Nove mjere

Novčane kazne za roditelje čija djeca kasne u školu

k2

Roditelji čija djeca kasne u školu mogli bi ubuduće zbog toga plaćati novčanu kaznu.

Naime, Vijeće okruga Staffordshire u Velikoj Britaniji nedavno je izdalo nove upute za škole u Staffordshireu vezano uz kašnjenja učenika, prema kojima bi stalno kašnjenje u školu učenike i njihove roditelje moglo ozbiljno koštati, piše N1.

Ranije se učenike kažnjavalo ako bi se zabilježilo da su kasnili više do 20 puta. Sad ta brojka smanjena, pa će se kažnjavati učenika koji je kasnio 10 puta. Novčana kazna iznosi 60 funti (oko 500 kuna) ako se plati u roku od 21 dana, ali se udvostručuje na 120 funti (oko 1000 kuna) ako se plati u roku od 28 dana. 

"Djeca u školu trebaju ići svakoga dana, jer izostanak utječe na njihovo učenje i rezultate i ometa ostatak razreda, dok oni uhvate ritam", rekao je Philip White, član Vijeća okruga Staffordshire za Independent. "Kroz ove upute vodimo računa o tome, kao i o činjenici da roditelji znaju što se događa. Učitelji i razrednici imaju pravo odrediti je li kašnjenje ili izostanak opravdan ili nije", rekao je White. 

Naravno da se roditeljima ovakve mjere nimalo ne sviđaju, no ukoliko odbiju platiti kaznu, mogle bi uslijediti tužbe.

Komentari na članak

Vezani članci

Moj Europski san

Moj Europski san

Moj Europski san

Prijem kod gradonačenika - Markanović

S lokalne na nacionalnu razinu

Udruga srednjoškolaca postala nacionalna udruga

Udruga srednjoškolaca (usredHR) proizašla je iz Udruge srednjoškolaca Vukovar, sa ciljem stvaranja organizacije koja će dati težinu i neovisnost Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske, trenutnom predstavničkom tijelu učenika kako bi ono moglo kvalitetnije predstavljati i zastupati srednjoškolce na nacionalnoj i europskoj razini.

usr3d

Postani dio jedine nacionalne organizacije srednjoškolaca!

Natječaj za izbor člana Upravnog odbora USRED-a

Želiš raditi u timu s ljudima iz cijele Hrvatske, ali i Europe? Nije te strah preuzeti odgovornost i voditi projekte? Voliš izražavati svoja mišljenja i stavove, organiziran/na si i nije ti problem biti vođa? Ukoliko je odgovor DA, onda je ovo prilika za tebe!

t

ZET

ZET - dodatno prilagođavanje ljetnog voznog reda

Dodatne promjene...

1

U sklopu projekta 'Uključi se opet'

Besplatne radionice Forum teatra za mlade

Prijave su u tijeku!