/259398.jpg

Code Club

Učenici i nastavnici vježbali programiranje

U Osijeku je održana radionica o programiranju za učenike i nastavnike.

http://smotra.unizg.hr/program/

Saznaj sve što te zanima o fakultetima

Smotra Sveučilišta 2015.

Pohađate srednju školu? Planirate upisati fakultet ili višu školu, a imate pitanja, nedoumica ili ste samo željni upoznavanja novih ljudi? Vjerujem da je odgovor '' da'' , stoga je ovo odličan događaj za vas. Ovogodišnja Smotra Sveučilišta održava se od 12. do 14. studenoga 2015. u prostoru Studentskog centra, na poznatoj nam adresi – Savska 25.