Donesena Rezolucija o ocjenjivanju

OBESSU: Osma europska konvencija

OBESSU

„Rezoluciju o ocjenjivanju “ koja će nakon što bude usvojena na Generalnoj skupštini, koja će biti održana u srpnju mjesecu u Estoniji, biti vodilja europske srednjoškolske politike na ovu temu.

U periodu od 8. do 14. prosinca. 2012. godine u Bernu (Švicarska) održana je Osma europska konvencija – “Education at 360″ u organizaciji Europske unije srednjoškolaca – OBESSU sa više od 40 predstavnika srednjoškolskih unija iz 15 zemalja Europe. Među njima bio je i predstavnik USV-a tj. NVURH-a; Filip Markanović. Konvencija je imala za cilj istražiti temu koja je obično najbitnija svim učenicima kroz njihovo cijelo školovanje – ocjenjivanje. U čemu je nužnost ocjenjivanja učenika? Što se ocjenjuje? Kako se učenici ocjenjuju i koje se metode koriste? Tko ocjenjuje? –  pitanja su na koje su sudionici iz različitih zemalja davali svoje mišljenje kako bi sastavili „Rezoluciju o ocjenjivanju “ koja će, nakon što bude usvojena na Generalnoj skupštini koja će biti održana u srpnju mjesecu u Estoniji, biti vodilja europske srednjoškolske politike na ovu temu.

Komentari na članak

Vezani članci

Naša prava - film - kadar

Naša prava

Udruga srednjoškolaca snimila dokumentarni film o učeničkim pravima

Idejni začetnik filma, Udruga srednjoškolaca, ugostila je i predstavnike Nacionalnog vijeća učenika i profesore i ravnatelje. Premjera filma je predviđena sredinom rujna.

NVURH

Sastanak NVURH-a i USRED-a

Hrvatski srednjoškolci pokreću intenzivniju međusobnu komunikaciju i suradnju

Predstavnici Udruge srednjoškolaca danas su u prostoru Osnovne škole Lovre Pl. Matačića u Zagrebu održali radni sastanak sa predstavnicima Nacionalnog vijeća učenika. Osnovni cilj sastanka bilo je predstavljanje djelovanja Udruge srednjoškolaca te definiranje akcija koje će unaprijediti komunikaciju i suradnju među srednjoškolcima diljem Hrvatske. Realiziranjem niza projekata učinit će se pozitivne promjene među mladim ljudima, odnosno srednjoškolskoj populaciji koja u hrvatskoj broji oko 160.000 tisuća učenika.

NVURH

Novi saziv, nova snaga

U MZOS-u održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas, 20. ožujka, održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola. Vijeće se sastoji od 21 člana iz 21 županije.

Lanac papirnatih ljudi - jedan crveni

Prava srednjoškolaca na jednom mjestu

Deklaracija o pravima srednjoškolaca

Deklaracija o pravima srednjoškolaca podržana je i usvojena od strane Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske (NVURH) u Čakovcu 26. svibnja 2009.

Štedopis caffe

Utorak, 11. listopada

Prijavi se na kviz o novcu i financijama za srednjoškolce u Splitu i osvoji putovanje u Gardaland

Što: Štedopis Caffe - kviz o financijama i novcu za srednjoškolce Gdje: Caffe bar Academia, Ruđera Boškovića 27 Vrijeme održavanja: 11. listopada 2016., 19:30-21:00