Mjesec hrvatske knjige

Održana radionica Čitalački maraton

Otvorena knjiga

Strukovna škola Virovitica obilježava Mjesec hrvatske knjige nizom događanja.

Učenici Strukovne škole Virovitica i Stručni aktiv hrvatskoga jezika organiziraju povodom Mjeseca hrvatske knjige, od 15.listopada do 15.studenoga, niz aktivnosti.

Prva od njih održana je u petak, 21. listopada, u knjižnici naše škole pod nazivom Čitalački maraton. Učenici su pripremili ulomke iz raznih djela poput Basni, Patnji mladog Werthera, Mali princ, Starac i more te raznih lektira i djela koja se obrađuju na satima hrvatskoga jezika. Razredi koji su sudjelovali u čitanju su 2.c,2.d,4.b.1.d,1.b i 3.b, a brojni drugi razredi svaki sat dolazili su slušati sve to što su oni pripremili.

Prvi razredi pokazali su svoju kreativnost kroz izradu plakata na temu pročitanih djela tijekom sata. Naime, dio 1.d razreda je crtao motive iz basni koje su tijekom maratona čitali njihovi prijatelji iz razreda. Da bi atmosfera bila još bolja, profesorice su uključile u cijeli program i audio zvuk te tako puštale pjesme Sergeja Jesenjina, Tina Ujevića, Josipa Pupačića i dr. Radionica je odlično prošla kod učenika i svi su se razveselili ovakvom vrstom obilježavanja  Mjeseca knjige.

 

Ali ove godine imamo još aktivnosti. Sljedeća na redu je kviz za poticanje čitanja - Kvizomanijaci koji će se održati 11. studenoga, a nekoliko dana kasnije (15. studenog) radionica pod nazivom Skriptorij.

 

Svi ste dobro došli na sve aktivnosti i radujemo se vašem dolasku. Hvala svima koji su omogućili održavanje ovih aktivnosti i da nikako nemojte zaboraviti posjećivati knjižnicu cijeli ovaj mjesec jer čekaju Vas razna iznenađenja. Vidimo se...

 

Komentari na članak

Vezani članci

Stog knjiga

I dok mnogi drže da prosječni srednjoškolac ne čita ni lektire, a kamoli nešto drugo, istina je dijametralno suprotna – današnji mladi rado čitaju gotovo sve osim lektire.

Novi popis lektire: realan odraz današnjeg mladog čitatelja

Ako upitate profesore hrvatskog jezika što mladi danas čitaju u svoje slobodno vrijeme, mnogi će vam reći – sve osim lektire. Novi popis izazvao je oduševljenje kod velikog broja učenika i profesora, ali i dalje ima onih koji se ne mogu pomiriti da se ostavlja na izbor svakome od profesora hoće li baš svaki učenik morati tijekom svog školovanja imati Držića za samostalno cjelovito čitanje, iako je pisao drame prije nego što se Shakespeare rodio.

Otvorena knjiga

Državna matura 2016./2017.

Popis djela za esej

Popis djela koja se mogu pojaviti na eseju iz Hrvatskog jezika u školskoj godini 2016./2017.

Laptop, bilježnica, učenje

Koliko ćemo ih još čekati?

E-udžbenici: Moderni udžbenici za moderne školarce

Početak svakog rujna  obilježen je redovima u knjižarama punim učenika i njihovim roditeljima koji su u potrazi za novim udžbenicima. Tako je i ove godine. Za par dana vidjet ćemo srednjoškolce sa ruksacima koji odlaze u školu, ali i male prvašiće kako jedva nose svoje teške torbe. Neki su se dosjetili pa knjige ne nose na leđima, već ih vuku za sobom u torbama s kotačima. Mnogi će se tada zapitati zašto danas, u 21. stoljeću, svijetu svakakovih modernih tehnologija, djeca još uvijek imaju knjige u papirnatnom obliku?

Naslovna

Prijedlozi za preživljavanje vrućine i kolotečine

10 ideja za ljetne dane

Ljeto je, bez sumnje, najiščekivanije doba godine. Već u prosincu sjedimo kod kuće uz topli čaj i namrgođeno gledamo van želeći da pustu bjelinu i mrtvilo snijega zamijeni sunce, vrućina i onaj poseban ugođaj koji sva mjesta dobiju ljeti. U glavi nam se vrte slike festivala i koncerata na otvorenom, živahnost i žamora gradskih ulica te lagana ljetna odjeća. Međutim, kada ta tri duga, a opet kratka ljetna mjeseca dođu na red i temperature narastu do opasnih 35 Celzijevih stupnjeva, često nam sva očekivanja za lude provode i nezaboravne dane padnu u vodu i ostanemo doma cijeli dan umirući od dosade. Evo prijedloga kako izbjeći takav scenarij!

Interliber

Naslovi koje ne smiješ propustiti

Dođi i ti na Interliber!

Ove godine, sajam knjiga, poznatiji kao Interliber održat će se u Zagrebu od 8. do 13. studenoga. Doznaj što nas ove godine očekuje na najvećem sajmu knjiga, i to 39. po redu.