Moć kvalitete u multikulturalnim projektima mladih

Moć kvalitete u multikulturalnim projektima mladih

Srednjoškolke (2) razgovaraju

Moć kvalitete u multikulturalnim projektima mladih

Stowarzyszenie Inicjatyw Regionalnych (SIR), nevladina organizacija iz Poljske, organizirala je projekt pod nazivom “E-quality in multicultural youth projects” u Poroninu, Poljskoj između 1. i 6. Kolovoza 2014. godine. Projekt je okupio 26 sudionika iz 12 organizacija u 8 zemalja (Poljska, Portugal, Litva, Rumunjska, Italija, Grčka, Hrvatska, Bugarska) Europske unije.

Projekt je financiran od Europske komisije u sklopu Erasmus + programa. Sudionici su bili entuzijasti koji rade s mladima, pravni zastupnici, članovi, treneri, falicitatori, koordinatori projekta, predstavljajući organizacije koje rade s mladima, s multikulturalnim iskustvom, koje žele povećati kvalitetu svojih aktivnosti i projekta.

Seminar je vodilo dvoje stručnjaka iz ovog područja, Luiza Czajkowska – SALTO trenerica i Stefan Hulicki – koordinaror projekta, osnivač i predsjednik udruge SIR. Glavna tema kroz seminar  bio je različito pristup kvaliteti u projektima, dnevne aktivnosti, promocija, diseminacija rezultata i različite inicijative koje su poduzele multikulturalne organizacije mladih.

Aktivnosti seminara uključivale su susret sa stručnjacima, razmjenu znanja, paneli za diskusiju, praktične radionice, rad u skupinama, dnevne evaluacije i međunarodne aktivnosti. Kao rezultate projekta, sudionici su naveli razmjenu iskustva, stjecanje novog znanja, mogućnost praktičnog korištenja novostečenih kompetencija, ICT (Information and Communication Technologies) vještine.

Sudionici su također imali priliku konzultirati se sa stručnacima te od istih dobiti povratnu informaciju i sve to pod nadzorom i uz pomoć profesionalnog trenera. I sudionici i organizacije stekli su dugotrajnu dobit, koju će moći upotrijebiti u upravljanju vlastitih nevladinih organizacija, učinkovitiju promociju i komunikaciju, bolji kontakt s mladima, uštedu vremena, nove kontakte i brojna osobna nadahnuća, ali i nadahnuća cijelih organizacija.

Sudionici su napravili knjižicu i video projekta kao znak diseminacije, odnosno širenja rezultata projekta, koji se mogu naći na web stranici hosting organizacije (www.sir.edu.pl). Hrvatsku je predstavljala Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave, partner poljske organizacije.

A sudjelovali su član NUM-a Filip Cirkvenčić i maturantica Helena Međimorec iz Prve gimanzije Varaždin, također pod okriljem NUM-a. Više o Erasmus + programu pogledajte na : http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_hr.htm te o Nezavisnoj udruzi mladih na http://num.hr/ .

Filip Cirkvenčić

Komentari na članak

Vezani članci

b

Glavna tema - Baš baština

Mjesec hrvatske knjige 2018.

Što nas očekuje ove godine?

Osobni foto-arhiv

Jesmo li uistinu postali taoci?

Kako učenici vide obrazovni sustav?

Povodom obilježavanja Dana filozofije, učenici četvrtog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije Srednje škole Krapina snimili su kratki film naziva „Taoci“.

m

Mladi entuzijasti

Postani dio Kluba mladih MSU!

Svi zainteresirani koji imaju između 15 i 25 godina, malo slobodnog vremena i puno dobre volje mogu poslati prijavu kako bi se uključili u rad KMMSU-a i postali dio tima mladih entuzijasta.

http://www.legalrightsforyouth.ca/sites/default/files/pictures/youth/con4.jpg

Pojmovnik financijske pismenosti

Koristiš kartice? Ovo moraš znati

Uz pomoć Malog bankovnog priručnika, izdvojili smo najvažnije pojmove koji će vam poslužiti u narednim člancima o financijskoj pismenosti.

y

Od 6. do 13. kolovoza

Prijavi se na International Youth Week 2018!

Kreativan si? Voliš učiti nove stvari? Voliš se družiti i upoznavati nove ljude? Ukoliko imaš neku karakteristiku od navedenih ili voliš nešto od navedenog, ovaj projekt prava je prilika za tebe!