Nove mjere

Novčane kazne za roditelje čija djeca kasne u školu

k2

Roditelji čija djeca kasne u školu mogli bi ubuduće zbog toga plaćati novčanu kaznu.

Naime, Vijeće okruga Staffordshire u Velikoj Britaniji nedavno je izdalo nove upute za škole u Staffordshireu vezano uz kašnjenja učenika, prema kojima bi stalno kašnjenje u školu učenike i njihove roditelje moglo ozbiljno koštati, piše N1.

Ranije se učenike kažnjavalo ako bi se zabilježilo da su kasnili više do 20 puta. Sad ta brojka smanjena, pa će se kažnjavati učenika koji je kasnio 10 puta. Novčana kazna iznosi 60 funti (oko 500 kuna) ako se plati u roku od 21 dana, ali se udvostručuje na 120 funti (oko 1000 kuna) ako se plati u roku od 28 dana. 

"Djeca u školu trebaju ići svakoga dana, jer izostanak utječe na njihovo učenje i rezultate i ometa ostatak razreda, dok oni uhvate ritam", rekao je Philip White, član Vijeća okruga Staffordshire za Independent. "Kroz ove upute vodimo računa o tome, kao i o činjenici da roditelji znaju što se događa. Učitelji i razrednici imaju pravo odrediti je li kašnjenje ili izostanak opravdan ili nije", rekao je White. 

Naravno da se roditeljima ovakve mjere nimalo ne sviđaju, no ukoliko odbiju platiti kaznu, mogle bi uslijediti tužbe.

Komentari na članak

Vezani članci

x

Velika nagrada za hrvatsku balerinu

Anamarija Marković - zvijezda hrvatskog baleta

Na ovogodišnjem Vaganova Prix natjecanju, održanom u Rusiji, nastupila je i mlada hrvatska balerina Anamarija Marković. Za Anamariju ovo nije prva nagrada svjetske razine, a u nastavku pročitajte što nam je otkrila o natjecanju.

naslovna

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Otkrij svoje talente!

U četvrtak 8. prosinca 2016. godine u Strukovnoj školi Virovitica održan je sajam strukovnih zanimanja. Događaj je organiziran na poticaj Europske komisije s ciljem da se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učini što privlačnijim na razini cijele Europe, kao i na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

IA

Usavrši svoje vještine!

Ovog ljeta održava se Innovation Academy u Zagrebu

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, organizator najveće internacionalne konferencije za mlade u Jugoistočnoj Europi – LEAP Summit-a u suradnji s Visokim učilištem Algebra i Tehnološkim parkom Razvojne agencije u Zagrebu organizira ovo ljeto u Zagrebu intenzivnu ljetnu školu za srednjoškolce – Innovation Academy.

http://www.24sata.hr/media/img/b9/17/33a963074d76b915be4a.jpeg

Koliko se situacija promijenila

Komentar: Temelj nastave prirodoslovlja

DOBRO školsko prirodoslovno obrazovanje skupo je. Zahtijeva specijalizirane učitelje, praktikume, opremu, tehničare i potrošni materijal. Mnoge zemlje uložile su značajna sredstva u školsko prirodoslovlje, ali sve je očitije da većina učenika, kad napune 15 godina, okreće leđa prirodoslovlju. 

Plenković3

Andrej Plenković u VII. gimnaziji

Hrvatski europarlamentarac održao predavanje srednjoškolcima

Udruga srednjoškolaca i Vijeće učenika grada Zagreba su u suradnji s Uredom Andreja Plenkovića organizirali tribinu u VII gimnaziji u Zagrebu. Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković održao je predavanje učenicima VII. Gimnazije u Zagrebu.