Nove mjere

Novčane kazne za roditelje čija djeca kasne u školu

k2

Roditelji čija djeca kasne u školu mogli bi ubuduće zbog toga plaćati novčanu kaznu.

Naime, Vijeće okruga Staffordshire u Velikoj Britaniji nedavno je izdalo nove upute za škole u Staffordshireu vezano uz kašnjenja učenika, prema kojima bi stalno kašnjenje u školu učenike i njihove roditelje moglo ozbiljno koštati, piše N1.

Ranije se učenike kažnjavalo ako bi se zabilježilo da su kasnili više do 20 puta. Sad ta brojka smanjena, pa će se kažnjavati učenika koji je kasnio 10 puta. Novčana kazna iznosi 60 funti (oko 500 kuna) ako se plati u roku od 21 dana, ali se udvostručuje na 120 funti (oko 1000 kuna) ako se plati u roku od 28 dana. 

"Djeca u školu trebaju ići svakoga dana, jer izostanak utječe na njihovo učenje i rezultate i ometa ostatak razreda, dok oni uhvate ritam", rekao je Philip White, član Vijeća okruga Staffordshire za Independent. "Kroz ove upute vodimo računa o tome, kao i o činjenici da roditelji znaju što se događa. Učitelji i razrednici imaju pravo odrediti je li kašnjenje ili izostanak opravdan ili nije", rekao je White. 

Naravno da se roditeljima ovakve mjere nimalo ne sviđaju, no ukoliko odbiju platiti kaznu, mogle bi uslijediti tužbe.

Komentari na članak

Vezani članci

http://www.motheringinthemiddle.com/wp-content/uploads/2015/12/happy-holidays.png

Privilegija ili?

U ovim županijama drugo polugodište počet će nešto kasnije

Donesena je službena odluka o nešto kasnijem početku drugog polugodišta u nekim hrvatskim županijama. Neki se učenici neće vratiti u školske klupe 12. siječnja.

Radni stol

Budućnost u našim rukama

Budućnost u našim rukama

Budućnost u našim rukama

zgt

Modernizacija poslovanja i aplikacija koja će podići standard usluge

ZET-ovu kartu od sada ćete moći kupiti putem aplikacije, a pokaz ‘napuniti’ preko portala

Ako se nađete u busu ili tramvaju bez lipe u džepu, a nemate novca ni na bankovnom računu, ne brinite, ZET sprema novo rješenje.

b

Novi program

Mala škola crtanog filma za srednjoškolce i studente u Zagrebu

Uz program za osnovnoškolce, Zagreb film odlučio je pokrenuti i onaj namijenjen starijoj skupini- srednjoškolcima, koji razmišljaju svoje obrazovanje i karijeru nastaviti u smjeru crtanog filma, na studiju Animiranog filma i Novih medija, ali i srednjoškolcima koji su jednostavno znatiželjni i žele se okušati u ovakvoj vrsti izražavanja, te studentima!

Učenje

Novi udžbenici – s istim nastavnim sadržajem

Novi udžbenici – s istim nastavnim sadržajem

Novi udžbenici – s istim nastavnim sadržajem