Mjesec hrvatske knjige

Održana radionica Čitalački maraton

Otvorena knjiga

Strukovna škola Virovitica obilježava Mjesec hrvatske knjige nizom događanja.

Učenici Strukovne škole Virovitica i Stručni aktiv hrvatskoga jezika organiziraju povodom Mjeseca hrvatske knjige, od 15.listopada do 15.studenoga, niz aktivnosti.

Prva od njih održana je u petak, 21. listopada, u knjižnici naše škole pod nazivom Čitalački maraton. Učenici su pripremili ulomke iz raznih djela poput Basni, Patnji mladog Werthera, Mali princ, Starac i more te raznih lektira i djela koja se obrađuju na satima hrvatskoga jezika. Razredi koji su sudjelovali u čitanju su 2.c,2.d,4.b.1.d,1.b i 3.b, a brojni drugi razredi svaki sat dolazili su slušati sve to što su oni pripremili.

Prvi razredi pokazali su svoju kreativnost kroz izradu plakata na temu pročitanih djela tijekom sata. Naime, dio 1.d razreda je crtao motive iz basni koje su tijekom maratona čitali njihovi prijatelji iz razreda. Da bi atmosfera bila još bolja, profesorice su uključile u cijeli program i audio zvuk te tako puštale pjesme Sergeja Jesenjina, Tina Ujevića, Josipa Pupačića i dr. Radionica je odlično prošla kod učenika i svi su se razveselili ovakvom vrstom obilježavanja  Mjeseca knjige.

 

Ali ove godine imamo još aktivnosti. Sljedeća na redu je kviz za poticanje čitanja - Kvizomanijaci koji će se održati 11. studenoga, a nekoliko dana kasnije (15. studenog) radionica pod nazivom Skriptorij.

 

Svi ste dobro došli na sve aktivnosti i radujemo se vašem dolasku. Hvala svima koji su omogućili održavanje ovih aktivnosti i da nikako nemojte zaboraviti posjećivati knjižnicu cijeli ovaj mjesec jer čekaju Vas razna iznenađenja. Vidimo se...

 

Komentari na članak

Vezani članci

http://www.womeninadria.com/wp-content/uploads/2015/04/Citaj_knjigu_Alis_Maric.jpg

Čitaj knjigu

[INTERVJU] Alis Marić - Kada uronim u knjigu – uranjam u jedan drugi svijet

Za mene knjige znače „svojevrsno“ buđenje, ali i putovanje. Inače volim putovati, pakirati kofere, voziti se avionom, vlakom ili autom. Kod knjiga ne morate sve to. Samo otputujete.

Laptop, bilježnica, učenje

Digitalne tehnologije ili pretrpane školske torbe

Laptop umjesto knjiga u školu - zašto da, zašto ne?

Tehnologija neprestano napreduje i pronalazi nove načine na koje će nam olakšati svakodnevni život, no kada će njene prednosti biti prepoznate i u obrazovanju?

Stog knjiga

I dok mnogi drže da prosječni srednjoškolac ne čita ni lektire, a kamoli nešto drugo, istina je dijametralno suprotna – današnji mladi rado čitaju gotovo sve osim lektire.

Novi popis lektire: realan odraz današnjeg mladog čitatelja

Ako upitate profesore hrvatskog jezika što mladi danas čitaju u svoje slobodno vrijeme, mnogi će vam reći – sve osim lektire. Novi popis izazvao je oduševljenje kod velikog broja učenika i profesora, ali i dalje ima onih koji se ne mogu pomiriti da se ostavlja na izbor svakome od profesora hoće li baš svaki učenik morati tijekom svog školovanja imati Držića za samostalno cjelovito čitanje, iako je pisao drame prije nego što se Shakespeare rodio.

Laptop, bilježnica, učenje

Koliko ćemo ih još čekati?

E-udžbenici: Moderni udžbenici za moderne školarce

Početak svakog rujna  obilježen je redovima u knjižarama punim učenika i njihovim roditeljima koji su u potrazi za novim udžbenicima. Tako je i ove godine. Za par dana vidjet ćemo srednjoškolce sa ruksacima koji odlaze u školu, ali i male prvašiće kako jedva nose svoje teške torbe. Neki su se dosjetili pa knjige ne nose na leđima, već ih vuku za sobom u torbama s kotačima. Mnogi će se tada zapitati zašto danas, u 21. stoljeću, svijetu svakakovih modernih tehnologija, djeca još uvijek imaju knjige u papirnatnom obliku?

https://www.google.hr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fthe-indie-pendent.com%2Fcategory%2Fculture%2Fbooks%2Fbook-features%2F&psig=AFQjCNEXsh4GUP7J3v0J7JNFF8B6NSygsQ&ust=1471020217776833

Romantika u knjigama

Najljepši citati o ljubavi

Mnogi pronalaze inspiraciju u knjigama, a one su često pune i lijepih misli i poruka.