Kako Lako Izbjeći Katastrofu ("KLIK")

KLIK – navika odgovornog ponašanja u prometu

Tribina za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu
Pogledaj fotogaleriju
Tribina za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu
Tribina za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu
Tribina za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu

Prateći crne statistike i porast nesreća u prometu u Varaždinskoj županiji, a posebice porast broja prometnih nesreća u kojem sudjeluju mladi vozači, Vijeće učenika Druge gimnazije Varaždin organiziralo je tribinu za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu.

Dana 8.11.2016. u prostorima Druge gimnazije Varaždin održano je preventivno-edukacijsko predavanje na temu navika odgovornog ponašanja mladih vozača u prometu. Prateći crne statistike i porast nesreća u prometu u Varaždinskoj županiji, a posebice porast broja prometnih nesreća u kojem sudjeluju mladi vozači, Vijeće učenika Druge gimnazije Varaždin na čelu s predsjednicom Vijeća učenika, Lanom Meštrić organizirali su u koordinaciji s pedagoginjom Ivanom Popović tribinu za sve maturante za sigurnost mladih vozača u prometu.

U sklopu projekta „KLIK“ (Kako Lako Izbjeći Katastrofu) organizirana je tribina u suradnji s HAK-om, a predavači su bili predstavnici HAK-a Zagreb, mr.sc. Krešimir Viduka i Darko Brozović. Sustručnjak iz AK Varaždin bio je gospodin Stanislav Hošnjak. Predavanja za maturante o sigurnosti u prometu realizirano je s velikim interesom te je navedeni projekt definitivno odrađen zahvaljujući spremnosti predavača da i našim učenicima podignu razinu svijesti o navikama odgovornog ponašanja mladih vozača u prometu. 

Cilj preventivno-edukativnog programa "KLIK" stjecanje je kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama, prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Projektom se utječe na promjenu ponašanja srednjoškolaca te usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu. 

Nadamo se da će se i ostale škole odlučiti na ovaj projekt te educirati mlade vozače. 

Komentari na članak

Vezani članci

Gimnazija Fran Galović Koprivnica

Tamo je ekipa

10 najpoželjnijih srednjih škola u Hrvatskoj

Kao i svake godine, dođe red na osmaše da odluče koju će srednju pohađati. Svatko ima drugačije kriterije odabira škole, a podatci sa stranice upisi.hr pokazali su koje se to škole nalaze na samom vrhu.

http://www.varazdin-online.com/slike/vijesti/2009/spancirfest-4-280809.jpg

Festival dobrih emocija

Što nas očekuje na Špancirfestu

Špancirfest odlično je mjesto za kreativno izražavanje i prilika mladim umjetnicima i poduzetnicima da se predstave publici. Pokrenite i vi svoju kreativnost!

privatni album

Uvođenje suvremenih tehnologija u nastavi

Kako je učiteljica iz Varaždina svojim učenicima omogućila rad na tabletima

Prije nekoliko mjeseci Index je pisao o učiteljici iz Varaždina koja je silom željela svojim učenicima omogućiti nastavu dostojnu stoljeća u kojem živimo. Nakon što je svojim projektom osigurala školi novac za edukaciju profesora za rad na tabletima i kupnju istih, sad je u suradnji sa slovenskom OŠ Bistrica ob Sotli, pobijedila s novim projektom i tako školi priskrbila dodatnih 26.000 eura.

1

ASSITEJ BJELOVAR

Završio 20. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Assitej: nagradu za najbolju predstavu osvojio Dramski studio Dada iz Čakovca

HC ASSITEJ i Grad Bjelovar zajednički su organizirali 20. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ-a u Bjelovaru od 08.04. do 12.04.2018.

vlastiti izvor

Novi dizajn i nova adresa portala

USRED približava srednjoškolce fakultetskom obrazovanju udruživanjem sa Studentskim.hr

Udruga srednjoškolaca Hrvatske pokrenula je novi portal namijenjen srednjoškolcima koji na jednom mjestu nudi informacije o upisima u srednje škole, pravima učenika, radu preko ljeta, državnoj maturi te upisima na fakultete.