Borimo se za bolju budućnost hrvatskih srednjoškolaca!

Postani i ti član USRED-a!

TRAŽIMO TEBE

Udruga srednjoškolaca želi konkretno unaprijediti informiranje hrvatskih učenika i omogućiti im pristup svim novostima iz svijeta srednjoškolskog obrazovanja i srednjih škola diljem Hrvatske. Želja nam je imati dopisnike iz svih krajeva Hrvatske, upravo kako bismo obogatili ovaj portal pričama iz svih krajeva.

Drage srednjoškolke i srednjoškolci,

prije svega, želimo vam dobrodošlicu u novu školsku godinu, puno dobrih ocjena i zabave. Svi vi,  koji se prvi put susrećete sa srednjoškolskim obrazovanjem, nadamo se da ćete se dobro snaći i uspješno prilagoditi novom okruženju i novim načinima predavanja vaših profesora.

 

Ovim putem želimo vam predstaviti jedinu nacionalnu, apolitičku, nevladinu i neprofitnu organizaciju srednjoškolaca u Republici Hrvatskoj, Udrugu srednjoškolaca Hrvastke

USRED je organizacija mladih proizašla iz Udruge srednjoškolaca Vukovara, s ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, trenutnom predstavničkom tijelu učenika, kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini.

Organizacija je nastala kao inicijativa koju je pokrenulo nekoliko učenika iz Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske (saziv 2010./2012.) koji su uvidjeli probleme u učeničkom predstavništvu RH. Učenički glas nije se čuo i učenici se nisu ozbiljno doživljavali zbog ovisnosti NVURH-a prema Ministarstvu znanosti,obrazovanja i sporta te se ni danas akcije među učenicima ne smiju provoditi bez suglasnosti Ministarstva. Mi vjerujemo da se učenici mogu organizirati, ujediniti i izboriti za svoja prava,ali prvo im treba dati pravo slobode odabira i njihov glas mora se čuti.

Ideja je Udruge srednjoškolaca Hrvatske da srednjoškolcima pruži mogućnost informiranja, educiranja i afirmiranja, razvijajući se u različitim pravcima, u suradnji sa svojim vršnjacima i angažiranjem na različitim projektima, što im stari model učeničkog predstavništva nije omogućavao.

 

Za svakoga ćemo pronaći po nešto, oni koji su se našli u pisanju dobrodošli su u našu Redakciju koja broji pedesetak članova koji svakodnevno pišu i obogaćuju sadržaje našeg portala i pružit ćemo im mogućnost neprekidnog usavršavanja i educiranja u području novinarstva. Za one koji su terenskog tipa, predlažemo sudjelovanje u raznim projektima koje organiziramo ili koje organiziraju naše srodne organizacije. Ako vas pak zanima pravo, priključite se našem Timu za prava i obaveze srednjoškolki/srednjoškolaca! Za svakoga po nešto, ali prije svega, pružamo vam mogućnost upoznavanja mnogo novih srednjoškolaca iz Republike Hrvatske, ali i iz cijele regije!

 

Svojim članstvom u Udruzi možete postići mnogo i naučiti mnogo korisnih stvari koje vas nitko ne uči u školama, steći radne navike i  razviti timski duh! Ukoliko ste se prepoznali kao osoba kompetentna za članstvo u Udruzi, kontaktirajte nas na e-mail ured@usred.hr ! 

Komentari na članak

Vezani članci

Laptop, bilježnica, učenje

Koliko ćemo ih još čekati?

E-udžbenici: Moderni udžbenici za moderne školarce

Početak svakog rujna  obilježen je redovima u knjižarama punim učenika i njihovim roditeljima koji su u potrazi za novim udžbenicima. Tako je i ove godine. Za par dana vidjet ćemo srednjoškolce sa ruksacima koji odlaze u školu, ali i male prvašiće kako jedva nose svoje teške torbe. Neki su se dosjetili pa knjige ne nose na leđima, već ih vuku za sobom u torbama s kotačima. Mnogi će se tada zapitati zašto danas, u 21. stoljeću, svijetu svakakovih modernih tehnologija, djeca još uvijek imaju knjige u papirnatnom obliku?

vlastiti izvor

Kampanja "Jeste li pitali učenike?"

USRED pita učenike

Udruga srednjoškolaca Hravtske želi da se učenički glas čuje.

USRED logo - bijeli

Kako izgleda godina dana članstva u USRED-u?

Kako je USRED promijenio moj život

Nakon godinu dana provedenih kao član Udruge srednjoškolaca Hrvatske, USRED je moj život doista vrlo jako promijenio. Bilo je i veselih i tužnih trenutaka, podjednako kao i zabave i rada.

USRED logo

Jednakost za sve

Javno prioćenje: Učenički servisi

Udruga za srednjoškolce smatra nedopustivim da se posljedice nezaposlenosti u Hrvatskoj svaljuju na leđa učenika, jer svaka uređena i ozbiljna država, kakva i Hrvatska postaje ulaskom u Europsku uniju, razmišlja dugoročno, a ne postoji bolja investicija za zdrava buduća vremena od ulaganja u školovanje i poslovno osposobljavanje mladih ljudi i prije punoljetnosti.

-

Savjeti za buduće prvašiće

Kako se uklopiti u srednju školu

5. rujna ove godine ponovno uzimamo školske udžbenike u ruke krećući ususret novoj školskoj godini i njenim izazovima. Mnogi budući prvaši koji će tog datuma prvi put sjesti u srednjoškolske klupe silno su uplašeni, uzbuđeni i/ili nervozni zbog velike promjene okoline s kojom se suočavaju.  Evo nekoliko savjeta kako se priviknuti na srednju školu i teže obveze te uklopiti u novo društvo.