Nove mjere

Novčane kazne za roditelje čija djeca kasne u školu

k2

Roditelji čija djeca kasne u školu mogli bi ubuduće zbog toga plaćati novčanu kaznu.

Naime, Vijeće okruga Staffordshire u Velikoj Britaniji nedavno je izdalo nove upute za škole u Staffordshireu vezano uz kašnjenja učenika, prema kojima bi stalno kašnjenje u školu učenike i njihove roditelje moglo ozbiljno koštati, piše N1.

Ranije se učenike kažnjavalo ako bi se zabilježilo da su kasnili više do 20 puta. Sad ta brojka smanjena, pa će se kažnjavati učenika koji je kasnio 10 puta. Novčana kazna iznosi 60 funti (oko 500 kuna) ako se plati u roku od 21 dana, ali se udvostručuje na 120 funti (oko 1000 kuna) ako se plati u roku od 28 dana. 

"Djeca u školu trebaju ići svakoga dana, jer izostanak utječe na njihovo učenje i rezultate i ometa ostatak razreda, dok oni uhvate ritam", rekao je Philip White, član Vijeća okruga Staffordshire za Independent. "Kroz ove upute vodimo računa o tome, kao i o činjenici da roditelji znaju što se događa. Učitelji i razrednici imaju pravo odrediti je li kašnjenje ili izostanak opravdan ili nije", rekao je White. 

Naravno da se roditeljima ovakve mjere nimalo ne sviđaju, no ukoliko odbiju platiti kaznu, mogle bi uslijediti tužbe.

Komentari na članak

Vezani članci

Osobni foto-arhiv

Jesmo li uistinu postali taoci?

Kako učenici vide obrazovni sustav?

Povodom obilježavanja Dana filozofije, učenici četvrtog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije Srednje škole Krapina snimili su kratki film naziva „Taoci“.

njinja

Digitalna akademija Algebre

I ti možeš postati Digital Ninja!

U Digitalnu akademiju mogu se uključiti sva djeca koja trenutno pohađaju osnovnu školu, bez obzira odvija li se nastava u njihovoj školi ili nekoj od škola u blizini. Jednostavno, odaberite školu koja vam najviše odgovara i izvršite prijavu, dobrodošli ste u bilo koju školu prema vašem izboru. Čim digitalne nindže obrade sve prijave, stupit ćemo s vama u kontakt s više informacija oko ponuđenih termina. Ako se škola koju pohađa Vaše dijete ne nalazi na popisu, odaberite školu koja Vam najbolje odgovara od ponuđenih, a ako se pokaže dovoljan interes, potrudit ćemo se proširiti naš program i u nove škole.

d

Innovation Academy

Još nije kasno za najbolje zimske praznike!

U razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati prva zimska škola za srednjoškolce u sklopu Innovation Academy projekta.

Štedopis caffe - kviz financijske pismenosti

Petak, 2. prosinca 2016.

Studenti, prijavite se na kviz Štedopis caffe u Zagrebu i osvojite vrijedne nagrade!

Gledaš kvizove na TV-u ležeći na kauču i znaš svaki odgovor? Oduvijek su za tebe govorili da si “hodajuća enciklopedija”? Nudimo ti mogućnost da pokažeš svoje znanje!

Naša prava - film

Promicanje učeničkih prava

Međunarodni dan srednjoškolaca - kampanja “Naša prava”

Kampanju "Naša prava" organizira Udruga srednjoškolaca u suradnji s Nacionalnim vijećem učenika RH povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca (17.studeni.2013). Trajanje kampanje je u periodu od 17. do 22. studenog.