OSNOVAN JE EUPAS!

OSNOVAN JE EUPAS!

OSNOVAN JE EUPAS!

Dragi prijatelji,

velika nam je čast i zadovoljstvo podijeliti ovaj uistinu velik dan, ne samo za učenike RH, nego za učenike cijele Europe.

Udruga srednjoškolaca jedna je od udruga osnivača EUPAS-a-European Pupils Association, međunarodne organizacije koja će europskim srednjoškolcima dati glasan i jasan glas. Naši predstavnici otputovali su u Bruxelles gdje su 2. travnja zajedno s delegacijama iz Njemačke-Schüler Union , Austrije- Schülerunion , Grčke-MAKI, Cipra- MA.KI, Nizozemske-LAKS i Norveške-Telemark Ungdomsrad potpisali statut EUPAS-a.

eupas logo

 

EUPAS je europska mreža nacionalnih učeničkih organizacija. Naš je cilj  dati europskim učenicima pravo glasa u Europskoj uniji  te unaprijediti suradnju i komunikaciju između nekoliko nacionalnih učeničkih organizacija. Razmjenjivanjem informacija  pokrenut ćemo rasprave o pitanjima odgoja i obrazovanja te  razvijati rješenja za ista. Osim toga, želimo oduševiti učenike demokratičnošću i sudjelovanjem u smislu političkog obrazovanja. Izjašnjavamo se  za Europu na temelju kvalitete obrazovanja i za osiguravanje obećavajuće budućnosti sljedećih generacija.

 logo eu

EUPAS vodi kampanju za Europu u čijem su središtu  učenici i obrazovanje. Europska unija (EU) i njezine članice trebaju  intenzivirati svoje napore kako bi ostvarili ciljeve zadane programom “Europe 2020”. Zbog toga ćemo raditi, bez mogućnosti odustajanja, za sljedeće ciljeve:

 • Bolja suradnja obrazovnih institucija
 • Jača komunikacija svih organizacija u obrazovnom sustvu
 • Jačanje europskih vrijednosti
 • Jače sudjelovanje mladih u stvaranju budućnosti u kojoj oni žele živjeti
 • Doživotno učenje kako bi ostvarili društvo znanja
 • Obavezni, usaglašeni obrazovni sustavi
 • Međunarodno prizanti nacionalni testovi kako bi ostvarili veću pokretljivost naših studenata
 • Modernizacija i digitalizacija svih škola i kompletnog sustava
 • Veća izdvajanja Europske unije za obrazovne projekte poput Erasmus+
 • Omogučavanje sutdiranja izvan države svim učenicima na najmanje godinu dana
 • Debirokratizacija i veća transparentnost programa razmjene

 IMG_7078

 

Mjere za ostvarivanje ovih ciljeva moraju biti poduzete od svih članica EU, odgovornih ministarstava i najvažnije Vijeća Europe-“…za razvoj kvalitetnog obrazovanja..”(Članak 165-Lisabonski ugovor).

Komentari na članak

Vezani članci

a

USRED Bruxellesa

Megaprojekt za srednjoškolce uskoro dolazi i u Hrvatsku

Međunarodni akcijski dan solidarnosti, o kojem smo svojevremeno već pisali, stiže i u Hrvatsku! Potvrda je tome seminar o organizaciji i provođenju istog, kojemu su članovi delegacije Udruge srednjoškolaca Hrvatske uspješno prisustvovali. Od trenutka slijetanja u Zagreb već se smišljaju daljnji planovi...

CZM

Centar za mlade vas poziva

Otvorene su prijave za radionicu za mlade ''Forum teatar i empatija - postoji li poveznica?''

Na trosatnoj radionici polaznici će dobiti sve informacije o empatiji i nenasilnoj komunikaciji, te steći vještine za njihovu primjenu u svakodnevnom životu.

1

SIK-OV PROJEKT „INFORMIRANJE – PRAVO MLADIH"

Besplatna profesionalna orijentacija za sve srednjoškolce

„Profesionalna orijentacija srednjoškolaca” naziv je predavanja i radionice u sklopu SIK-ovih „Informativnih ponedjeljaka” koja je besplatna za sve zainteresirane. Održat će se 26. ožujka u 18:00 u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

m

IZ KUHINJE NE IZLAZI SATIMA

Kako 17-godišnji Marko svoj hobi pretvara u uspješan posao

Dogodi se da iz kuhinje ne izađe nekoliko sati. Svoju strast provodi u djelo čim uhvati malo vremena, a vrhunske fotografije obožavanih slastica dovele su i do brojnih poslovnih prilika. Marko Josipović ili, kako ga mnogi zovu, 'Marko Bakes', sedamnaestogodišnjak je koji svoj hobi polako pretvara u posao, a iskustva mu ne manjka jer slastice priprema već osam godina.

http://www.svjetlorijeci.ba/slike/upload/2013/lifestyle/darovi-bng---ovo.jpg

Dođi u petak, 9. 12. u Algebrin centar u svom gradu!

Dan ludih cijena u Algebri 9. prosinca! Ugrabi 20% popusta!

DJEDICA ČASTI! Riješi se briga zvanih pripreme za državnu maturu već prije Božića. Ne propusti 9. prosinca 2016. mogućnost upisa priprema za državnu maturu u Algebri uz čak 20% popusta.