Promicanje učeničkih prava

Međunarodni dan srednjoškolaca - kampanja “Naša prava”

Naša prava - film

Kampanju "Naša prava" organizira Udruga srednjoškolaca u suradnji s Nacionalnim vijećem učenika RH povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca (17.studeni.2013). Trajanje kampanje je u periodu od 17. do 22. studenog.

U tom  će se periodu u velikom broju srednjih škola Republike Hrvatske održati javne tribine i debate na temu srednjoškolskih prava,ali isto tako prikazivat će se dokumentarno-informativni film "Naša prava".

Dokumetarno-informativni film "Naša prava"  snimljen je  u suradnji sa Kino klubom Vukovar i studentima Akademije umjetnosti Novi Sad. Također, veliku podršku dobili smo i od javnih partnera kao i nevladinig udruga kao što su: Studio kreativnih ideja Gunja, Studio 69, Video klub Mursa Osijek, KUD  „Osif Kostelnik", Tehnička škola Nikola Tesla Vukovar, Ekonomska škola Vukovar,T.O. Stjepanović, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija i Istarska županija.

Ali ničega od ovoga ne bi bilo da nije bilo učenika i naših kolega glumaca i statista: Kristina Markobašić,
Tamara Matavulj, Dragana Dotlić , Matea Bijelonjić ,Kristina Ozdanovac ,Tea Stojšić ,Strahinja Padežanin ,Maja Kosić ,Kristina Kefer ,Marina Rukovanjski, Antonio Ripić, Ksenija Jovičić, Zdenko Burčak, Marija Rusin, Olivera Juhas, Mina Dinić, Nikolina Dudaš, Leona Burčak, Elena Kulčicki, Zvonko Edelinski, Luka Leopoldović, Karlo Horvat, Đorđe Lukić, Stjepanović Ante i Marijana Radmilović.

KAMPANJA:  

SPLIT - OVDJE

OSIJEK - OVDJE

DARUVAR- "Obilježit ćemo Međunarodni dan srednjoškolaca u Gimnazija Daruvar; 18.-22.studenog" rekao je Karlo Horvat, predsjednik Vijeća učenika BBŽ.

ŠIBENIK-"Obilježit ćemo Međunarodni dan srednjoškolaca u svim srednjim školama Šibensko-kninske županije; 18-22.studenog" rekao je Mario Burić predsjednik Vijeća učenika ŠKŽ.

KOPRIVNICA- "Kod nas će se nešto događati kroz cijeli tjedan(18-22.11). Pogledat ćemo film, predstavnici škola će u  svojoj školi održati govor o "našim obvezama" i onda će se provesti radionice da vidimo koliki je Naša prava imao učinak i zainteresirao učenike (izrada plakata, prezentacija, debate)" rekla je predsjednica Vijeća učenika KKŽ Irma Vargić

VARAŽDIN- "Pogledat ćemo film Naša pava , a poslije toga ga prokomentirati i napraviti plakat o pravima srednjoškolaca . Odnosno, proći ćemo kroz razne konvencije i povelje te najzanimljivje stavili na plakat. '' rekao je predsjednik  Vijeća učenika VŽ

SISAK-Učenici grada Siska svoj dan, Dan srednjoškolaca, obilježili su uz zvuke pop i rock glazbe u izvedbi učeničkih bendova te tako stvorili novu tradiciju. Takoder, povodom obiljezavanja ovoga dana, učenici Sisačko-moslavačke županije imali su priliku putem filma 'Nasa prava' upoznati se s pravima i povlasticama koje imaju, a da možda ni ne znaju.

VUKOVAR- "Vijeće učenika VSŽ organizira tribinu i prikazivanje filma za sve učenike u županiji. Isto će se održati 20.studenog s početkom u 9 sati u županijskoj vijećnici u Vinkovcima i film će se do 22.studenog prikazati u drugim srednjim školama" rekao je predsjednik VUVSŽ Antonio Ripić.

 

PULA-  Prikazat ćemo film u školama i raspraviti o našim pravima te smo organizirali jednu predstavu za učenike" rekao je predsjednik Vijeća učenika Istarske županije Karlo Stipić

UŽIVAJTE U FILMU!

 

Komentari na članak

Vezani članci

23

STIPENDIJE

Ljeto u SAD-u: Prijavite se na stipendiju za srednjoškolce Benjamin Franklin

Želiš provesti ljeto na programu za mlade u SAD-u?

naslovna1

Kalendar za školsku godinu 2017./2018.

Kada nas sve očekuju praznici ove školske godine

Ljetni su praznici na izmaku, nova je školska godina pred vratima. Povodom toga, mi Vam donosimo kalendar za novu školsku godinu kako biste znali kada dolaze, svima nama, omiljeni praznici.

njinja

Digitalna akademija Algebre

I ti možeš postati Digital Ninja!

U Digitalnu akademiju mogu se uključiti sva djeca koja trenutno pohađaju osnovnu školu, bez obzira odvija li se nastava u njihovoj školi ili nekoj od škola u blizini. Jednostavno, odaberite školu koja vam najviše odgovara i izvršite prijavu, dobrodošli ste u bilo koju školu prema vašem izboru. Čim digitalne nindže obrade sve prijave, stupit ćemo s vama u kontakt s više informacija oko ponuđenih termina. Ako se škola koju pohađa Vaše dijete ne nalazi na popisu, odaberite školu koja Vam najbolje odgovara od ponuđenih, a ako se pokaže dovoljan interes, potrudit ćemo se proširiti naš program i u nove škole.

z

ZET

Vikendom besplatan prijevoz u vrijeme adventa

Grad Zagreb već tri godine zaredom nosi titulu najbolje europske adventske destinacije, a raznolik i bogat program događanja i ove će godine privući Zagrepčane i brojne goste grada.

http://smotra.unizg.hr/program/

Najbolje sa Sveučilišta

Program Smotre Sveučilišta 2016.

Program predstavljanja fakulteta Sveučilišta po danima i područjima djelovanja.